ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
Περιγραφή

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Πάρκο Δεινοσαύρων - Μουσείο Μαμούθ - Πάρκο Θηλαστικών - Σπήλαιο

Οι γιγάντιοι Δεινόσαυροι, τα προϊστορικά Θηλαστικά, τα ζώα της εποχής των παγετώνων και το Σπήλαιο ταξιδεύουν τους επισκέπτες εκατομμύρια χρόνια πριν‼

Σε μια έκταση 10 στρεμμάτων με βοτανικό κήπο δημιουργήθηκε το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο η μεγαλύτερη έκθεση με Δεινόσαυρους (100 εκθέματα) και Θηλαστικά (100 εκθέματα) στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν σε διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της… έως σήμερα.

Ωράριο λειτουργίας:

Σάββατο και Κυριακή έως 24/10 11:00 - 19:00 (τελαυταία ατις 18:00)

Σάββατο, Κυριακή και Αργίες από 25/10 10:00 - 18:00 (τελαυταία στις 17:00)

 Μόνο για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 10:00 - 16:00 Δευτέρα έως Παρασκευή (τελευταία στις 15:00)

  • Το ωράριο λειτουργίας μεταβάλλεται αναλόγως της εποχής και των καιρικών συνθηκών. Πληροφορίες στο 2310686544

👉Το Πάρκο Δεινοσαύρων
Αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δεινοσαύρων και ερπετών διαφόρων γεωλογικών περιόδων σε πραγματικές διαστάσεις με κίνηση και στατικά. Αυτά τα ομοιώματα μας βοηθούν να καταλάβουμε πως ήταν η ζωή στη Γη πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Ενημέρωση για την εξέλιξη και εξαφάνιση αυτών των μοναδικών ζώων. O Τυρανόσαυρος REX, o Τρικεράτοπας, ο Πλησιόσαυρος, ο Δεινόνυχας και άλλα 100 εκθέματα σας περιμένουν.

👉Ice Age – Μουσείο Μαμούθ

Τα απολιθώματα μας βοηθούν να καταλάβουμε την επίδραση που έχουν οι κλιματικές αλλαγές στη ζωή. Το πιο χαρακτηριστικό και γνωστό παράδειγμα κάνει την αφήγησή του στο μοναδικό Μουσείο Μαμούθ! Με πραγματικά απολιθώματα Τριχωτών Μαμούθ, του Μαχαιρόδοντα και άλλων ζώων, αρκετών χιλιάδων ετών, από το πάτο της Βόρειας Θάλασσας της Ολλανδίας, μαθαίνουμε για τις Εποχές των Παγετώνων. Πριν από μόλις μερικές χιλιάδες χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του Βορείου Ημισφαιρίου ήταν καλυμμένο από πάγους και το κλίμα ήταν πολύ πιο ψυχρό και ξηρό. Αυτές οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές είχαν τεράστιες επιπτώσεις στα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον.

Τιτανοχελώνες

Μετά από την πολύ επιτυχημένη λειτουργία του «Μουσείου Μαμούθ» με απολιθώματα από τη Βόρεια Θάλασσα 50.000 ετών, που έδωσε στο ευρύ κοινό την ιστορία των αλλαγών που έλαβαν χώρα κατά τις διάφορες Εποχές των Παγετώνων, πάμε ακόμη πιο πίσω στο χρόνο. Θα δούμε πως ήταν η ζωή στην Ελλάδα, πριν ακριβώς από την έναρξη των παγετωδών περιόδων, γνωρίζοντας απολιθώματα από ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζώα: την τιτανοχελώνα. Πριν 5 εκατομμύρια χρόνια,Γιγαντιαίες χερσαίες χελώνες, ζούσαν και περπατούσαν κατά το παρελθόν στην περιοχή που σήμερα βρέχεται από το Θερμαϊκό κόλπο και μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τα 2 μέτρα σε μήκος.

👉Το Πάρκο των Θηλαστικών
Με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια, ξεκινά η Εποχή των Θηλαστικών. Το Πάρκο των Θηλαστικών περιέχει πάνω από 100 διαφορετικά εκθέματα-ομοιώματα προϊστορικών θηλαστικών, τα περισσότερα από τα οποία ζούσαν και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν. Σε ένα κλίμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό, ζούσαν στην Ελλάδα γίγαντες Μαστόδοντες και Ελέφαντες, Λιοντάρια και Μαχαιρόδοντες, Ρινόκεροι και Καμηλοπαρδάλεις. Μέρος της έκθεσης είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της παλαιοντολόγου κ Ε. Τσουκαλά ο Μαστόδοντας της Μηλιάς των Γρεβενών.

👉Το Σπήλαιο

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων αυτών κλιματικών αλλαγών, κάνει την εμφάνιση του το είδος μας, ο Άνθρωπος. Στο Σπήλαιο της Εξέλιξης μαθαίνουμε για την εξελικτική ιστορία του είδους μας(θεματικές φιγούρες Homo Sapiens, Homo Erectus κ.α.) . Κατά τη διάρκεια των Εποχών των Παγετώνων, τα σπήλαια πρόσφεραν καταφύγιο στον άνθρωπο. Σε ένα μοναδικό ομοίωμα ενός σπηλαίου, μαθαίνουμε για τα σπηλαιοθέματα, τις βραχογραφίες με ζώα και μία ολοκληρωμένη συλλογή με λίθινα εργαλεία και απολιθώματα που φιλοξενούνται από το Α.Π.Θ.

Όλο το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της Γεωλόγου – Βιολόγου & καθηγήτριας του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά Διδάκτωρ Παλαιοντολογίας & Διευθύντριας του Μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας –Παλαιοανθρωπολογίας και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι. Είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και προτεινόμενο για Διδακτική Σχολική Επίσκεψη.

Μετά την ξενάγηση μπορούν τα παιδιά να παίξουν στον ανακαινισμένο κλειστό η υπαίθριο παιδότοπο ΧΑΡΑΠΟΛΙΣ δίπλα στο Πάρκο Δεινοσαύρων και οι συνοδοί να απολαύσουν το ρόφημα της αρεσκείας τους.

διαβάστε περισσότερα

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Media
Διοργανωτής

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Διεύθυνση
7 ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Πόλη
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
T.K.
57013
Τηλέφωνο
2310686544
Email
info@nouvelle.gr
ΔΟΥ
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
099930253
Εκδηλώσεις
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ - ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.