Μιχάλης Σιγανίδης και Συγκρότημα Λαμπράκη
Περιγραφή

Ο Μιχάλης Σιγανίδης με το Συγκρότημα Λαμπράκη ανεβαίνουν στην ταράτσα του Gazarte σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους για το Upstairs Sessions της United We Fly.


Έχοντας ορίσει ως D.A.M.I.(dramatized ambient music & images) τη δημιουργία μουσικών συνάψεων μεταξύ καταγραμμένου ηχητικού και οπτικού υλικού (document) και ζωντανής μουσικής δράσης (fiction), που συμπληρώνεται με τον αυτοσχεδιασμό - απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης - που μεταμορφώνει κάθε φορά "το ίδιο πάντα τραγούδι", σε νέο υλικό, ο Μιχάλης Σιγανίδης με το Συγκρότημα Λαμπράκη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά  το υλικό του επερχόμενου δίσκου του "ΕΤΙΚΑΙΕΤΙΚΑΙΤΗΚΑΙΤΗ".


Με τον ίδιο στο κοντραμπάσο, την ηλ.κιθάρα, την φωνή, και τα tapes αλλά και τους συνοδοιπόρους του, Πάνο Μανουηλίδη (φωνή, ηλ. μπάσο,) Χάρη Λαμπράκη (πλήκτρα, φωνή, νέι), Fausto Sierakowski (άλτο σαξόφωνο), Βασίλη Μαντζούκη (τύμπανα, φωνή) και Γιάννη Αναστασάκη (ηλ. κιθάρα, special effects, loops), θα  παρουσιάσουν επίσης κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία (1988-2021) και αυτοσχεδιασμούς. Στη συναυλία θα συμμετέχουν και οι Θεανώ Μεταξά (φωνή) και Κατερίνα Δοξαστάκη (φωνή).


Ο Μιχάλης Σιγανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, γράφει μουσική και στίχους και παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Ανήκει στους εκφραστές της "αποδομητικής" τραγουδοποιίας και του μουσικού κολάζ στην Ελλάδα ενώ μεταξύ άλλων συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τη συμμετοχή του σε εμβληματικά συγκροτήματα και σχήματα όπως οι "Χειμερινοί Κολυμβητές", οι "Primavera en Salonico" και οι "Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη". Από το 1980 συνεργάζεται με μουσικούς της σύγχρονης αυτοσχεδιαζόμενης και λαϊκής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

διαβάστε περισσότερα
Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει