Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης - Μιχάλης Τζουγανάκης
Περιγραφή

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης

Μιχάλης Τζουγανάκης

 Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Μονή Λαζαριστών – Θεσσαλονίκη

Ένα σπάνιο μουσικό συναπάντημα έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Μία συνάντηση διακεκριμένων μουσικών που θα φτιάξει ένα μοναδικό χαρμάνι ήχων που ξεκινούν από την Κρήτη έως τον Πόντο που περιέχουν παραδοσιακά ακούσματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης,  σύγχρονοι εκφραστές του Ποντιακού πολιτισμού, συνάvτανε τον Μιχάλη Τζουγανάκη, άξιο εκπρόσωπο της Κρητικής παράδοσης και γνωστό για τις εκρηκτικές του ζωντανές εμφανίσεις , σε μια συναυλία που ενώνει τον Πόντο με την Κρήτη, την παράδοση με το παρόν, σε μια μουσική γιορτή χωρίς σύνορα και περιορισμούς.

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, συνδυάζοντας τη μοναδική φωνητική ευελιξία του Κωνσταντίνου με τη δεξιοτεχνία της λύρας του Ματθαίου, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό . Πολυτάλαντοι στη μουσική αλλά και καινοτόμοι στις ιδέες τους, τολμούν και παίζουν «ό,τι τους αγγίζει βαθιά μέσα» κατά τα λεγόμενά τους. Διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη μουσική, έχουν μια εντυπωσιακή πορεία, που μετρά δεκάδες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με την ποντιακή λύρα να αγκαλιάζει ένα παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο και να αναδεικνύει τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες του οργάνου. Ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα με ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους.

Από την προσωπική ακρόαση του πρίγκιπα Κάρολου, την πόλη Ερμπίλ του Ιράκ, τη εμφάνισή τους στο παλάτι του Κρεμλίνου, την Τεχεράνη, το Λος Aντζελες, την Αυστραλία, τον Καναδά, μέχρι και την πρώτη απόπειρα για ρεκόρ Γκίνες με 22,000 χορευτές στην διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, οι αδελφοί Τσαχουρίδη συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ακολουθώντας αποκλειστικά το μουσικό τους ένστικτο.

Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών , ικανή να μας εκπλήξει, και να ξεσηκώσει τις ψυχές μας!

Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης επηρεασμένος από τη μουσική του τόπου του την Κρήτη επέφερε ριζικές αλλαγές και κατάφερε να κάνει το δικό του ήχο και μουσική δίνοντας έτσι μια άλλη καλλιτεχνική μουσική διάσταση η οποία αγαπήθηκε και αναγνωρίστηκε παγκόσμια. Με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία, την Ευρώπη (σε θέατρα όπως: Circus Krone, Wien Konzerthaus, Liederhalle, Kongresshaus, Palais des Beaux Arts, Royal Druly Lane) και συνεργασίες με ξένα συγκροτήματα.

Η αστείρευτη έμπνευση του μαζί με τη μοναδική φωνή και ερμηνεία του γίνεται ένα με το λαούτο χαρίζοντας πάντα αξέχαστες στιγμές στους ακροατές του. Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται ως μοναδικές. Η ερμηνεία του και ο ήχος της μουσικής του οδηγούν πάντα τους αφοσιωμένους θεατές του σε ένα αξέχαστο, μαγικό ταξίδι μουσικής.
Η συνύπαρξη του στη σκηνή έρχεται να εμπλουτιστεί με τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε το πάντρεμα δύο λαούτων και δύο φωνών σε μία ιδιαίτερη μουσική επικοινωνία.

Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης γεννήθηκε στο Βέλγιο. Η συναναστροφή του ως παιδί, με Βέλγους, Τούρκους, Έλληνες, Πολωνούς, Αιγύπτιους και Ιταλούς ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.

Mια σπουδαία σύμπραξη γεμάτη αγάπη για την μουσική

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 - Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών - Θεσσαλονίκη

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτήριων:

 Αριθμημένες Θέσεις μπροστά στη σκηνή: 25€

Καθήμενοι – πλατεία:18€ (*15€)
Γενική είσοδος : 15€ (*12€)
*Φοιτητικό , Ανέργων, Άνω των 65 , ΑΜΕΑ

διαβάστε περισσότερα
  • Θέσεις
    καθήμενων
  • Θέσεις
    ΑΜΕΑ
Media
Παραγωγή

Intershow

Διεύθυνση
ΑΘηνας 10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
T.K.
54634
Τηλέφωνο
2315500088
Email
nikiker@gmail.com
ΔΟΥ
Δ Θες/νικης
ΑΦΜ
105039722
Εκδηλώσεις
  • Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης - Μιχάλης Τζουγανάκης - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.