Η ζωή μου όλη...
Περιγραφή

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ…

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2018

 

«Η ζωή μου όλη...» Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη

Μαζί του η Χριστιάννα Γαλιάτσου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Δ. ΚΙΝΤΗΣ» - ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 21:00

           

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει τα διαμάντια, που σφράγισε με τη φωνή και την προσωπικότητά του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Δημιουργίες κορυφαίων συνθετών και στιχουργών, που χάραξαν με ανεξίτηλο τρόπο την πορεία του λαϊκού τραγουδιού και τις ζωές των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό βάρδο και το έργο του.

Στις μέρες μας, λίγοι καλλιτέχνες μπορούν  να ισχυριστούν πως έχουν αληθινούς δεσμούς συγγένειας με τον Στέλιο Καζαντζίδη, την ιδιοσυγκρασία του, τη στάση ζωής και τα τραγούδια που απέδωσε. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, λαϊκός τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά, ζυμωμένος στο σχολειό της βιοπάλης, μπολιάστηκε με τον τρόπο και τα πατήματα του Καζαντζίδη. Με συνέπεια και αυστηρές επιλογές κατάφερε με τη σειρά του να δημιουργήσει στα νεότερα χρόνια τη δική του ιστορία, να γνωρίσει την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο, πως το 1982, μετά από μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ, ο Καζαντζίδης ζήτησε να γνωρίσει τον δυναμικά ανερχόμενο τότε ερμηνευτή. Κι από τότε, η φιλία τους παρέμεινε ζεστή και ειλικρινής.

17 χρόνια μετά τη φυγή του βάρδου, ο Μαργαρίτης έρχεται να μας παρουσιάσει, όπως πρέπει και αξίζει, όλα όσα εκείνος αντιπροσώπευσε.  Θα ακουστούν ανεπανάληπτες στιγμές που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων μαστόρων όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Μητσάκης, ο Καλδάρας, η Παπαγιαννοπούλου, ο Δερβενιώτης, ο Μπακάλης, ο Βίρβος, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικολόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο Άκης Πάνου και όχι μόνο! Τραγούδια αληθινά, που εκφράζουν την καθημερινότητα, τις πίκρες, τις χαρές, την ξενιτειά, την κοινωνική αδικία αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, που υμνούν τη φιλία και τον έρωτα.  Τραγούδια που ο Γιώργος Μαργαρίτης αγάπησε και υπηρέτησε με αξιώσεις στη40χρονη καλλιτεχνική του διαδρομή.

Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά είπε ο Στέλιος Καζαντζίδης σε αυτήν την περίφημη εκπομπή που τους ένωσε: «Γιώργο, εμείς οι δύο μείναμε».

Mαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια με λαϊκό ηχόχρωμα

Καλλιτεχνικός σύμβουλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης.

 

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος & 8€ για άνεργους, πολύτεκνους & ΑμεΑ

Προαγορά εισιτηρίου: 8€            

 

διαβάστε περισσότερα
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ…

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


«Η ζωή μου όλη...»
Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη

Μαζί του η Χριστιάννα Γαλιάτσου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Δ. ΚΙΝΤΗΣ»

ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 21:00

Ενα αφιέρωμα στον μεγάλο λαικό τραγουδιστή, Στέλιο Καζαντζίδη, τον Στέλιο της καρδιάς μας, πραγματοποιεί ο διαχρονικός Γιώργος Μαργαρίτης.

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατό του Στέλιου, ο Μαργαρίτης παρουσιάζει μια σειρά τραγουδιών, εκείνα που αποκαλύπτουν το μουσικό αποτύπωμα του Καζαντζίδη από το 1950 μέχρι το καλλιτεχνικό του τέλος.

Κοινές μουσικές διαδρομές ενώνουν τους δυο τραγουδιστές μέσα από το ξεκίνημα τους - που αν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους- μοιάζει ίδιο.

Καλλιτέχνες που τους ανέβασε και τους καταξίωσε η λαίκή αποδοχή, τραγουδιστές που μίλησαν στη γλώσσα του κόσμου , απλά και με ειλικρίνεια και με αντρίκια ορμή.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σχεδόν τυχαία, το 1982 , όταν μετά από μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ ο Στέλιος ζήτησε από έναν κοινό τους γνωστό να του γνωρίσει '''τον νέο τραγουδιστή''. Η λιτότητα και η δωρικότητα της φωνής του Μαργαρίτη καθώς και η σεμνή συμπεριφορά του έκαναν τον μεγαλύτερο σε ηλικία και καταξιωμένο ομότεχνό του να καλοδεχτεί τον νεαρό ακόμη Μαργαρίτη. Αυτή ήταν η αρχή της γνωριμίας τους και μιας ειλικρινούς φιλικής σχέσης που κράτησε μέχρι τον θάνατο του Καζαντζίδη.

Στη συναυλία της 3ης του Σεπτέμβρη, μια νύχτα γεμάτη από τραγούδια της ξενιτιάς, της φτώχιας, και της φιλίας, ο Γιώργος Μαργαρίτης καταθέτει την δική του γνωριμία με τον σπουδαίο Στέλιο Καζαντζίδη αλλά και τους δικούς του μεγάλους καλλιτεχνικούς σταθμούς.

Μαζί του επί σκηνής, η Χριστιάνα Γαλιάτσου.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος & 8€ για άνεργους, πολύτεκνους & ΑμεΑ
Προαγορά εισιτηρίου: 8€
Παραγωγή

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Διεύθυνση
Νικομάχου 18
Πόλη
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
T.K.
16345
Τηλέφωνο
210 9940699
Email
info@politismos-ilioupoli.gr
ΔΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΦΜ
997546321
Εκδηλώσεις
  • Η ζωή μου όλη... - Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής)
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.