She Past Away - Selofan - No More
Περιγραφή

Κορίτσια και αγόρια της Fabrika,

Το ραντεβού μας για φέτος είναι στις 30.05. στό fuzz club. Μία μοναδική φορά κάθε χρόνο ετοιμάζουμε για εσάς μία βραδιά λιγάκι πιό σκοτεινή απ’ ότι συνήθως. Αυτήν την φορά το παρελθόν καί το παρόν της dark wave, goth και synth μουσικής θα μοιραστούν την σκηνή, με κοινό γνώρισμα πως και οι τρείς μπάντες σημάδεψαν ανεξίτηλα το σάουντρακ της νύχτας μας.

Οι She Past Away δεν χρήζουν πλέον συστάσεων, είναι οι goth ήρωες της εποχής μας! Το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο „Disko Anksiyete“ τους εκτόξευσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Οι δύο δίσκοι που προηγήθηκαν κατατάσσονται στά κλασσικά και πλέον αγαπημένα ακούσματα του είδους. Ξεκίνησαν πρίν ακριβώς δέκα χρόνια, οπότε και η εμφάνιση τους αυτή θα έχει επετειακό χαρακτήρα και θα μας παρουσίασουν σχεδόν το σύνολο της δισκογραφίας τους. Είναι ουσιαστικά οι πρώτοι που έγραψαν dark wave μουσική με τούρκικο στίχο, πράγμα πού είναι και ένα βασικό χαρακτηριστικό τους. Έτσι κατάφεραν χωρίς ποτέ να το επιδιώξουν να ξεκινήσουν ένα νέο μουσικό ρεύμα στην γειτονική χώρα και να ανεβάσουν την μουσική των σκοτεινών κλάμπ στήν πασαρέλα τού Christian Dior. Δηλώνουν πως το αθηναϊκο κοινό είναι το αγαπημένο τους και ο ένας εκ των δύο ζεί πιά μόνιμα στήν Αθηνα. Χορευτικοί και παράλληλα μελαγχολικοί, οι She Past Away προσφέρουν κάθε φορά την απόλυτη συναυλιακή εμπειρία.

Οι Selofan εισήλθαν το 2012 στίς ζωές μας και έκτοτε μας χαρίζουν απλόχερα ένα άλπουμ τον χρόνο, εισxωρόντας έτσι ένα βήμα πιό βαθιά μέσα στίς καρδιές μας. Η νέα τους δουλειά μας κράτησε σε μια μικρή αναμονή δύο χρόνων, για να μας αποζημιώσει με μία προσωπική κατάθεση ψυχής απαράμιλλης ομορφιάς. Η ειλικρινής και βαθία συναισθηματική προσέγγιση τους στόν ήχο του ‘80 τους οδήγησε σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, η καρδιά τους όμως χτυπάει στήν Αθήνα, γι αυτό και η ζωντανή τους εμφάνιση εδώ είναι ιδιαίτερης σημασίας και για εμάς αλλά κυρίως για τους ίδιους. Επειδή τα λόγια περισσεύουν όσον αφορά τις ζωντανές τους εμφανίσεις, αν δεν έτυχε να τους δείτε ποτέ ως τώρα, δέν θα σας χαλάσουμε την έκπληξη, θα σας πούμε μόνο πως θα είναι η μοναδική ευκαιρία για φέτος, εφόσον επιμένουν να εμφανίζονται ζωντανά μόνο μία φορά τον χρόνο.

Οι No More ξεκίνησαν να πειραματίζονται με συχνότητες και drum machines το 1979 στο Kiel της Γερμανίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μείγμα ηλεκτρονικής μουσικής με No Wave και post punk στοιχεία, στό όποιο το New Musical Express εκείνης της χρονιάς αναφέρεται ως «οι Γερμανοί πού μοιάζουν να ξεπήδησαν από τό “Berlin” του Lou Reed». Το 1981 γράφουν το αθάνατο και κλασσικό „suicide commando“ και κάνουν περιοδείες με τους Sisters of mercy και τις X-mal Deutschland. Το κομμάτι διασκευάζεται ως τις μέρες μας από τον dj. Hell, τον Vitalic και τον Echopark και κατακλύζει τα dancefloor παγκοσμίως. Όποιος όμως ακούσει προσεκτικότερα το μακροσκελές έργο τους από το ‘81 ως σήμερα, γιατί συνεχίζουν να γράφουν, να παίζουν και να εκδίδουν την μουσική τους, θα ανακαλύψει πολλά διαμάντια του είδους.

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

She Past Away

Selofan

No More

Media
Παραγωγή

SYNTHESIZER GR IKE

Διεύθυνση
ΦΛΕΜΙΝΓΚ 10
Πόλη
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
T.K.
17563
Τηλέφωνο
-
Email
info@synthesizer.gr
ΔΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΑΦΜ
800742650
Εκδηλώσεις
  • She Past Away - Selofan - No More - Fuzz Club
Χρειάζεστε βοήθεια;
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.