Κυριάκος Σφέτσας Live στο six d.o.g.s
Περιγραφή

Η δισκογραφική εταιρεία Teranga Beat παρουσιάζει τον συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα και το συγκρότημα του Greek Fusion Orchestra ζωντανά στο six d.o.g.s, για την επίσημη παρουσίαση της νέας κυκλοφορίας “Greek Fusion Orchestra Vol.1”.

Ο Κυριάκος Σφέτσας, διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης συμφωνικής, κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής, μουσικής για μπαλέτο, για σύνολα δωματίου και για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, τζαζ κ.α., δημιούργησε την Greek Fusion Orchestra το 1976, ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από την Γαλλία στην Ελλάδα, με την πτώση της χούντας. Ήταν η περίοδος που προσκλήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι για να δουλέψει ως εξωτερικός παραγωγός στο 3ο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. (Στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του 3ου προγράμματος 1982-1993).

Με την GFO εκπλήρωσε την φιλοδοξία που είχε από την avant-garde περίοδο της καριέρας του στο Παρίσι την δεκαετία του 60, να δημιουργήσει ένα έργο που θα διεύρυνε τα όρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει με τους εκεί υπάρχοντες μουσικούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα Progressive Jazz-Fusion αριστούργημα, που αποτελείται από περίπλοκες και συναρπαστικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις. H Greek Fusion Orchestra δεν έπαιξε ποτέ ζωντανά την εποχή εκείνη. Σήμερα, 41 χρόνια μετά, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Μαρινάκη (αρχικό μέλος) και νέους μουσικούς που επιλέχτηκαν από τον Κ. Σφέτσα, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά μπροστά σε κοινό. Στη συναυλία στο σix d.o.g.s θα εμφανιστούν και άλλα μέλη του αρχικού σχήματος.

Γιώργος Παλαμιώτης - Μπάσο
Δημήτρης Καλαμαράς - Ηλ. κιθάρα
Γιώργος Μπερερής - Πιάνο, Fender Rhodes
Σπύρος Νίκας - Κλαρίνο, Άλτο σαξόφωνο
David Lynch - Φλάουτο, Τενόρο σαξόφωνο
Σπύρος Λιγκώνης - Ντραμς
Δημήτρης Μαρινάκης - Ντραμς

διαβάστε περισσότερα
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει