Το Φλαουτο συναντα το εκκλησιαστικο οργανο
Περιγραφή

Τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 20:30 η οργανίστα Μαρία Σιμάτου και ο φλαουτίστας Δημήτρης Φωτόπουλος θα παρουσιάσουν στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα) ένα πρόγραμμα με τίτλο : «Το Φλάουτο συναντά το Εκκλησιαστικό Όργανο σε έργα του Johann Sebastian Bach».

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μαζί τις τρίφωνες Σονάτες σε Μιb maj, sol & si min /(BWV1031, 1020 & 1030 αντίστοιχα που ο μεγάλος συνθέτης συνέθεσε για φλάουτο και τσέμπαλο ομπλιγκάτο, συνθέσεις που προέρχονται από την Τρίο – Σονάτα, θεωρούνται ασυνήθιστες για την εποχή τους κατατάσσονται δε στον χώρο της Μουσικής Δωματίου), το 3ο μέρος (Sarabande) της Παρτίτας BWV 1013 για σόλο φλάουτο σε la min. και το «O Lamm Gottes unschuldig» BWV 656 «Ώ αθώε αμνέ του Θεού» χορικό της Λειψίας για σόλο εκκλησιαστικό όργανο.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη καθώς το ογκώδες και μεγαλειώδες άκουσμα του εκκλησιαστικού οργάνου συνδυάζεται με τον λιτό και απέριττο ήχο του φλάουτου ο οποίος θα μπορούσε άλλωστε να αποτελεί μία από τις πολλές «φωνές» του πολυδιάστατου εκκλησιαστικού οργάνου.

Η συναυλία είναι μία πολιτιστική εκδήλωση των ΕΝ. Π. ΑΝ. και οι τιμές εισόδου (για την ενίσχυσή τους) είναι 12 € κανονικό και 6 € φοιτητικό – μαθητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.

διαβάστε περισσότερα

Media
Παραγωγή

ΕΝΠΑΝ

Διεύθυνση
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 7
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
10679
Τηλέφωνο
2114040617
Email
enpan@enpan.org
ΔΟΥ
Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
997083149
Εκδηλώσεις
  • Το Φλαουτο συναντα το εκκλησιαστικο οργανο - Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.