AMENRA w/ Treha Sektori live @ Piraeus 117 Academy
Περιγραφή

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του φαινομένου AMENRA !
Μαζί τους ένα ακόμη μέλος της κολλεκτίβας Church of Ra, ο σκοτεινός, μυστηριώδης εκπληκτικός Treha Sektori !

Χρειάστηκε να περάσει ελάχιστο διάστημα, ώστε οι Βέλγοι Amenra, το κατά πολλούς κορυφαίο συγκρότημα στον κόσμο της μουσικής αυτή τη στιγμή, να εκφράσουν την επιθυμία τους να επισκεφτούν το αγαπημένο τους κοινό σε όλο τον κόσμο. Η προηγούμενη 3η τους συνολικά εμφάνιση στη χώρα μας στις 28 Απριλίου του 2017, ήταν η μοναδική με κανονικό σετ σε μία περίοδο που η μπάντα περιόδευε με αποκλειστικά ακουστικά σετ για την προώθηση του ζωντανού τους δίσκου ''Alive''.

Όταν ρωτήθηκε επ'αυτού ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Colin H. Van Eeckhout, απάντησε λακωνικά ''δεν ξέρω γιατί παίζουμε κανονικό σετ μόνο στην Ελλάδα, υποθέτω απλά ότι το χρειάζεστε κι εσείς όσο κι εμείς''.


Εκστασιασμένοι από την υποστήριξη του Ελληνικού κοινού από την αρχή τους σαν συγκρότημα, οι Amenra είδαν την τρίτη και πληρέστερη εμφάνιση τους να γεμίζει το Gagarin και οι ίδιοι παίξανε αρκετά περισσότερο απ'όσο συνηθίζουν. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τέτοια η επίπονη φύση της μουσικής τους, που πολλές τους συναυλίες έφταναν με το ζόρι ή και δεν ξεπερνούσαν ποτέ τη μία ώρα διάρκειας.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που μετά το πέρας της φοβερής τους εμφάνισης (με συνοδεία τους συμπατριώτες τους Oathbreaker), δεν πίστευαν τι συνέβη και ευχαριστούσαν οι ίδιοι τον κόσμο όπου στεκόντουσαν, ενώ η χαρά στα πρόσωπα τους ήταν τόσο έκδηλη, που ούτε οι οπαδοί δεν το πίστευαν. Από τότε αρκετό νερό κύλησε στο αυλάκι και στις 20 Οκτωβρίου του 2017, οι Bέλγοι κυκλοφόρησαν τον έκτο τους δίσκο, ή αλλιώς το έκτο μέρος της ''Mass'' συνέχειας της μουσικής τους, με τον απλό και λιτό τίτλο ''Mass VI''.


Ερχόμενο σχεδόν 5 χρόνια μετά το κατατροπωτικό ''Mass V'', το ''Mass VI'' αγκαλιάστηκε από τον παγκόσμιο τύπο ως το άλμπουμ της χρονιάς για το 2017, κερδίζοντας πάμπολλες διακρίσεις και σε λίστες εντύπων και ηλεκτρονικής ενημέρωσης περιοδικά και στην Ελλάδα, με τους ίδιους μάλιστα να τονίζουν ''Νούμερο 1, πού αλλού; Στην Ελλάδα φυσικά''Η μουσική τους πέρασε στους ακροατές σ' αυτό το περυσινό πλέον άλμπουμ όλα όσα υπέφεραν αυτά τα 5 χρόνια οι ίδιοι. Ασθένειες, απώλειες αγαπημένων προσώπων, προσωπικές αναποδιές, ό,τι μπορούσε να κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιό δυσβάσταχτο.

Κι όμως για πρώτη φορά στη μουσική τους φάνηκε μία αχτίδα φωτός, μία ελπίδα ότι στο τέλος μέσα από την κατάμαυρη αισθητική τους και τον ασχημάτιστο πόνο τον οποίο έχουν χιλιοτραγουδήσει, θα θριαμβεύσει το λευκό που είναι θαμμένο κάτω από τόνους λάσπης. Με περισσότερα καθαρά φωνητικά από ποτέ σε δίσκο τους και πολύ εύστοχα χρησιμοποιημένα, προσέφεραν τέσσερις νέους ύμνους (και δύο ιντερλούδια) που μπήκαν βαθιά στις ψυχές των αμετανόητων οπαδών τους.


Το ''Mass VI'' έπρεπε να παρουσιαστεί στην Ελλάδα και ποιά η καταλληλότερη στιγμή από την 14η του Δεκέμβρη! Αυτή τη φορά στο ακόμα μεγαλύτερο Piraeus Academy, καθώς είναι τέτοια η προσμονή του κοινού και τέτοια και η δική τους επιθυμία για την αμεσότερη το δυνατό επιστροφή τους, που η επιλογή του χώρου ήταν μονόδρομος.

Τα πέντε άξια τέκνα του Κortrijk στη Δυτική Φλάνδρα, θα ζεστάνουν αυτή την κρύα χειμωνιάτικη νύχτα του Δεκέμβρη, λίγο πριν μας αφήσει το 2018 για τα καλά και αναμένεται να μας προσφέρουν άλλη μία αξέχαστη βραδιά, ενώ δε θα είναι διόλου απίθανο να παίξουν ακόμα περισσότερο από τις προηγούμενες φορές, μιά και δηλώνουν πιό ανυπόμονοι από ποτέ και τονίζουν πόσο απαραίτητη είναι η επιστροφή τους στην χώρα μας.
 

Συνοδεία τους αυτή τη φορά, ο εξαίρετος καλλιτέχνης Treha Sektori (“Τρόπος της πτώσης” σε μετάφραση) ή ευρέως γνωστός ως Dehn Sora. To πραγματικό του όνομα είναι Vincent Petitjean και είναι γεννημένος την 1η του Σεπτέμβρη του 1987. Μέσα από ambient/dark αισθητική και με άγνωστη την χρονολογία που σχημάτισε τη μπάντα του, το 2009 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ ''Sorieh'', για να ακολουθήσουν τα ''Endessiah'' (2012), ''Severh Sehenh'' (2014) και το ΕΡ ''Acermeh'' το 2016, ενώ ενδιάμεσα έχει συμμετάσχει σε αρκετά split μεταξύ των οποίων το ένα και με τους Amenra, ενώ έχει συνεργαστεί με τους RM74, Barst, Muhd, Innerwoud, Syndrome και ως ηλεκτρονικός ενορχηστρωτής στο τελευταίο αριστούργημα των Οathbreaker, ''Rheia'' το 2016.

Η μουσική του είναι πλήρως απογυμνωμένη και άκρως προσωπική για τον ίδιο, καταθέτει ψυχή και χωρίς λόγια λέει πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς. Είναι ιδανικός σύντροφος των Amenra στη συναυλία αυτή και για δεύτερη φορά μετά το 2015, το Ελληνικό κοινό θα μάθει γιατί θεωρείται από τα πιό hot ονόματα των τελευταίων ετών και πως υπηρετεί τη μουσική συνολικά από πολλά πόστα!

Στις 14 του Δεκέμβρη το Piraeus Academy φιλοξενεί μία από τις τελευταίες συναυλίες του 2018, αν αντέχετε να γίνετε μάρτυρες μίας από τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής συναυλιακής ιστορίας, η επιλογή της προσέλευσης είναι μονόδρομος. Αν προλάβετε να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας φυσικά!

διαβάστε περισσότερα
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει