Το Πανεπιστήμιο του Όθωνα
Περιγραφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σχεδιάστηκε ψηφιακή εγκατάσταση με θέμα το πρώτο πανεπιστήμιο στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, αλλά και σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί τη ψηφιακή τεχνολογία και τις οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις ως μέσα για μια πολύπλευρη και πολυαισθητηριακή ερμηνευτική και καλλιτεχνική προσέγγιση της ιστορίας του πανεπιστημίου.

Τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση του πανεπιστημίου, η συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το γενικότερο ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της οθωνικής περιόδου αποτελούν τα κύρια σημεία αναφοράς της ψηφιακής εγκατάστασης. Αρχειακό υλικό, οπτικές αναπαραστάσεις και γραφικά, κινούμενες εικόνες και κινηματογραφικές προβολές σε συνδυασμό με ηχητική αφήγηση και ηχοτοπία δημιουργούν μια ψηφιακή διαδρομή που οδηγεί τον επισκέπτη βιωματικά πίσω στον χρόνο, καθιστώντας τον ταυτόχρονα μέρος μιας σύγχρονης προσέγγισης της ιστορίας.

Η εγκατάσταση έχει υλοποιηθεί στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Οθωνικής Αυλής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και παρουσιάζεται κινηματογραφημένη εξαιτίας των μέτρων κατά του covid-19.

Με την Αιγίδα και την Οικονομική Στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Μητροπολιτικού Πάρκου ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Η διάρκεια της εγκατάστασης είναι 23 λεπτά.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κίτρον» (Citron Stories), δραστηριοποιείται στον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των οπτικοαουστικών τεχνών από το 2013. Έχει αναλάβει την παραγωγή και την εκτέλεση παραγωγής σε κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σε ψηφιακές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Σημαντικές σημειώσεις:

1.Η είσοδος στη σελίδα προβολής θα είναι διαθέσιμη από 17/05/2021 εώς και 15/06/2021.

2.Με την αγορά ενός εισιτηρίου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον σύνδεσμο προβολής για διάστημα 4 ωρών.

3. Η προβολή είναι κατάλληλη για όλους και προτείνεται για μαθητικό κοινό δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

διαβάστε περισσότερα
Διαδικασία παρακολούθησης   

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της ψηφιακής εγκατάστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.  

Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva Services με θέμα"Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ", όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικόεισόδου. (Ανδενβρίσκετετο e-mail σταεισερχόμενά σας, παρακαλούμεελέγξτεκαιτουςφακέλουςΑνεπιθύμητα (spam) καιΠροσφορές.

Ο κωδικόςεισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.   

Όταν έρθει η ώρα να παρακολουθήσετε την ψηφιακή εγκατάσταση, κλικάρετε το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE που θα βρείτε στη σελίδα προπώλησης, δίπλα από το κουμπί «Κράτηση». Το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα της παραγγελίας σας. 

Αφού μεταβείτε στη σελίδα προβολής, εισάγετε τον κωδικό σας και παρακολουθείτε την ψηφιακή εγκατάσταση. 

Καλή σας διασκέδαση! 

H σελίδα προβολής θα είναι διαθέσιμη από 17/5 στις 10:00 έως και 15/6. Από τη στιγμή που θα κάνετε login / είσοδο στη σελίδα προβολής, έχετε 4 ώρες στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΚΙΤΡΟΝ ΑΜΚΕ
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Σενάριο - Έρευνα - Σύνθεση Προβολών - Εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Θάνος

Συνεργάτης Σχεδιασμού Εγκατάστασης και Προβολών: Κωνσταντίνος Σταμουλίδης

Συνεργάτης Αρχιτέκτονας: Θεοδώρα Παπαθανασίου

Σύνθεση Ηχοτοπίων: Κάτια Κωστή

Μουσική: Χάρις Μέγα

Ιστορικός Σύμβουλος: Ελευθέριος Δεσποτάκης

Κινηματογραφημένες Προβολές: Ευστράτιος Κουρλής

Αφήγηση: Αφροδίτη Αντωνάκη

Στην αφήγηση συμμετέχει ο Γεώργιος Δ. Πίστας

Διεύθυνση Παραγωγής: Δήμητρα Γρηγορέα

Στην κινηματογράφηση εμφανίζεται η Τζωρτζίνα Λιώση

Media
Διοργανωτής

ΚΙΤΡΟΝ ΑΜΚΕ

Διεύθυνση
ΑΡΚΑΔΙΟΥ 68
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
17234
Τηλέφωνο
306976104700
Email
citronstories@gmail.com
ΔΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΦΜ
997279275
Εκδηλώσεις
  • Το πανεπιστήμιο του Όθωνα - ONLINE