Έκθεση ελαιολάδου και προϊόντων delicatessen με συμμετοχή παραγωγών από όλη την Ελλάδα
20, 21 και 22 Μαΐου 2016
Θεσσαλονίκη, χώρος πολιτισμού «Lab'Attoir»
Η πρώτη έκθεση «Gourmet Olive Exhibition» είναι γεγονός και η Θεσσαλονίκη η οικοδέσποινα που θα το φιλοξενήσει!
Πιο συγκεκριμένα, στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στο «Lab'Attoir», το νέο χώρο πολιτισμού της πόλης, έλληνες παραγωγοί εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο, ετοιμάζονται να υποδεχτούν το αγοραστικό κοινό τους, επαγγελματίες και καταναλωτές, από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Οι επισκέπτες της Έκθεσης, επαγγελματίες και καταναλωτές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα εξαιρετικά gourmet τριήμερο, γνωρίζοντας τα αποκλειστικά ποιοτικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών.
Γνωστές προσωπικότητες του χώρου, αλλά και από τη γαστρονομία και τον πολιτισμό γενικότερα, στηρίζουν με την παρουσία τους την Έκθεση και το παράλληλο πρόγραμμά της.
Έτσι, οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες της Έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να απολαύσουν σε συντονιστικούς ρόλους τις κυρίες Μάγια Τσόκλη και Ελένη Ψυχούλη, να ενημερωθούν για θέματα υγείας και διατροφής από τον Δρ. Προκόπη Μαγιάτη και την κα. Ειρήνη Πασχαλέρη, να ακούσουν προσεκτικά και να κρατήσουν σημειώσεις από τις παρουσιάσεις και ελαιο-γευσιγνωσίες των κκ Βασίλη Φραντζολά και Γιάννη Καρβέλα, να παρακολουθήσουν τις μαγειρικές επιδείξεις και να γευτούν δημιουργίες αγαπημένων μας chef μεταξύ των οποίων, ο Βασίλης Καλλίδης, Ανδρέας Λαγός, αλλά και chocolatier όπως η Μίνα Αποστολίδη και ο Θεόδωρος Βαλογιώργης.
Επιπλέον, το κοινό της Θεσσαλονίκης και οι επισκέπτες της, εκτός από την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα της έκθεσης, θα μπορούν να μυηθούν και στην τέχνη της γευσιγνωσίας τους, συμμετέχοντας σε ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις όπως το «Bar Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου και Ελιών» με προϊόντα ένδειξης ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά, καθώς και προϊόντα με χαμηλή οξύτητα, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές.
Κορυφαίο γεγονός της τριήμερης διάρκειας της έκθεσης, η θέσπιση των Βραβείων Κοινού.
Οι επισκέπτες της έκθεσης, καλούνται όχι μόνο να δοκιμάσουν αλλά και να αξιολογήσουν τα προϊόντα των παραγωγών. Τα πιο αγαπημένα προϊόντα του κοινού θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής των βραβείων κοινού.
Η Gourmet Olive Exhibition διοργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Food Festival και του ΣΕΒΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.gourmetoliveexhibition.com
Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων