Trajectory of an Idea - Θεσσαλονίκη
Περιγραφή

Το Trajectory of an Idea είναι μια παράσταση σύγχρονου χορού από τη Die Wolke art group που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης για να δημιουργήσει διάδραση μεταξύ κίνησης, μουσικής, και βίντεο.

Ο θεματικός άξονας του κομματιού αποτελείται από μια μεταφορά που παραλληλίζει τη διαδρομή, ή τροχιά, μιας ιδέας στον χρόνο με την πορεία της ανθρώπινης ζωής: Μια ιδέα γεννιέται, αναπτύσσεται, ωριμάζει, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της. Τα σώματα στη σκηνή ενσαρκώνουν, ή ενσωματώνουν, ιδέες: Τι επιτρέπει ένα όριο στη σκηνή; Τι δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του δαπέδου και των σωμάτων; Τι ελευθερίες δίνει η μια ιδέα στην άλλη; Και τι σημαίνει τελικά το τέλος για μια ιδέα;

Η κίνηση και ο ήχος λειτουργούν σε επίπεδο δράσης/αντίδρασης, ή αιτίας και αποτελέσματος, δημιουργώντας την εντύπωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του σώματος και ενός φανταστικού, άρα και εύπλαστου, περιβάλλοντος. Η παράσταση είναι έντονα οπτικοακουστική και εξερευνά μέσω της τεχνολογίας το διαμεσικό χώρο στα πλαίσια των παραστατικών τεχνών.

Η παράσταση Trajectory of an Idea πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα ταξιδέψει και στην Αθήνα, στο θέατρο Olvio, την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:00, αλλά και σε άλλους προορισμούς το φθινόπωρο. Εισιτήρια για την παράσταση της Αθήνας είναι διαθέσιμα εδώ.

Παράλληλα, στις 18 και 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής και προγραμματισμού διαδραστικών συστημάτων, με τίτλο “Man-Machine Interfacing” και επίκεντρο την πλατφόρμα Arduino, το περιβάλλον προγραμματισμού SuperCollider, και αδρανειακούς αισθητήρες. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/manmachine-workshop.

Επίσης, στις 19 Μαΐου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και επίδειξη του συστήματος της παράστασης και συζήτηση με τους συντελεστές.

Η Die Wolke είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες, το σύγχρονο χορό, το video art, τα μεικτά μέσα, και συναφείς τεχνολογίες. Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο την έρευνα και παραγωγή έργου, αλλά και την υποστήριξη, ανάδειξη, και προώθηση τοπικού καλλιτεχνικού κεφαλαίου, μέσω εκδηλώσεων και συνεργασιών.

Πληροφορίες:

die-wolke.org/trajectory 

Vitruvian Thing

Web: https://vitruvianthing.com

Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing

 

διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές

Δροσιά Τριαντάκη: χορογραφία, performance

Dani Joss: μουσική, sound design, διαδραστικά συστήματα

Μαργαρίτα Παναγιώτου: performance

Dolores Λουσιώτη: performance

Αλίκη Ιωσαφάτ: video, γραφιστικά

Γιάννης Περισοράτης: ηλεκτρονικά, hardware

Ιωάννα Συμεωνίδου: κοστούμια - 3D print design

Μαρία Λούβαρη: κοστούμια - fitting

Alfonso De Grandis: συμπληρωματικό sound design

Γιώργος Αλεξάκης: φωτογραφία

Ηχογράφησαν οι μουσικοί: Λάζαρος Πλιάμπας, Γιάννης Κυρατσός, Δημήτρης Δαλέζης, Ηρακλής Ιωσηφίδης, Μιχάλης Καρανίκος

Χορηγοί: Coho, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Κακιούσης

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ - Δεύτερο Πρόγραμμα, 9.58 fm, TV100 - FM100, Τύπος Θεσσαλοίκης, Τετράγωνο, Think Free, Lavart, thess culture

 

Media
Παραγωγή

DIE WOLKE ART GROUP

Διεύθυνση
Πτολεμαίων 29Α
Πόλη
Θεσσαλονίκη
T.K.
54630
Τηλέφωνο
6943642039
Email
diewolkeartgroup@gmail.com
ΔΟΥ
Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
997288905
Εκδηλώσεις
  • Trajectory of an Idea - Θεσσαλονίκη - Vitruvian Thing
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.