Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα
Περιγραφή
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Μουσικό Πάσχα στο Θέατρο Πόρτα


Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ της Μαρίας Λατσίνου «Μια Ανάσα Δρόμος» εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών του Θεάτρου Πόρτα «Τρίτες Παράλληλες» και θα γίνει την Τρίτη 28 Απριλίου.

Οι «Τρίτες Παράλληλες» είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Τ ο δεύτερο είδος οι «Τρίτες Παράλληλες» το έχουν αφήσει απ' έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμα που ως τώρα έχουν παρουσιάσει και θα παρουσιάσουν με φιλοδοξία τις μουσικές εκπλήξεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.

Στο συγκεκριμένο λοιπόν πλαίσιο που έθεσαν και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησαν και συνεχίζουν σε παράταση οι «Τρίτες Παράλληλες» εντάσσεται και η πρώτη παρουσίαση του άλμπουμ «Μια Ανάσα Δρόμος» της Μαρίας Λατσίνου με τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου. Το ιδιοσυγκρασιακό μουσικό είδος, πέρα από ταμπέλες και υφολογικές κατατάξεις, τόσο της μουσικής όσο και της φωνής της Μαρίας Λατσίνου μοιάζει να βρήκε τον ιδανικό χώρο για την πρώτη παρουσίαση που θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της όλα τα τραγούδια του άλμπουμ καθώς και αρκετά άλλα που τελικά δεν συμπεριελήφθησαν στο cd. Την Μαρία Λατσίνου (φωνή) πλαισιώνουν στη σκηνή ο ίδιος ο συνθέτης Χρήστος Αλεξόπουλος στο πιάνο και οι Αντώνης Σταύρου (ακορντεόν), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές) Γιώργος Λιάπης (μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (ντραμς).


ACTefarts!
Τρίτη 5 Μαίου 2015, 9:15
Για την επόμενη, τέταρτη συναυλία του Artefacts Εnsemble στο θέατρο Πόρτα στις 5/5, προκύπτουν ευλόγως τα εξής ερωτήματα:
Τι θα γίνει αν αλλάξουμε κλίμακα στο τραγούδι «Δω στα λιανοχορταρούδια», ή τι θα γίνει αν λουπάρουμε τις τρείς φράσεις απ’ το τραγούδι «τα παπάκια στη σειρά»?
Με ποιόν τρόπο οι καθόλα σεμνοί μουσικοί του Εnsemble θα συναντηθούν με τους τεντυμπόυδες του sampling/plunderphonics από το Brixton?
Τί θα συμβεί άραγε όταν στα πλαίσια του σοβαρού χαβαλέ οι παραπάνω σεμνοι-μπόυδες εμφανιστούν σαν ένας ελβετικός σουγιάς που μπορούν να κάνουν.. τα πάντα επί σκηνής? Γιατί, όταν ο γάτος Felix του βωβού κινηματογράφου ξαναβρίσκει επιτέλους τη φωνή του, ο μαέστρος βγάζει νύχια?
Και ο πρόεδρας του Εδεσσαϊκού? ?Τι ρόλο βαράει ανάμεσα σε όλα αυτά?
Πόσο μάλλον όταν επί, υπό.. (ποιός ξέρει πού?) σκηνής οι μουσικοί (από) συντονίζονται από έναν φανατικό ακροατή τους, ακόλουθο και συνοδοιπόρο του Artefacts Εnsemble σε όλη την καλλιτεχνική πορεία του σχήματος.
Αμάν, αμάν.. δω στα λιανο-ΠΟΡΤΑ-ρούδια τι χορός θα γένει!
Συμμετέχουν , συνεργάζονται ( ή μήπως συν – ωμοτούν ; ) οι : Guido De Flavis ( σαξόφωνο) , Σπύρος Τζέκος ( κλαρινέτο), Λαέρτης Κοκολάνης ( βιολί), Μάριος Δαπέργολας ( βιόλα), Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας ( κρουστά) και Σίσσυ Μαρκοπούλου (άρπα).
διαβάστε περισσότερα
Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει