SANCTUARY
Περιγραφή

Στο Gagarin 205


LET HISTORY UNFOLD!


Οι Sanctuary είναι η επιτομή του US metal. Του εκπληκτικού αυτού μουσικού υβριδίου που χαρακτηρίζεται από τη μελωδία και το λυρισμό του κλασσικού heavy metal, την ορμή του thrash, το τεχνικό παίξιμο και τα εκφραστικά συνήθως υψίσυχνα φωνητικά που στην περίπτωση του  αινιγματικού Warrel Dane βρίσκουν τον απόλυτο εκφραστή τους.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με το πέρασμα των ετών το συγκρότημα έχει αποκτήσει μυθικό status στις τάξεις των οπαδών και τα album τους λατρεύονται σαν ευαγγέλια.

Το Seattle,  στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ,  στα μέσα της δεκαετίας του 80 ήταν αναμφισβήτητα  μία από τις κοιτίδες  του heavy metal. Εκεί δημιουργήθηκαν οι Queensryche, οι Metal Church, οι Fifth Angel, οι Heir Apparent, εκεί λοιπόν και οι   κιθαρίστες / ξαδέρφια  Lenny Rutledge και Sean Blosl δημιούργησαν τους Sanctuary μαζί με  τον μπασίστα Jim Sheppard, τον drummer Dave Budbill και το τραγουδιστή Warrel Dane και το πρώτο τους  album, σε παραγωγή Dave Mustaine (Megadeth) κυκλοφόρησε το 1987 με τίτλο ‘Refuge Denied’ . Ο δίσκος αυτός θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες της δεκαετίας του ’80 παρουσιάζοντας ένα σχήμα με ξεχωριστή αισθητική και ξεκάθαρο μουσικό όραμα  το οποίο και τα τελειοποιούταν στην επόμενη κυκλοφορία τους, το ανεπανάληπτο   ‘Into The Mirror Black’ (1990). Ένα πραγματικό έργο τέχνης που είχε όλα τα φόντα ώστε να αποτελέσει  ‘οδηγό’ , να δείξει το δρόμο που θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή η μουσική στη νέα δεκαετία.

Δυστυχώς όμως, η αλλαγή του τοπίου στη δισκογραφία την εποχή εκείνη ανάγκασαν το συγκρότημα να διαλυθεί αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη. Οι Rutledge / Blosl/ Budbill αποχώρησαν από τη σκηνή και οι Dane / Sheppard δημιούργησαν τους Nevermore, ένα από τα πιο συναρπαστικά metal σύνολά της τελευταίας 20ετιάς με τους οποίους και διέπρεψαν.

Το 2010 οι σχέσεις του Dane με τον Rutledge αποκαταστάθηκαν και ο δίσκος ‘Τhe Year The Sun Died’ που κυκλοφόρησε το 2014 επισφράγισε την επιστροφή του σχήματος στη σκηνή.

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το album των Sanctuary ‘Inception’ το οποίο δεν περιέχει καινούριο υλικό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για  τις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος που έγιναν  στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ορισμένα από αυτά τα τραγούδια κυκλοφόρησαν αργότερα σε διαφορετικές εκτελέσεις ενώ κάποια άλλα εμφανίζονται για πρώτη φορά σε δίσκο του συγκροτήματος.

Την Παρασκευή  21 Ιουλίου, οι Sanctuary επισκέπτονται για μία ακόμα φορά την Ελλάδα και υπόσχονται ένα show που θα αποτελέσει μάθημα ιστορίας  Αμερικάνικου metal, μία συναυλία  το στίγμα της οποίας δύσκολα θα ξεχαστεί. Arise & Purify!

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Diviner. To σχήμα αποτελείται από πασίγνωστους Έλληνες μουσικούς όπως ο  τραγουδιστής Γιάννης Παπανικολάου (Rock n Roll Children, Ex-Inner Wish) ο κιθαρίστας Γιώργος Μαρούλης (4bitten), o μπασίστας  Ηρακλής Μπουζιώτης (SixforNine) και ο drummer Φραγκίσκος Σαμοίλης (Inner Wish). O δίσκος τους ‘Fallen Empires’ κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και έχει τύχει θερμότατης υποδοχής από το κοινό.

διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή

ARCHANGEL MUSIC MON. IKE

Διεύθυνση
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 37
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
15232
Τηλέφωνο
2106844379
Email
info@archangel.gr
ΔΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΦΜ
800624933
Εκδηλώσεις
  • SANCTUARY - Gagarin 205 Live Music Space
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.