Όμιλος Εταιρειών Viva


Ο Όμιλος Εταιρειών Viva είναι μια από τις κυρίαρχες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και αποτελείται από τη Viva Wallet Holdings SA (μητρική εταιρεία) και τις θυγατρικές της Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΕ (www.viva.gr), Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ (www.vivapayments.com) και Vivabank.

Η Viva Wallet Holdings SA (πρώην Realize SA) ιδρύθηκε το 2000 και παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών.

Το 2006 ιδρύθηκε η Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (Viva.gr), που αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς παρόχους στον τομέα των υπηρεσιών e-ticketing θεαμάτων (φυσικών και streaming) και των online μεταφορικών υπηρεσιών (ακτοπλοϊκά).

H Viva.gr είναι η ηγέτιδα στην διάθεση εισιτηρίων θεαμάτων στην ελληνική αγορά, παρέχοντας υπηρεσίες σε ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αθλητικά γεγονότα, συνέδρια κ.α. Μέσω των υπηρεσιών της Viva.gr μέχρι και το 2021 πάνω από 2500 διοργανωτές εκδηλώσεων έχουν προσφέρει εισιτήρια για περισσότερες από 45000 εκδηλώσεις.

Βασικό προϊόν του Ομίλου Viva είναι επίσης η Viva Wallet (www.vivawallet.com), μια νέα, ολοκληρωμένη λύση πληρωμών, για ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη, προσφέροντας υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα. Από τον Αύγουστο του 2020, η Viva Wallet είναι και τράπεζα, με την ονομασία Vivabank. Στόχος της Vivabank είναι να εισάγει καινοτόμα ψηφιακά τραπεζικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μέσω πρωτοπόρων τεχνολογιών αιχμής και υπηρεσιών cloud.

H Viva Wallet παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμής, χρεωστικές κάρτες και επαγγελματικούς λογαριασμούς. Με την πρωτοποριακή εφαρμογή Viva Wallet POS και την υπηρεσία Tap to Phone, οι επαγγελματίες μπορούν να δεχτούν πληρωμές με οποιοδήποτε Android κινητό ή tablet, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για συσκευή POS.

Επιπλέον, η Smart Checkout, η έξυπνη σελίδα πληρωμής της Viva Wallet, επιτρέπει στους εμπόρους να δεχτούν πληρωμές με 24 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Μεταξύ άλλων προνομίων, η Viva Wallet προσφέρει στους επαγγελματίες πελάτες της έναν τοπικό IBAN λογαριασμό, μία επαγγελματική Digital First χρεωστική κάρτα και την ευκαιρία να ρίξουν την προμήθεια στις συναλλαγές τους έως και το 0%.

Η Viva Wallet είναι επίσημο μέλος της Visa και της Mastercard για υπηρεσίες acquiring και issuing.

Το εργατικό δυναμικό του ομίλου Viva ξεπερνά τους 600 υπαλλήλους, με σχέδια για περεταίρω ανάπτυξη.

Η Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι αδειοδοτημένο πρακτορείο από τον ΕΟΤ, με αρ. ΜΗΤΕ : 0206Ε61000304001.

Επικοινωνία