ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ-Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
Περιγραφή

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων, μια ανάσα από την Αθήνα.

Μέσα στο ΠΑΡΚΟ εδρεύει το ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ και το φημισμένο υπαίθριο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

Στα ‘’Περίχωρα’’ του ΠΑΡΚΟΥ, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού. Μια έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παχνίδια.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του ΠΑΡΚΟΥ, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων που δυσκολεύονται στη μετακίνηση. Ταυτόχρονα, οι δράσεις του ΠΑΡΚΟΥ αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Στο πάρκο θα συναντήσετε και την έκθεση "Η εποχή των Δεινοσαύρων" με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια.

  • Μοναδικά εκθέματα
  • Αφύπνιση οικολογικής συνείδησης
  • Επιστημονική επίβλεψη από το Α.Π.Θ.
  • Προτεινόμενη έκθεση από το Υπουργείο Παιδείας (www.e-yliko).

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος.

Οι εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζώων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Κύριος σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

 Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη Γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 

Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. 

Στο τέλος του προγράμματος μέσα από μία προσομοίωση ανασκαφής, οι μαθητές μπαίνουν στον ρόλο του παλαιοντολόγου ανακαλύπτοντας και στη συνέχεια μελετώντας απολιθώματα.

Περιμένουμε τους μικρούς φίλους των δεινοσαύρων με τις οικογένειες τους να επισκεφθούν τον χώρο και να λάβουν μέρος στις παράλληλες δραστηριότητες! Και φυσικά, το τρενάκι μας, ο ΤΡΕΧΑΛΑΣ σας περιμένει για μια διασκεδαστική βόλτα...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων: https://www.politistikoparko.com/events/category/parko-kerateas-event/

Τηλέφωνα: 22990 42100 και 210 3647200

E-mail: info@politistikoparko.com

Τοποθεσία: Λεωφόρος Λαυρίου, 16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο, Κερατέα, 190 01

Τρόποι Πρόσβασης: Ι.Χ. & ΚΤΕΛ (στάση Πολιτιστικό Πάρκο, έξω από την Κερατέα)

διαβάστε περισσότερα

Στην τιμή περιλαμβανεται η γενική είσοδος, η συμμετοχή στα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ημέρας, επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Πάρκο Δεινοσαύρων, ελεύθερη πρόσβαση στο λαογραφικό μουσείο.

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Α.Ε.
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Media
Διοργανωτής

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Α.Ε.

Διεύθυνση
ΑΘΗΝΑ
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11471
Τηλέφωνο
2103647200-229904210
Email
vagalos@otenet.gr
ΔΟΥ
ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
801069992
Εκδηλώσεις
  • ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ-Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ - Πολιτιστικό Πάρκο
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.