Φεστιβάλ 52α Δημήτρια 2017
Περιγραφή

52α Δημήτρια 2017 - Το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Μία πόλη. Ένα φεστιβάλ. Όλες οι ιστορίες πολιτισμού”

Το μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα Δημήτρια, στην 52η έκδοσή τους, θα πραγματοποιηθούν φέτος από την 1η έως τις 22 Οκτωβρίου 2017.

Προτείνουν για ακόμη μια φορά ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και πλούσιο πρόγραμμα στο θέατρο, τη μουσική, το λόγο, το χορό, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά, κεντρίζοντας καλλιτεχνικές αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες.

 Για έναν ακόμη Οκτώβρη, κόντρα στην εσωστρέφεια και τους δύσκολους καιρούς, τα Δημήτρια προσκαλούν τη Θεσσαλονίκη και τον υπόλοιπο κόσμο σε μια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού.

Δημήτρια σημαίνουν δημιουργικότητα, καινοτομία εναλλακτικός τρόπος σκέψης, ψυχαγωγία.

Αποτελούν έναν ιστορικό πολιτιστικό θεσμό που πλαισιώνει το όραμα της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται να δώσει και αυτήν τη χρονιά τον καλύτερο του εαυτό.

Φέτος συμμετέχουν πρωτοποριακοί Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και σχήματα από τα Βαλκάνια, την υπόλοιπη Ευρώπη (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ουγγαρία, κ.ά).

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε είναι ο 7 φορές υποψήφιος για Όσκαρ ο κουβανός πιανίστας Omar Sosa, ο οποίος συμπράτει με τον πολυβραβευμένο σενεγαλέζο τραγουδιστή και βιρτουόζο στην κόρα, Seikou Keita.

Tη μοναδική στο είδος της Natassa Nickeprelevic από τη Γερμανία, για μια φωνητική perfomance με την τεχνική των υπερτόνων , τους Peeping Tom από το Βέλγιο και την παράσταση Moeder , μέρος της τριλογίας με τιίτλο “Η μητέρα”. Μια παράσταση που συνδυάζει τον χορό τη μουσική το θέατρο με στιγμές γεμάτες αντικρουόμενα συναισθήματα.

Ακόμη την Opera Crossroads από τους Star Company από την Κίνα για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη αυτό το είδος του παραδοσιακού κινεζικού θεάτρου. Μια ερωτική ιστορία δοσμένη με τρόπο που μόνο οι ηθοποιοί που γνωρίζουν τους κώδικες της όπερας του Πεκίνου μπορούν να αποδώσουν.

Τέλος, την έναρξη των φετινών 52ων Δημητρίων θα κηρύξει το Revolution in Art.

Μια πολυμεσική έκθεση η οποία αποτυπώνει το όραμα της κοινωνικοπολιτικής αλλαγής σε συδυασμό με τις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις και τις κοινωνικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην ρωσική επανάσταση του 1917. Μια ψηφιακή έκθεση η οποία παρακολουθεί την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στη Ρωσία , μέσα από το έργο ρηξικέλευθων καλλιτεχνών, ομάδων και κινημάτων από το 1900 εώς το 1923.

Φιλοδοξία των Δημητρίων αποτελεί η συνέχιση της εδραίωσης και πίστη ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει μια ανοιχτή πολιτιστική σκηνή για νέους δημιουργούς από τη χώρα μας, το Ευρωπαϊκό και το διεθνές περιβάλλον που προωθεί και προβάλλει νέες καλλιτεχνικές τάσεις και ρεύματα.

Πρόθεσή μας είναι οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να απολαύσουν ένα θέαμα υψηλής αξίας και στόχευσης περί των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του λόγου και των γραμμάτων.

Πλουραλιστικές επιλογές και σπάνιας αισθητικής προτάσεις. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε περήφανοι, που σε πείσμα της ανυδρίας των ημερών, ο Οκτώβριος θα είναι γεμάτος πολιτισμό και δημιουργία!

διαβάστε περισσότερα
Παραγωγή

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση
ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1Α
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
T.K.
54640
Τηλέφωνο
2313318229
Email
a.filaktos@thessaloniki.gr
ΔΟΥ
Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
998082845
Εκδηλώσεις
  • Israfil's Troumpet - Σφαγεία Θεσσαλονίκης
  • The Crossroads - Σφαγεία Θεσσαλονίκης
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.