Coldcut 30 year AV show @Gagarin 205
Περιγραφή

Coldcut (UK) live in Athens!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 

To Gagarin 205 LIve Music Space παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα, το δίδυμο που συνέλαβε και ίδρυσε την Ninja Tune, στο επετειακό 30 years οπτικοακουστικό set με live vocals επι σκηνής.

Special guest : CAYETANO

Παρασκευή 8 Δεκεβρίου 2017 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λιοσίων για το
μοναδικό beats & bass ζωντανό αμάλγαμα!

Πόρτες: 21:00
Έναρξη 21:45COLDCUT : 


Ψυχρό /∙κόψιμο. Ακούγοντας αυτές τις λέξεις ίσως φέρνει στο νου κανείς ένα διαμάντι και δεν θα έχει άδικο. Οι Coldcut, το μουσικό δίδυμο των Matt Black και Jonathan More, είναι ένα από τα «διαμάντια» της βρετανικής ηλεκτρονικής σκηνής. Για την ακρίβεια, είναι ένα από τα πρώτα μουσικά σχήματα που στα τέλη των eighties αξιοποίησε τις –πρωτόγονες τότε ακόμα− δυνατότητες των synths & samplers για να παραγάγει tunes που έμελλε να μείνουν χαραγμένα στο μυαλό χιλιάδων ανθρώπων, από το Top of the Pops το 1989(!) μέχρι τα soundsystems των πιο σκοτεινών bars σήμερα..

Όλα ξεκίνησαν το 1986, όταν o Black με τις γνώσεις που είχε ως προγραμματιστής υπολογιστών δημιούργησε μίξεις παρέα με τον Moore, που είχε γνωρίσει σε ένα δισκοπωλείο. H μουσική τους αφετηρία ήταν το single 'Say Kids What Time Is It', το πρώτο κομμάτι στην ιστορία της μουσικής που ήταν φτιαγμένο αποκλειστικά από samples!!
Η αρχή των Coldcut είχε γίνει.. Ένα χρόνο αργότερα, το 1987, κυκλοφόρησαν το single 'Beats Pieces' που περιείχε samples από καλλιτέχνες όπως James Brown και Led Zeppelin, τα οποία οι Coldcut αξιοποιήσανε με δημιουργική… κοπτοραπτική σε μαγνητοταινίες εκατοντάδων κασετών ήχου. Οι θρύλοι της ηλεκτρονικής μουσικής The Chemical Brothers έχουν χαρακτηρίσει το 'Beats Pieces' ως το πρώτο bigbeat κομμάτι στην ιστορία της μουσικής. Άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι αξιοποιήθηκαν από τους Coldcut είναι οι Eurythmics, INXS, Blondie, Nina Simone, Queen Latifah και The Fall. 

Οι δεκαετίες του 1990 και του 2000 είναι όλο εκπλήξεις στην πορεία των Coldcut: ο Black ίδρυσε την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Ninja Tune, «σπίτι» για καλλιτέχνες όπως Dj Food, Vadim, DJ Krush, Amon Tobin, Kid Koala, Wagon Christ, Cinematic Orchestra & Bonobo.
Η εταιρία έσπειρε μια γενιά εναλλακτικών ακροατών αλλά και θυγατρικών ή συνεργαζόμενων labels όπως τη Big Dada των Roots Manuva, Young Fathers & Wiley και την Brainfeeder που ταίζει το μυαλό της δυτικής ακτής με beats.

Το δίδυμο των Coldcut παρουσίασε το 1997 -πριν ..μόλις 20 χρόνια- ένα από τα πρώτα software για DJing, το VJAMM. Το 2001 οι δύο δημιουργοί μπήκαν στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών αφού συνθέσεις τους εμφανίστηκαν στο βιντεοπαιχνίδι Rez της Sega. 
Το 2008 τούς ζητήθηκε να κάνουν remix για το theme song της δημοφιλούς σειράς Doctor Who.

Η διάθεση τους για καινοτομία παραμένει ζωντανή και σήμερα. Πριν μερικά χρόνια δημιούργησαν το Ninja Jam, ένα app παραγωγής μουσικής για smartphones. Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Outside the Echo Chamber, ενώ συνεχίζουν να κάνουν εμφανίσεις ανά τον κόσμο για να παρουσιάσουν τη μουσική τους και να γιορτάσουν τα τριάντα χρόνια από τη δημιουργία τους. 

Ήρθε η ώρα και της πόλης μας, λοιπόν. 

Στις 8 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 LIve Music Space τα electro, pop, jazz, hiphop samples των Coldcut θα ακουστούν από τους ίδιους με live visuals.
Θα είμαστε όλοι εκεί!

διαβάστε περισσότερα
Παραγωγή

Demo Mode

Διεύθυνση
Ασκληπιού 83
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11472
Τηλέφωνο
2103604691
Email
espeekay@yahoo.com
ΔΟΥ
Δ ΑΘΗΝΩΝ (Δ΄, Η΄)
ΑΦΜ
113570443
Εκδηλώσεις
  • Coldcut 30 year AV show @Gagarin 205 - Gagarin 205 Live Music Space
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.