WHORES. live @ Kyttaro Live Stage
Περιγραφή

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει την παρθενική εμφάνιση

του φαινομένου WHORES. στην Ελλάδα!

Μαζί τους οι δικοί μας εξαιρετικοί και ακριβοθώρητοι Last Rizla!

Οι Whores. από την Atlanta της Georgia είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση σχήματος που ήρθε να ταράξει τα νερά του επονομαζόμενου noise rock. Σχηματίστηκαν το 2010 από τον τραγουδιστή/κιθαρίσταChristian Lembach, ο οποίος βρήκε στα πρόσωπα των Jack Schultz (μπάσο) και Travis Owen (τύμπανα) τους ιδανικούς συνεργάτες για να ξεκινήσει την πορεία του συγκροτήματος. Στα τέλη του 2011 και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου, το τρίο κυκλοφορεί το παρθενικό του ΕΡ ''Ruiner.'' από την Brutal Panda Records, σε 12'' βινύλιο και μόλις 500 κόπιες (400 σε μαύρο χρώμα και 100 σε πορτοκαλί). Με την ίδια σύνθεση και με τη φήμη τους σιγά-σιγά να εξαπλώνεται, οι Whores. κυκλοφορούν στις 29 Οκτωβρίου του 2013 το δεύτερο ΕΡ τους, ''Clean.'', το οποίο τράβηξε την προσοχή γνωστών ιστοσελίδων όπως τωνPitchfork, Exclaim!, Sputnikmusic μεταξύ άλλων. Το ΕΡ βγήκε ξανά από την Brutal Panda Records σε παραγωγή και μίξη του Ryan Boesch (ο οποίος είχε δουλέψει ως μηχανικός ήχου με τους Melvins, Helmet και Foo Fighters) ηχογραφημένο στα Parhelion Recording Studios. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις χαρακτηρίστηκαν ως έντονη Κάθαρση και το επίσης 12'' βινύλιο όπως ο προκάτοχός του, κυκλοφόρησε σε μόλις 800 κόπιες (100 γκρίζες, 200 μωβ, 500 μαύρες).

Μέσα στο 2014, οι Whores. θα συμμετάσχουν μαζί με τους Rabbits σε ένα split LP διασκευάζοντας The Cure. Οι μεν Whores. το ''Jumping Someone Else's Train'' και οι δε Rabbits τα ''A Reflection'' και ''Give Me It''. Κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2014 πάλι από την Brutal Panda Records ως 7'' βινύλιο 33 1/2 στροφών σε μόλις 260 αντίτυπα (10 δοκιμαστικά, 100 ροζ και 150 μαύρα). Η ώρα της αλλαγής έρχεται αρχικά με την προσθήκη στο συγκρότημα του ντράμερ Donnie Adkinson το 2014 και στη συνέχεια του μπασίστα Casey Maxwell το 2015. Σχεδόν δύο χρόνια μετά το δεύτερο ΕΡ και συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου 2016, οι Αμερικάνοι κυκλοφορούν το παρθενικό τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο ''Gold.'', με το οποίο κι επίσημα λογίζονται ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες εκεί έξω. Κυκλοφορεί από την eOne, έναν δισκογραφικό κολοσσό σε σχέση με την Brutal Panda Records και λαμβάνει τιμητικότατες διακρίσεις όπως τη 10η θέση μεταλλικού δίσκου στο Rolling Stone, ενώ ο Kelsey Chapstick (Metalsucks) του έδωσετον τίτλο του καλύτερου δίσκου της χρονιάς. Η μουσική των Whores είναι έντονη και αβίαστη, φανταστείτε ότι οι κυκλοφορίες τους συνολικά αγγίζουν τα 80' μουσικής!

H ρήση ''το λιγότερο είναι περισσότερο'' βρίσκει τον πλήρη ορισμό της στο τρίο από την Atlanta, το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 4 Οκτωβρίου στο πάντα φιλόξενο Κύτταρο. Συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οπότε σε συνδυασμό με τη ζωώδη ενέργεια τους επί σκηνής, αναμένεται να ζήσουμε μία εμπειρία που δύσκολα θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε.

Συνοδευτικό σχήμα στην εμφάνιση των Whores. θα είναι οι Αθηναίοι Last Rizla, ένα σχήμα που έχει κυκλοφορήσει ανεξάρτητα το υλικό του, αρχικά τοομότιτλο τους άλμπουμ το 2009 και το 2014 το ''Seamen'', ενώ πρόσφατα έγινε διαθέσιμο μέσω της FuzzInk Records το περιορισμένο10'' βινύλιό τους ''KLS9532''. ΟιLast Rizla συνδυάζουν βαρύτητα,βρωμιά, σκισμένα φωνητικά και τόλμη στο υλικό τους και είναι οι ιδανικοί για να ανοίξουν για τους Whores. στις αρχές του Οκτώβρη.

Οι Αμερικάνοι βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους και το Ελληνικό κοινό θα έρθει αντιμέτωπο με έναν συναυλιακό οδοστρωτήρα που δεν δείχνει έλεος όταν βρίσκεται επί σκηνής και έχει κερδίσει επάξια τον σεβασμό πολλών μεγαλύτερων συγκροτημάτων, ενώ χαρακτηρισμοί όπως ''οι νέοι Unsane'' που τους έχουν δώσει κάποιοι, αρκούν και περισσεύουν για να γίνει αντιληπτή η αξία τους. Στις 4 Οκτωβρίου βγάζουμε τα ζωώδη έντισκτα μας μαζί με τους Whores. στο Κύτταρο, ελάτε προετοιμασμένοι για συγκρότημα που... δαγκώνει!

διαβάστε περισσότερα
  • Διάρκεια
    3:00'
  • Τρόποι
    πρόσβασης
Παραγωγή

ΚΕΜΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διεύθυνση
ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11472
Τηλέφωνο
6940163564
Email
smokethefuzz@gmail.com
ΔΟΥ
Δ ΑΘΗΝΩΝ (Δ΄, Η΄)
ΑΦΜ
164912183
Εκδηλώσεις
  • WHORES. live @ Kyttaro Live Stage - Κύτταρο Live
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.