Exodus performance
Περιγραφή

Exodus
Χορευτική παράσταση – Θέατρο «Ροές»
Η Αθανασία Κανελλοπούλου χορογραφεί και σκηνοθετεί το Exodus, μια παράσταση για την προσπάθεια έξι ανθρώπων που αντιστέκονται ενάντια στην κατάσταση της διάλυσης και του χάους

Με πέντε παραστάσεις στο θέατρο «Ροές» (12, 13, 18, 19 & 20 Μαρτίου), το Exodus αποτελεί τη νέα καλλιτεχνική πρόταση της Αθανασίας Κανελλοπούλου, μιας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του σύγχρονου χορού.

Το έργο Exodus έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την περίοδο 2018/19.

Λίγα λόγια για το έργο

Ξεκινώντας ως μια παράσταση - «απάντηση» στο βιβλίο του Laszlo Krasznahorkai “Η μελαγχολία της αντίστασης’’, όπου η ματαιότητα της επαναστατικής πράξης οδηγεί τους ήρωες στην τελική τους καταστροφή, το Exodus αναπτύσσεται μέσα από τη σύγκρουση και την αμφισβήτηση των κυρίαρχων ατομικών και κοινωνικών δομών.

Το έργο παρουσιάζεται μέσα από θραύσματα μικρών επαναστατικών πράξεων, όπου η ατομική και συλλογική ταυτότητα πρέπει πρώτα να αποδομηθούν για να βρουν την έξοδο προς τη λύτρωση και την ολοκλήρωση.

Το Exodus εξιστορεί αυτό το ταξίδι, όπου τα σώματα βρίσκονται σε μια βαθμιαία εξέγερση, και χτίζουν μέσα σε εναπομείναντα ερείπια, αναζητώντας το κύτταρο της Ιστορίας τους.

Είναι μια μικρή κοινωνία που αντιστέκεται στον παραλογισμό και πάλλεται με τις χορδές της αλλαγής, σε αναζήτηση μιας –έστω –προσωρινής, αλλά άμεσης στιγμής ηρεμίας. Πόσα σύνορα και γέφυρες πρέπει να διασχίσουν για να φτάσουν στον τελικό προορισμό; Πόσα τείχη πρέπει να γκρεμίσουν και πόσους κύκλους πρέπει να δημιουργήσουν για να βρουν τη θαμμένη Ιστορία;

Χώρος: Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, 118 54 (μετρό σταθμός Κεραμεικός)

Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Άνεργοι/φοιτητές/ άνω των 65: 8 ευρώ

Trailer: https://vimeo.com/314539543

Στις 18 Μαρτίου, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα των Συντακτών, CultureNow, DeBop, TVXS, News247, XPat Athens, Popaganda, ToSpirto.net, Κινηματογράφος Δαναός

Λίγα λόγια για την Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου είναι ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και χορεύτρια. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό.

‘Εζησε για 17 χρόνια στο εξωτερικό όπου συνεργάστηκε με πολλές ομάδες, όπως το Χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch (guestdancer), Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstall κ.α.

Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη χορογραφική της έρευνα, και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.

 Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από διάφορες ομάδες χορού σε Μάλτα, Αυστρία, Κάιρο, Ισλανδία, Παλαιστίνη, Νορβηγία κ.ά. ενώ παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε Ακαδημίες χορού ανά τον κόσμο.

Από το 2017 διδάσκει σύγχρονο χορό στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ το 2018 ίδρυσε την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Athanasia Kanellopoulou Performing Arts, ως πλατφόρμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανταλλαγής.

διαβάστε περισσότερα
  • Θέσεις
    ΑΜΕΑ
  • Τρόποι
    πρόσβασης
Συντελεστές

Σύλληψη, Χορογραφία: Αθανασία Κανελλοπούλου

Δραματουργία/ Βοηθός Χορογράφου: V. Samuel Guist

Ερμηνευτές: (αλφαβητικά) Δανάη Δημητριάδη, Γιώργος Μιχελάκης, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Μαρία Παπαδοπούλου, Αλέξης Φουσέκης, Νικόλαος Χατζηβασιλειάδης

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Σχεδιασμοί Φώτων: Τζάνος Μάζης

Ενδυματολόγος: Βάγια Νικολακοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Γεωργίου, Γιώλικα Πουλοπούλου

Γραφίστρια, Φωτογραφίες, Αφίσα: Μελίνα Κούλια

Βίντεο, Τρέιλερ: Γιάννης Καρούνης

Παραγωγή: Athanasia Kanellopoulou Performing Arts

Παραγωγή

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διεύθυνση
ΚΥΘΝΟΥ
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
15231
Τηλέφωνο
6983278029
Email
exodusdanceperformance@gmail.com
ΔΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΦΜ
997149721
Εκδηλώσεις
  • Exodus performance - Θέατρο Ροές
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.