ΜΟΛΥΒΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΚΥΤΑΛΗ στο Θερινό ΤΡΙΑΝΟΝ
Περιγραφή

ΜΟΛΥΒΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΚΥΤΑΛΗ / PENCIL KNIFE BATON

Μια ανεξάρτητη παραγωγή με 15 διεθνή βραβεία

Από την ATOPIA COLLECTIVE
 

Επίσημη Πρεμιέρα : 7 Ιουλίου 2021 στο cine Τριανόν,
 Κοδριγκτώνος 21 10434

                                                     Ώρα έναρξης 21:00

 

“Αρκετά με τα μυρμήγκια. Ήρθε ο καιρός να κυριαρχήσουν οι μέλισσες.”

Μια μαύρη κβαντική κωμωδία για την ουτοπία της καθολικής αφήγησης και τον ρεαλισμό της ομαδικής συνεργασίας, του συγχρονισμού, της αλληλεγγύης.

Τέσσερις συγκάτοικοι στο Βερολίνο, ο Μαξ, ο Νικολά η Μάριαμ και η Εύα, αναζητούν την αλήθεια, το νόημα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν μια παρέα παρηκμασμένων συνταξιούχων θεών η Άρτεμις η Δήμητρα ο Διόνυσος ο Απόλλωνας και ο Ήφαιστος, παλεύουν ενάντια στα στερεότυπα στην αδικία και στη λήθη.

Το Μολύβι και το Μαχαίρι. Η Δημιουργικότητα και η Επιβίωση. Δύο γλώσσες, δύο κόσμοι, δύο φαινομενικά διαφορετικές καταστάσεις, αλλά στο βάθος αλληλένδετες, σαν τις δύο άκρες μιας Σκυτάλης.

Εικόνα που περιέχει εσωτερικό, άτομο, τοίχος, προετοιμασία

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

 

Μεταξύ μαύρου χιούμορ και γλυκόπικρου ρεαλισμού το ΜΟΛΥΒΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΚΥΤΑΛΗ συνθέτει ένα κωμικοτραγικό φιλοσοφικό παζλ για τη φιλία και τη συνεργασία.

Μπορούν οι άνθρωποι να συμπορευτούν με τα τραυματισμένα ιδανικά τους?

Μπορεί η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας να συμβαδίσει με την κοινωνική δικαιοσύνη?

Μια ταινία που αποπνέει την αίσθηση μιας ανάλαφρης, πανκ ελευθερίας, επιδίδεται σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των ετεροτήτων με σκοπό να περάσει στον θεατή τη Σκυτάλη..

“Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ας τον καταστρέψουμε.

Καμπούμ!!!”

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ATOPIA COLLECTIVE

H ATOPIA COLLECTIVE είναι μία αμιγώς κινηματογραφική ομάδα με βάση το Βερολίνο, την Αθήνα και συμπαίκτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Μολύβι Μαχαίρι Σκυτάλη είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης 100 Δον Κιχώτων που επένδυσαν σε αυτή και εμπιστεύτηκαν ο ένας τον άλλον. Μια ταινία που μιλάει για την συμπόρευση και την αλληλεγγύη όχι μόνο ως αφήγηση αλλά και ως διαδικασία.

Μία ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή που κατάφερε χωρίς την υποστήριξη θεσμικών φορέων ή χρηματοδότηση να επιλεχθεί από 25 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και να αποσπάσει 15 βραβεία μεταξύ των οποίων: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, κοστουμιών κ.α.

Πρόθεση μας είναι να κάνουμε τζαζ συνθέσεις, με δυνατότητα πολλαπλής ανάγνωσης. Με οικουμενικό θετικό παρανομαστή το χιούμορ, ζητούμενο μας είναι η τέχνη να μετατρέπει τη σκέψη σε ενέργεια και δράση.

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΣΕΝΑΡΙΟ  Κωνσταντίνος Κακογιάννης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Παύλος Μαυρικίδης

ΜΟΝΤΑΖ Γιώργος Αλεφάντης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ Παύλος Καπάλας

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ La Reina

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μαρία Κατσανδρή, Sebastian Becker, Γεωργία Ζώη, Πανάγος Ιωακείμ, Marie Celine Yildimir, Ντίνος Ποντικόπουλος, Anja Bothe, Κωνσταντίνος Γεράκης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Βάλη Μαυρίδη.

Guest Stars: Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Χάρης Ασημακόπουλος

ΕΛΛΑΔΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ,

ΕΓΧΡΩΜΗ/ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ,

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95’

 

Πληροφορίες:

Atopia Collective :6948942587, 004915774726507

Facebook Page Pencil Knife Baton Film      

Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει