ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ -  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ
Περιγραφή

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ -  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ

 

«Λαϊκά τραγούδια της γειτονιάς»

 

«Μοσχοβολούν οι γειτονιές βασιλικό κι ασβέστη

Παίζουν τον έρωτα κρυφά στις μάντρες τα παιδιά…»

                                         Τάσος Λειβαδίτης

 

Ο Λάμπρος Καρελάς και η Κατερίνα Τσιρίδου μας ταξιδεύουν… με τα λαϊκά τραγούδια  στις γειτονιές της Ελλάδας, τραγουδούν ταυτόχρονα τον πόνο την χαρά, τον έρωτα, τον καημό της ξενιτειάς, αλλά  και ένα κομμάτι του μεγαλείου της κάθε γειτονιάς.

Τα τραγούδια ενώνουν το παρελθόν με την σύγχρονη ζωή δημιουργώντας ένα αυτοδημιούργητο έργο τέχνης.

Μια γειτονιά είναι η παράσταση μας, μια «μικρογραφία Ελλάδας», το πιο ιδανικό τοπίο για να τραγουδήσει κανείς ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια όπου το παρελθόν που ευτυχώς δεν σβήνει, και παρ ότι πονάει, είναι η μνήμη που έχουμε ανάγκη για να δημιουργούμε και για να υπάρχουμε.

 

Σε κάθε γειτονιά η παράσταση θα είναι διαφορετική, γιατί πολλές ιστορίες ανθρώπων της γειτονιάς σας, δημιουργούν την ιστορία της μουσικής μας.

 

Έτσι, λοιπόν στήνουμε ένα μικρό πάλκο μέσα στην καρδιά  της  γειτονιάς  για να τραγουδήσουμε μαζί τις  ιστορίες της, που ξεκινούν από το ρεμπέτικο- λαικό τραγούδι, περνάνε μέσα από τις μελωδίες του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Χιώτη και πολλών άλλων σπουδαίων και φτάνουν μέχρι τον Ζαμπέτα τον Λοίζο, τον Θεοδωράκη και μέχρι σήμερα.

 

Σε κάθε γειτονιά θα τιμούμε τους  ανθρώπους της μουσικής που ζουν ή έζησαν εκεί.

 

Ο Λάμπρος Καρελάς μία από τις καλύτερες σύγχρονες λαϊκές φωνές.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο συγκρότημα 'Τα Παιδιά από την Πάτρα' καθώς και μέλος της 'Οπισθοδρομικής Κομπανίας. Από το 1995 και μετά, ακολούθησε σόλο καριέρα. Συνεργάστηκε με σημαντικότατους δημιουργούς, δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων ο Άκης Πάνου, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Μίμης Πλέσσας κ.α.

Η Κατερίνα Τσιρίδου αν και νέα σε ηλικία, θεωρείται εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού της γενιάς της. 
Οι συνεργασίες της με σημαντικότατα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού είναι επίσης αμέτρητες: Στέλιος Βαμβακάρης, Σπύρος Λιόσης, Μπάμπης Γκολές, Τάκης Μπίνης, Τόλης Χάρμας, Αγάθωνας

Μαζί τους οι μουσικοί:

Σπύρος Πατράς: Μπουζούκι – φωνή

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν

Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα

Εύη Κανέλλου: κρουστά

Διάρκεια 1.30 ώρα

 

Είσοδος: 12 Ευρώ

Άνεργοι/φοιτητές/άνω των 65: 10 Ευρώ

 

διαβάστε περισσότερα
Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει