Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ Gurdjieff/De Hartman
Περιγραφή

Ο Τάκης Πατερέλης παίζει μουσική Γκουρτζίεφ
COSMIC RHYTHM
Συναυλία με έργα των Gurdjieff / De Ηartmann

Τάκης Πατερέλης (πιάνο)
Επιμέλεια/ Παραγωγή Μαρία Περετζή


Μία μοναδική συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς
Αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος»
Διονύσου και Μυρσίνης, Κηφισιά
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 8 μμ.


Ο Τάκης Πατερέλης αποδίδει αυθεντικά στο πιάνο μουσική Γκουρτζίεφ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς. Πρόκειται για 19 μουσικά κομμάτια που μεταφέρουν ενέργειες από διάφορα μέρη της Ανατολής αλλά και την Ελλάδα και αγγίζουν τους ακροατές άμεσα κι απλά.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ασία και τη Β. Αφρική, ο σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Γεωργιάδης (Gurdjieff [1866-1949]) συνέλεξε μεγάλο αριθμό παραδοσιακών μελωδιών, κομματιών δερβίσικης μουσικής και χορών, αλλά και λειτουργικών θρησκευτικών ύμνων από απόμακρα μοναστήρια και ιερούς τόπους. Επιστρέφοντας στη Δύση (Μόσχα, Παρίσι, Νέα Υόρκη), κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές για πιάνο, σε συνεργασία με το μαθητή του, Thomas de Hartmann [1885-1956], ο οποίος μαζί με τον Sergei Prokofiev [1891-1953], υπήρξε συνθέτης της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης. Η μουσική του Γκουρτζίεφ είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Η δυναμικής της λιτότητα και η πλούσια εκφραστικότητά της οδήγησαν σπουδαίους μουσικούς όπως ο Alain Kremski και ο Keith Jarret να ασχοληθούν μαζί της και να την ηχογραφήσουν.

Ο Τάκης Πατερέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία έξι ετών ξεκινά τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με δίπλωμα και άριστα παμψηφεί, υπό την καθοδήγηση της κ. Αλίκης Βατικιώτη. Αργότερα κάνει σπουδές Jazz και αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Σαν σαξοφωνίστας έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της Jazz, και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Από το 2005 είναι μέλος της Ομάδας ΡΟΔΑ, συμμετέχοντας στις μουσικές και θεατρικές παραγωγές της. Έχοντας ως όχημα τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, στη ΡΟΔΑ μελετώνται οι ιδέες και οι Ιερές Κινήσεις του Έλληνα φιλοσόφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη, γνωστού ως Gurdjieff, με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή. Ο Τάκης Πατερέλης έχει εκδώσει το C.D. “Cosmic Rhythm” αποδίδοντας την αυθεντική μουσική Gurdjieff / De Ηartmann στο πιάνο και έχει επίσης συμμετάσχει στο C.D. της ΡΟΔΑ με τίτλο “Seekers” παίζοντας πιάνο και πνευστά.

διαβάστε περισσότερα

  • Διάρκεια
    1:15'
  • Θέσεις
    ΑμεΑ
Συντελεστές
Συνδιοργάνωση:
Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
Κέντρο για την Αρμονική Ανάπτυξη του ανθρώπου
Θέατρο ΡΟΔΑ
Παραγωγή

ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ / ΘΕ

Διεύθυνση
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 106
Πόλη
Ν. ΙΩΝΙΑ
T.K.
-
Τηλέφωνο
2106128198
Email
peretzi@hotmail.com
ΔΟΥ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΦΜ
090130640
Εκδηλώσεις
  • Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ Gurdjieff/De Hartman - Δημαρχείο Κηφισιάς
Χρειάζεστε βοήθεια;
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.