50 χρόνια Woodstock
Περιγραφή

Κινηματογράφος και Μουσική

Τετάρτη 28/8 και Πέμπτη 29/8
50 χρόνια Woodstock: Διήμερο προβολών, συναυλιών και εκδηλώσεων

Όσοι δεν έζησαν το Woodstock χάνονται σε ντοκιμαντέρ, φωτογραφικά ντοκουμέντα και βιντεοσκοπήσεις των ιστορικών εμφανίσεων θεοτήτων της ροκ όπως ο Jimmy Hendrix, ο Joe Cocker, η Janis Joplin και η Joan Baez. Κρέμονται από τα χείλη εκείνων που το έζησαν και τους το αφηγούνται ξανά και ξανά,  Αναλώνονται σε trivia που αναπαράγονται σε κάθε επέτειο του φεστιβάλ. Θέλουν να «το ζήσουν» με όποιο τρόπο μπορούν. Η ομορφιά του Woodstock κρύβεται στο ότι συνέβη μόνο μία φορά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι το Φεστιβάλ που άλλαξε τη ροκ μουσική όπως την ξέρουμε. Συγκαταλέγεται, άλλωστε, στη λίστα του Rolling Stone με τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του Rock and Roll, αλλά και αποτέλεσε μια κραυγή του κόσμου που έψαχνε εκείνη την εποχή. 

Επιστρέφουμε  πάντα στο Woodstock γιατί το έχουμε ανάγκη. Το φεστιβάλ ήταν, μεταξύ άλλων, μία ηχηρή κραυγή του κινήματος των hippies ενάντια του πολέμου και του ρατσισμού. Μια γιορτή της αγάπης και της ειρήνης σε μία εποχή που αυτό επιβάλλονταν.

Αυτό το γεγονός θέλουμε να θυμηθούμε μαζί 50 χρόνια μετά  στον φιλόξενο χώρο της Μονής Λαζαριστών στις 28 και 29 Αυγούστου.

Θα δούμε μαζί τις ωραιότερες και πιο ιστορικές στιγμές του Φεστιβάλ …Θα μάθουμε μερικές ιστορίες από και φυσικά θα ακούσουμε μουσική.

Πρόγραμμα:
Τετάρτη 28/8
20:00 Woodstock Radio, στα πικ-απ: Νίκος Θεοδωράκης και Λάκης Καρασαββαΐδης
21:00 Προβολή εκτενών αποσπασμάτων του θρυλικού ντοκιμαντέρ Woodstock (1970)
22:30 Ζωνατνή μουσική με μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του Woodstock από τους Moonfarm (Νίκος Ντουνούσης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σερεμέτης, Τατιάνα Οικονόμου, Αλέξης Αποστολάκης, Δημήτρης Γιαλαμάς).
Περιγραφή της ταινίας > https://imdb.to/2GneNB2

Επεξεργασία ταινίας: CineDogs
Έρευνα και σχολιασμός: Νίκος Θεοδωράκης - Λάκης Καρασαββαΐδης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ντουνούσης - Moonfarm

Πέμπτη 29/8
20:00 Woodstock Radio, στα πικ-απ: Νίκος Θεοδωράκης και Λάκης Καρασαββαΐδης.
21:00 Προβολή της ταινίας Έτσι πήραμε το Woodstock “Taking Woodstock” (2009),
23:00 Woodstock Radio
Περιγραφή της ταινίας > https://imdb.to/2JJFBgS

Οι προβολές θα γίνουν σε συνεργασία και επιμέλεια της CineDogs, την δημιουργική ομάδα που ασχολείται με το σινεμά και διοργανώνει προβολές και αφιερώματα.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στο χώρο θα υπάρχουν σπάνιοι και συλλεκτικοί δίσκοι βινυλίου, CD, poster, βιβλία κ.α. από μουσικούς που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ του Woodstock αλλά και από καλλιτέχνες και συγκροτήματα που επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τη μουσική σκηνή της εποχής εκείνης (late 60s - early 70s). Το υλικό θα διατίθεται προς πώληση σε προσιτές τιμές. Επιμέλεια: Κώστας Δαμίγος - Music Kitchen.
Επίσης, το MOMus (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη) θα διαθέτει T-shirt, καταλόγους και πόστερ από την έκθεση Spring Torrents (Ανοιξιάτικοι Χείμαρροι).

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 20:00

διαβάστε περισσότερα

  • Διάλειμμα
  • Θέσεις
    καθήμενων
  • Θέσεις
    ΑμεΑ
  • Parking
Παραγωγή

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Διεύθυνση
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 21
Πόλη
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
T.K.
-
Τηλέφωνο
2310 589239
Email
festival@monilazariston.gr
ΔΟΥ
Ε' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
090074490
Εκδηλώσεις
  • 50 χρόνια Woodstock - Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
  • 50 χρόνια Woodstock | 2ήμερο - Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.