Η ιστορία του drumset, αν και αρκετά μικρή (από τις αρχές του 1900) είναι αξιοσημείωτα πυκνή.
Βέβαια αυτό ‘’βγάζει’’ πολύ νόημα καθώς το drumset είναι ένα αποκύημα της Jazz, της οποίας η ιστορία είναι εξίσου σύντομη και πυκνή (σε σχέση τα σχεδόν 400 χρόνια της κλασικής). Καθώς το όργανο άρχισε να εξελίσσεται, ξεκίνησε να αποκολλάται από την γενέτειρά του και να μετατρέπεται σε βασικό μέλος της οικογένειας άλλων στυλ μουσικής (blues, rock, soul, hip hop κλπ).
Αλλά πού άραγε βρίσκεται τώρα?
Έχει κάποια καινούργια ‘’οικογένεια’’? Και αν ναι, ποια?
Κάποτε επηρέασε τις ‘’μηχανές’’ και μετέπειτα εκείνες το ίδιο.
Έχει γίνει μια φορά αυτό στην ιστορία ή συνεχίζει κι αν ναι, προς τα πού?
Πλέον το να είσαι drummer, περικλύει πολλά περισσότερα από αυτά που ίσως ίσχυαν στις αρχές του 1900, αλλά ποια?
Είναι πια τα drums το όργανο που ξέρουμε ή όχι και τελικά είναι το όργανο που κάνει τον drummer?
Aυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα μοιραστώ μαζί σας, τις σκέψεις μου και την οπτική μου σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε ‘’drums’’.
Θεματικές:
Production
Electronic beats
Influence on drums (from acoustic to digital and from digital to acoustic)
Improve and Performance
Ableton Drummer
Γιώργος Κωστελέτος
Ο Γιώργος Κωστελέτος είναι ένας από τους πιο ενεργούς drummers της γενιάς του.
Απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση Jazz μουσικής υπήρξε μαθητής κορυφαίων μουσικών και εκπαιδευτικών όπως οι: Δήμος Δημητριάδης, Γιώργος Κοντραφούρης, Αλέξανδρος Κτιστάκης και άλλοι.
Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια και συναυλίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο IASJ (International Association Schools Of Jazz) με τον Dave Leibman στο Sao Paolo της Βραζιλίας το 2011.
To 2013 αποφοιτεί και μετακομίζει στην Αθήνα όπου ξεκινάει την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα jazz σχήματα με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, Κώστας Κωσταντίνου, Γιώργος Φακανάς, Debora Carter.
H σχέση του με τη μουσική δεν έχει περιοριστεί όμως μόνο στη Jazz καθώς το 2014 συμμετείχε στην ορχήστρα του μιούζικαλ Annie, καθώς επίσης έχει συνεργαστεί σε συναυλίες αλλά και δισκογραφικά με τις Idra Kayne, Μαρίζα Ρίζου και Μελίνα Ασλανίδου.
Το Anima Digilog ξεκίνησε ως ιδέα το 2017. Είναι ένα one man show που συνδυάζει το drumming με τα live electronics και το live production. Το όνομα στην πραγματικότητα είναι η ονομασία ενός alter ego που θέλει να φέρει σε συνύπαρξη την digital με την analog πλευρά της μουσικής μέσω της ψυχής (Anima).
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Athens music week, το Romantso (bios), το Temple κ.α.
Επίσης εμφανίζεται και ως Duo με τους Kit kido, Project uncut, loba bastard κ.α.