Μήδεια Χουρσουλίδου «Το ταξίδι»
Περιγραφή

Με μια ερμηνεία χαρακτηριστική που εκφράζεται μέσα από διαφορετικά μουσικά ρεύματα και επιρροές από rock, jazz παρουσιάζει ένα εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα που εκπλήσσει θετικά.

Η Μήδεια Χουρσουλίδου μας προσφέρει ένα "διαφορετικό" πολύγλωσσο πρόγραμμα, ένα απίστευτο μουσικό ταξίδι, μοναδική προσφορά σε αυτούς που ξέρουν να ακούν και να εκτιμούν το καλό τραγούδι.

Ακούσματα παραδοσιακά που σε ταξιδεύουν από την Σμύρνη, την Κορσική περνώντας στα Βαλκάνια, φθάνοντας ως τον Καύκασο τον Πόντο και την Αρμενία, και μετά Βόρεια στη Ρωσία καλπάζοντας δίχως όρια αγγίζει την λευτεριά των τσιγγάνικων ρυθμών με το τεράστιο μέγεθος της χροιάς της.

Επεκτείνεται σε rock, jazz, έντεχνο και κλασικό σε πολλές γλώσσες και κουλτούρες με την συνοδεία πνευστών, παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνο!

 Όταν αναζητάς ένα διαφορετικό άκουσμα από μια κρυστάλλινη φωνή που δεν περιορίζεται σε στάνταρ και στεγανά, όταν εκεί που σταματούν κάποιοι καλλιτέχνες εκείνη τολμά επάξια την υπέρβαση απογειώνοντας ακόμα και το πιο απαιτητικό κοινό σε μια συνεχή εγρήγορση δημιουργίας και εναλλαγών προκαλώντας δίψα για την χροιά της και την προέκταση των ερμηνευτικών της ικανοτήτων και τον αυθορμητισμό των πηγαίων αυτοσχεδιασμών που χαρακτηρίζει τους μουσικούς, τις συνθέσεις τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές …

διαβάστε περισσότερα

  • Τρόποι
    πρόσβασης

    Λεωφορείο

    http://www.monilazariston.gr/E44F832F.el.aspx

  • Ο χώρος διαθέτει parking Parking
Συντελεστές

Μήδεια Χουρσουλίδου - φωνή, συνθέσεις

Περικλής Παλαμιώτης - κιθάρα, συνθέσεις, ενορχήστρωση

Tigran Sargsyan - φωνή, duduki και παραδοσιακά πνευστά

Αντώνης Φίλης - τύμπανα 

Μάνος Κιτσικόπουλος - keys

Χριστίνα Κυριακίδου - ποντιακή λύρα

Αθηνά Κυριακίδου - νταούλι
 

Η Χριστίνα Κυριακίδου γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1986 στην Κοζάνη και μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών. Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε το ταλέντο της στη μουσική και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα δέκα της χρόνια. Σύντομα όμως τα βιώματα της και η καταγωγή της την έστρεψαν στην παραδοσιακή μουσική όπου Και άρχισε να ασχολείται με την Ποντιακή Λύρα. Φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα πλάι σε καταξιωμένους διδασκάλους του είδους. Τα ίδια βήματα ακολουθεί και η αδερφή της Αθήνα Κυριακίδου συνοδεύοντας την με το νταούλι και το τραγούδι. Δραστηριοποιούνται σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους και από το 2000 είναι ενεργά μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών όπου και συμμετέχουν σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα. Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε χοροδιδάσκαλος. Παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και για δύο χρόνια κατείχε τη θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Από το 2010 παραδίδει μαθήματα Ποντιακής Λύρας.

Από το 2004 η Χριστίνα και η Αθηνά Κυριακίδου ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και συμμετέχουν σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πέρα από την παραδοσιακή μουσική η αγάπη τους για το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι τις οδήγησε σε πειραματισμούς με καταξιωμένους μουσικούς που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μουσικού σχήματος το οποίο συνδυάζει παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.

 

Παραγωγή

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Διεύθυνση
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 21
Πόλη
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
T.K.
-
Τηλέφωνο
2310 589239
Email
festival@monilazariston.gr
ΔΟΥ
Ε' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
090074490
Εκδηλώσεις
  • Μήδεια Χουρσουλίδου «Το ταξίδι» - Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.