Μαρίκα Κλαμπατσέα | Calamity Jane: Γράμματα στην κόρη της
Περιγραφή

Η Σοπράνο και συνθέτις της πρωτοποριακής σκηνής Μαρίκα Κλαμπατσέα παρουσιάζει το βραβευμένο έργο της με κρατικό βραβείο "Calamity Jane :Γράμματα στην Κόρη της (1877-1902)” στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

στις 4 και 7 Απριλίου, στις 9μμ

Το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία με επιτυχία με την υποστήριξη του Arts Council.

Δύο γυναίκες, δύο Calamity συναντιώνται επι σκηνής: Η εξαιρετική ηθοποιός Margaret Jackman στην οθόνη και η συνθέτις live στο πιάνο και τραγούδι.

Το έργο αυτό είναι μια Όπερα Δωματίου που συναντά τον μύθο του Far West, την ηρωίδα των πεδιάδων Calamity Jane , Martha Cannary Blll Hickok -- Μια ανυπότακτη γυναίκα – θρύλος, ένα αλλο πρόσωπο απο την κωμική καρτουνίστικη φιγούρα του Lucky Luck. Μια γυναίκα ,που υπήρξε πολεμίστρια, ιχνηλάτισσα και τζογαδόρισσα, και ταυτόχρονα μια ερωτευμένη γυναίκα ,που αγάπησε μέχρι θανάτου και γνώρισε την παραδοξότητα της ανέστιας μητέρας.

 Η σύνθεση του πρωτοποριακού αυτού μουσικού έργου εμπνέεται ,από τα γράμματα που έγραψε, αλλά που ποτέ δεν ταχυδρόμης,ε στην κόρη που απέκτησε από τον έρωτα της ζωής της, τον Wild Bill Hickok, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σ’ ένα σαλούν στη Νότια Ντακότα. Η Calamity, αποδεικνύεται συγκλονιστικά ανθρώπινη, τρωτή και μητρική στα γράμματα προς την Janey , την κόρη που έδωσε για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή της και που ουσιαστικά δεν γνώρισε ποτέ.

Γράφει σε ένα απο τα γράμματα προς την κόρη της η Calamity, ενώ η Μαρίκα Κλαμπατσέα αυτοσχεδιάζει στην etude του Chopin, σε στίχους του ηθοποιού Γιώργου Κώνστα . «Το άλογό μου, ο Σατανάς, είναι δεμένος εδώ κοντά μου. Θα ’πρεπε να τον έβλεπες καθώς η φωτιά παίζει πάνω στον γυαλιστερό του λαιμό και στα μούσκουλα της απαλής του ράχης, με τα λευκά του πόδια και εκείνο τον λευκό ρόμβο ανάμεσα στα μάτια..”.

Η όπερα δωματίου Calamity Jane :Γράμματα στην κόρη της (1877-1902) σε ένα πλέγμα, με τραγούδια ινδιάνικα και ελέυθερους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσικές των Chopin, Verdi, Bizet, και Gershwin-, είναι μια μουσική που έρχεται να γιορτάσει τους έρωτες, τους θυμούς, τις περιπλανήσεις, τους πολέμους και τη μητρότητα που εκλείπει ως Ρόλος, μα που γιγαντώνεται ως συναίσθημα, ως Ζωή.

“…Θα ήθελα μονάχα να μπορούσε να μάθει η μητέρα μου πόσο περήφανη νιώθω που είμαι η κόρη της Calamity Jane, δήλωσε η Janey μιλώντας για τη μητέρα της, το 1941 σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης.”

Η παράσταση αποτελέι εκδήλωση των ΕΝ.ΕΛ.Π.Α.

@χώρος τέχνης ασωμάτων

Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

Πληροφορίες-κρατήσεις: 211-8009838

www.xorostexnisasomaton.gr

διαβάστε περισσότερα
  • Διάρκεια
    1:30'
  • Θέσεις
    ΑΜΕΑ
  • Τρόποι
    πρόσβασης
Παραγωγή

ΑΚΕ - ΕΝΕΛΠΑ

Διεύθυνση
Πλ. Αιγύπτου 1Β
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
10434
Τηλέφωνο
306948650275
Email
bgs4u2@yahoo.com
ΔΟΥ
ΔΟΥ Δ' Αθηνών
ΑΦΜ
090038190
Εκδηλώσεις
  • Μαρίκα Κλαμπατσέα | Calamity Jane: Γράμματα στην κόρη της - Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.