GHOST LIGHT από το Μπαλέτο του Αμβούργου Online Streaming
Περιγραφή

HAMBURG BALLET JOHN NEUMEIER

GHOST LIGHT

Η νέα μοναδική χορογραφία του Τζον Νοϋμάγερ αφιερωμένη στους χορευτές του με θέμα την κοινωνική απόσταση που μας έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΗΝΙΕΣ

18 - 21 ΙΟΥΝΙΟΥ  2021

CHRISTMAS THEATER ON LINE

«Οι μεγάλοι χορευτές και χορογράφοι δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους. Είναι μεγάλοι εξαιτίας του πάθους τους..»

Μάρθα Γκράχαμ

 

Η Κρατική Όπερα του Αμβούργου με το μπαλέτο της έρχονται στο Christmas Theater On Line! Ο σπουδαίος χορογράφος Τζον Νοϋμάγερ παρουσιάζει μια χορογραφία αφιερωμένη στην εποχή που ζούμε. Το έργο Γκοστ Λάιτ είναι μια απάντηση στην κοινωνική απόσταση που απαιτείται σήμερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Τζον Νοϋμάγερ έπρεπε να συνεχίσει να προετοιμάζει τους χορευτές του στο Μπαλέτο του Αμβούργου και να δημιουργεί, με όλους τους δύσκολους περιορισμούς λόγω της πανδημίας που επιβλήθηκαν και στο θέατρο.

Έτσι αποφάσισε να χορογραφήσει ένα νέο μπαλέτο που όχι μόνο σέβεται την τρέχουσα απαίτηση απόστασης, αλλά το καθιστά επίσης τη βάση της δομής του.

Το έργο αποτελεί μια άσκηση δημιουργικότητας, γεννημένη από την ανάγκη του χορογράφου και των χορευτών του να συνεχίσουν να χορεύουν σε μια εποχή περιορισμών αλλά και την αγάπη τους για την τέχνη. Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, ο John Neumeier δημιούργησε το "Ghost Light" βασισμένο σε μια σειρά υπέροχων έργων για πιάνο του Φραντς Σούμπερτ που ερμηνεύει με μοναδικό ταλέντο ο διάσημος Γάλλος κλασικός πιανίστας Νταβίντ Φρέι.

Οι εξήντα υπέροχοι χορευτές του Μπαλέτου συμμετέχουν σε μικρές ομάδες από 2 έως 8 ατόμων. Όπως εξηγεί και ο ίδιος: “Είναι αφιερωμένο στην επιθυμία όλων μας να έρθει ξανά η εποχή που θα μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε, να αγγίζουμε ο ένας τον άλλο, να ερωτευόμαστε και να ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους. Είναι αφιερωμένο κυρίως στους χορευτές μου που δεν σταματούν να ονειρεύονται..”

Το Ghost Light (Φως Φάντασμα) είναι ένας θεατρικός κανόνας που είναι διαδεδομένος στις σκηνές της Αμερικής για πάνω από έναν αιώνα. Μετά από πρόβες ή παραστάσεις, τοποθετείτε μια μεταλλική βάση με μία μόνο λάμπα στη μέση της σκηνής και όταν είναι αναμμένη, κανένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει. Είναι στο on όλη νύχτα μέχρι να ξημερώσει και μετά, όταν σβήσει, η σκηνή ξαναγεμίζει ζωή.

Στην παράσταση γίνονται αναφορές στους πρωταγωνιστές διάσημων παραστάσεων χορού που περιμένουν να ξαναγεννηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Έτσι η Κλάρα ψάχνει απεγνωσμένα τον Καρυοθραύστη της, η Μαργαρίτα προσπαθεί να αναρρώσει από μια βαριά ασθένεια και η Ζιζέλ γυρίζει λυπημένη πίσω στον ουρανό. Περιμένουν τη στιγμή που θα ξαναγυρίσουν στη σκηνή και θα ενωθούν με το κοινό μέσα από την μεγάλη τους αγάπη, τον χορό. Όπως αναφέρει ο χορογράφος: «Είναι σαν μια μουσική συμφωνία γραμμένη σε μέρη για διαφορετικά μουσικά όργανα. Ή σαν ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό γεύμα που κάθε γεύση σερβίρετε σε πιάτα μινιατούρες, αλλά όλα μαζί δημιουργούν ένα δυνατό και απολαυστικό σύνολο..»

Ζήστε την μαγεία του σύγχρονου χορού με μια παράσταση που έχει ως θέμα της την κοινωνική απόσταση που μας έχει επιβληθεί. Πρόκειται για το πρώτο πλήρες μπαλέτο που εμπνεύστηκε από τις συνθήκες του Covid-19.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πρόκειται για ένα μπαλέτο εμπνευσμένο από το πάθος για δημιουργία, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Γιατί όπως έλεγε και η Μάρθα Γκράχαμ: «Οι μεγάλοι χορευτές και χορογράφοι δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους. Είναι μεγάλοι εξαιτίας του πάθους τους..»

48 χρόνια τώρα, από το 1973, ο διάσημος Αμερικανός βραβευμένος χορογράφος Τζον Νοϋμάγερ είναι επικεφαλής χορογράφος των Μπαλέτων του Αμβούργου. Το 1978 ίδρυσε και την Σχολή Μπαλέτου του Αμβούργου, η οποία περιλαμβάνει επίσης οικοτροφείο για μαθητές. Το 1996, Neumeier έγινε διευθυντής μπαλέτου στην Κρατική Όπερα του Αμβούργου.

Έχει χορογραφήσει πάνω από 120 έργα όχι μόνο για το Μπαλέτο του Αμβούργου αλλά και για το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης, το Μπαλέτο της Φρανκφούρτης κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

HAMBURG BALLET JOHN NEUMEIER

GHOST LIGHT

Μουσική: Φραντς Σούμπερτ στα εξής έργα:

  • Μουσικές στιγμές, έργο D.780 (αρ. 2, 3, 1, 4, 5, 6)
  • Αλεγκρέτο σε ντο μείζονα, έργο D915
  • Τέσσερα αυτοσχέδια, έργο D899
  • Σονάτα για πιάνο αρ. 18, σε σολ μείζονα, D. 894

Χορογραφία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Τζον Νοϋμάγερ

Πιάνο: Νταβίντ Φρέι

Με το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας του Αμβούργου

Παγκόσμια πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου 2020, Αμβούργο

CHRISTMAS THEATER On Line

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 ΛΕΠΤΑ


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ON LINE:

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στις 20.00

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 15 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

διαβάστε περισσότερα
Διαδικασία παρακολούθησηςτηςπαράστασης   

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.  

Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva Services με θέμα"Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ", όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικόεισόδου για το video. (Ανδενβρίσκετετο e-mail σταεισερχόμενά σας, παρακαλούμεελέγξτεκαιτουςφακέλουςΑνεπιθύμητα (spam) καιΠροσφορές.

Ο κωδικόςεισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.   

Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας από το ΔΕΙΤΕ ONLINE: 

Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολήςτης παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 4 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Παρακολουθείτε την παράσταση.  

Καλή σας διασκέδαση!

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: WE PRODUCTION ΠΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Media
Διοργανωτής

WE PRODUCTION ΠΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Διεύθυνση
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 118Α
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11526
Τηλέφωνο
211 7701 700
Email
info@christmastheater.gr
ΔΟΥ
ΨΥΧΙΚΟΥ
ΑΦΜ
800460172
Εκδηλώσεις
  • GHOST LIGHT από το Μπαλέτο του Αμβούργου Online Streaming - ONLINE