Αιγαίου Μέθεξις
Περιγραφή

Αιγαίου Μέθεξις

by Πλεγμα


Άνδρος | 19-21 Ιουνίου 2020

Χορέψτε στον ρυθμό των Κυκλάδων, μαζί με καταξιωμένους χοροδιδασκάλους!
Διδαχτείτε τα μυστικά της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής από δεξιοτέχνες του είδους!
Ζήστε την εμπειρία του αυθεντικού κυκλαδίτικου πανηγυριού και της παραδοσιακής βεγγέρας μέχρι πρωίας!


Ένα τριήμερο βιωματικό πρόγραμμα έρχεται 19-21 Ιουνίου στο πανέμορφο νησί της Άνδρου. Με στόχο τη γνωριμία μας με τον λαϊκό πολιτισμό και τη μουσικοχορευτική παράδοση του Αιγαίου, καθώς και τη μέθεξη στα αυθεντικά Κυκλαδίτικα πανηγύρια.

Με φόντο το μαγευτικό Μπατσί της Άνδρου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στη μουσικοχορευτική παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.

Το τριήμερο βιωματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • σεμινάρια παραδοσιακών χορών (Άνδρου, Κέας, Κρήτης, )
  • μουσικά εργαστήρια (βιολί, λαούτο, ,σαντούρι, παραδοσιακό τραγούδιι)
  • διαδραστικές διαλέξεις λαογραφικού περιεχομένου
  • συμμετοχή σε Κυκλαδίτικο πανηγύρι και παραδοσιακή βεγγέρα (άτυπη βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι που καταλήγει σε τραγούδι και χορό)
  • γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων του Αιγαίου (παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, κρασί, ρακί, βότανα κ.λ.π.)

Καλλιτεχνικός διευθυντής του «Αιγαίου μέθεξις» είναι ο δεξιοτέχνης του βιολιού με βαθιά γνώση και εμπειρία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής μας παράδοσης Νίκος Οικονομίδης. 

Οι συμμετέχοντες στον ελεύθερό τους χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και το δίκτυο μονοπατιών του νησιού αλλά και να κολυμπήσουν στις μαγευτικές παραλίες της Άνδρου, που σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο, είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου, η ωραιοτέρα όλων του κόσμου».

 

Χορέψτε στον ρυθμό των Κυκλάδων, μαζί με καταξιωμένους χοροδιδασκάλους!

Διδαχτείτε τα μυστικά της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής, από δεξιοτέχνες του είδους!

Ζήστε την εμπειρία του αυθεντικού κυκλαδίτικου πανηγυριού και της παραδοσιακής βεγγέρας, μέχρι πρωίας!


Δηλώσεις συμμετοχής έως 8 Ιουνίου: http://www.aegeanmethexis.gr.


Πακέτα Εισιτηρίων

Α. 220€  (Περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά από και προς Ραφήνα, δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο*, πρωινά και 1 γεύμα ανά ημέρα, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε σεμινάρια, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα) ή

B. 150 € (Περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συμμετοχή στο σύνολο των σεμιναρίων, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα)

Γ. 110€ (Περιλαμβάνει συμμετοχή στο σύνολο των σεμιναρίων, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα)

Δ. 160€ Ομαδικό Πακέτο (Όπου ομάδα θεωρείται άνω των 10 ατόμων και περιλαμβάνονται:  Περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά από και προς Ραφήνα, δύο διανυκτερεύσεις σε τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο*, πρωινά και 1 γεύμα ανά ημέρα, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε σεμινάρια, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα)

* Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε μονόκλινο δωμάτιο με έξτρα χρέωση

Σε περίπτωση έγκαιρης εγγραφής (Early Bird) οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής και ισχύουν έως την 31η Ιανουαρίου 2020. 

Α. 180€  (Περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά από και προς Ραφήνα, δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο*, πρωινά και 1 γεύμα ανά ημέρα, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε σεμινάρια, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα) ή

Β. 130 € (Περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συμμετοχή στο σύνολο των σεμιναρίων, αναμνηστικό υλικό Προγράμματος, συμμετοχή σε παραδοσιακό γλέντι και βεγγέρα) 


* Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε μονόκλινο δωμάτιο με έξτρα χρέωση

Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων μπορείτε να το δείτε εδώ

διαβάστε περισσότερα
Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει