ALGIERS live in Greece
Περιγραφή

Made of Stone Productions & Underdogs proudly present

 

ALGIERS [usa]

Dark Soul, Gospel Post Punk from Atlanta, GA

special guests: TBA

 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου | Eightball Club (Θεσσαλονίκη)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου | Temple Club (Αθήνα)

 

*****************

Οι ALGIERS επιστρέφουν στην Ελλάδα για δυο εκρηκτικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2021!

Μια ιδιόμορφη περίπτωση συγκροτήματος που συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για όλους τους σωστούς λόγους.

Μια μπάντα που πολιτικοποιήθηκε πολύ πριν οι εξωτερικές περιστάσεις το επιβάλλουν. Μια μπάντα που ανέμιξε είδη και μουσικές παραδόσεις «before it was cool». Μια μπάντα μυστικιστική, προφητική. Αυτοί είναι οι Αμερικανοί Algiers. Η punk gospel τετράδα που αγαπήθηκε όσο λίγες από το ελληνικό κοινό επιστρέφει στη χώρα μας με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου, There Is No Year.

Πύρινοι στίχοι, εκστατική σκηνική παρουσία, εμπνευσμένες μελωδίες και μια έμπρακτα ισχυρή κοινωνική συνείδηση αποτελούν το μίγμα που έχει κάνει το σχήμα από την Atlanta, GA να συζητιέται έντονα στους κύκλους των ανήσυχων μουσικόφιλων, που κοιτούν πέρα από τις ταμπέλες.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 στην Atlanta των ΗΠΑ και αποτελείται από τους Franklin James Fisher (φωνή, κιθάρα, πιάνο, κρουστά, sampling), Ryan Mahan (μπάσο, synth, κρουστά), Lee Tesche (κιθάρα, λούπες, κρουστά) και ο Matt Tong (ντραμς) που γνωρίσαμε ώς τον εμβληματικό κύριο πίσω από το κιτ των Bloc Party. Το 2012 έδωσαν στην κυκλοφορία το πρώτο τους single με τίτλο Blood. Το κομμάτι αναδείχθηκε από Μέσα όπως το βρετανικό περιοδικό Wire ως ένα μπόλιασμα gospel μουσικής με avant-garde post-punk κιθάρες.

Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των Algiers, ένα αψεγάδιαστό μουσικό μανιφέστο που κέρδισε τον Τύπο με την αμεσότητα, τον έντονο χαρακτήρα και τον αυθεντικό ήχο του. Τον Ιούνιο του 2017, λαμβάνοντας άπειρα πλέον ερεθίσματα από την επικαιρότητα, οι Algiers έδωσαν στο κοινό και τη δεύτερη κυκλοφορία τους, το The Underside of Power. Όπως και ο προκάτοχός του, το The Underside of Power αγκαλιάστηκε από τους μουσικόφιλους, ίσως επειδή οι στίχοι και η ατμόσφαιρά του ήταν απαραίτητοι περισσότερο από ποτέ.

Η τρίτη κατά σειρά προσπάθειά της μπάντας, το There Is No Year, είναι ίσως η πιο στιβαρή και προσωπική δουλειά της μέχρι τώρα. Οι στίχοι των κομματιών, βασισμένοι στην πολιτική ποίηση του Fisher, ερμηνεύονται από τον ίδιο με το γνωστό «black power» ύφος που τον κάνει τόσο ξεχωριστό, σκορπώντας τα δικά τους μηνύματα για ελευθερία, ακτιβισμό και εσωτερικό «ψάξιμο». Το ηλεκτρονικό στοιχείο χρησιμοποιείται περισσότερο από ποτέ, μαζί με όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στις προηγούμενες δουλειές των Algiers, αναδεικνύοντας την σκοτεινότερη πλευρά του post punk με gospel και soul στοιχεία.

Στα εννέα πλέον χρόνια παρουσίας τους, οι Algiers διακρίνονται για την ακέραιη κοινωνική τους στάση και τον πολιτικό ακτιβισμό, μαχόμενοι καθημερινά εναντίον των αυταρχικών κυβερνησεων και των αποτελεσμάτων τους. “The Revolution Is Always” όπως δηλώνουν και οι ίδιοι!

Πλέον αναμφίβολα αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες του σήμερα, ενώ με το πρόσφατο πόνημα τους “There is No Year” που κυκλοφόρησε από την Matador Records, καθιερώθηκαν ως ένα από τα συγκροτήματα που πηγαίνουν τη συγχρονη μουσική ένα βήμα παραπέρα.

Συναυλιακά οι Algiers μεταφέρουν με νεύρο, θεατρικότητα και πάθος το σύμπαν της δισκογραφίας τους, και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όσοι τους έχουν δει από κοντά, άλλωστε το διαπιστώσαμε το 2019 όταν έκλεψαν τις εντυπώσεις στο main stage του Street Mode Festival. Οι εμφανίσεις τους γεμάτες ένταση αλλά και μυσταγωγία συζητιούνται πάντα για καιρό, όπως θα γίνει και στην τέταρτη τους επίσκεψη στη χώρα μας.

Hymns for an average fighting man 🙂

 

διαβάστε περισσότερα

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΣΤΕI Ι Κ Ε
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Διοργανωτής

ΣΤΕI Ι Κ Ε

Διεύθυνση
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 61
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
T.K.
54630
Τηλέφωνο
2313244600
Email
info@spsp.gr
ΔΟΥ
Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
800713087
Εκδηλώσεις
  • ALGIERS live in Greece - Eightball Club
  • ALGIERS live in Greece - Temple
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.