Βιογραφικά ερμηνευτών
Γιάννης Γεωργιάδης | βιολί
Οι εμφανίσεις του βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη σε μεγάλα μουσικά κέντρα στην Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Aίγυπτο, Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Μεξικό, Ελλάδα, καθώς και σε γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως: Μusikverein της Βιέννης, Palais de Congres et de la Musique στο Στρασβούργο, Carnegie Hall της Ν.Υόρκης, έχουν στεφθεί από ιδιαίτερη επιτυχία, προκαλώντας τα θερμότερα σχόλια κοινού και κριτικών.
Πήρε το Δίπλωμα του, το1983 από το Ωδείο Αθηνών, σπουδάζοντας με τον Τάτση Αποστολίδη, με άριστα παμψηφεί. Το 1991, με υποτροφίες του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και της Αυστριακής κυβέρνησης, ολοκληρώνει, με Ανώτατη Διάκριση, τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, κοντά στον διακεκριμένο καθηγητή Frαnz Samohyl.
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί διεθνώς με γνωστές ορχήστρες όπως: London Philharmonia, Συμφωνική του Βερολίνου, Φιλαρμονική της Βουδαπέστης, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, United Philharmonic της Βιέννης, Simfonietta Beer Sheva του Ισραήλ, Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ορχήστρα Δωματίου του Kρεμλίνου, κ.α. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Camerata και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση διακεκριμένων αρχιμουσικών, μεταξύ των οποίων, οι Uri Mayer, Alun Francis, Vladimir Valek,Horia Adreescu, Misha Rachlevsky, Enrique Batiz, Felix Carrasco, Mιλτιάδης Καρύδης, Αλέξανδρος Μυράτ, Λουκάς Καρυτινός, Νίκος Αθηναίος, Βύρων Φιδετζής, Κωνσταντίνος Καρύδης.
Το ενδιαφέρον του για το ανεξάντλητο ρεπερτόριο Μουσικής δωματίου, αποφέρει συνεργασίες στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ, με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ερμηνευτές όπως: ο Δ.Σγούρος, Δ.Τουφεξής, Αλ. Καπέλης, Β. Βαρβαρέσος, J.Menuchin, A.Brussilovsky, I.Oistrach, G. Hoffman, Steven Isserlis .
Το 2000 ως Ιδρυτής και καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας Feminarte και σε συνεργασία με επίλεκτους μαέστρους και σολίστ, λαμβάνει μέρος σε συναυλίες και Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, στα Τίρανα και στην Κωνσταντινούπολη, κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. H ορχήστρα Feminarte εμφανίζεται σε παραγωγές στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα, όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Ολύμπια, Αμερικάνικο Κολλέγιο
Κατέχει, από το 2006, την θέση του Εξάρχοντος στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων .
Τον Οκτώβριο του 2019, ως εξάρχων της Φιλαρμονικής Αθηνών, συμμετέχει στην 2η Συμφωνία του G.Mahler, σε συναυλία στο Carnegie Ηall της Ν.Υόρκης, για την αποπεράτωση του Ναού του Αγ. Νικολάου, που διοργανώνεται από την “Πρέσβη εκ προσωπικοτήτων” κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου.
Λευκή Καρποδίνη | πιάνο
«Η πολύ ταλαντούχα Λευκή Καρποδίνη αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα σημαντικών πιανιστριών της χώρας μας.»
«Οι ερμηνείες της απογυμνώνουν τα έργα από περιττά φκιασίδια και εξωραϊσμούς και προσφέρουν στο ακροατήριο γυμνό το συναίσθημα που αναδύεται από αυτά, καθαρό, άμεσο, έντονο. Ρίχνουν στη μουσική ένα ασπρόμαυρο φως που δημιουργεί έντονες σκιές και προβάλλουν τα μουσικά έργα σαν έργα γλυπτικής.»
Η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη, έχει στο ενεργητικό της συναυλίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στο Ισραήλ, τον Καναδά, την Αμερική και στα νησιά Μπαρμπέιντος, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής, όπως: τα Mecklenburg Vorpommern Musikfestival (Rising Stars Series), Schlesswig Holstein, Dresdner Musikfestspiele (Γερμανία), Banff Festival (Καναδάς) Brighton, Cheltenham, Chichester (Αγγλία), Cully Classique (Ελβετία), Musique Printaniere a Beaucaire (Γαλλία), Aegean Festival, Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, Φεστιβάλ Σύμης, Κορώνης, Παξών και άλλα. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών, όπως το Wigmore Hall, το Purcell Room, το Bolivar Hall, η St. Martin-in-the-fields, η St. John’s Smith Square, η Meistersaal, το ZKM, το Rolston Hall, ο Παρνασσός, το Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.ά. Έχει εμφανιστεί με διάφορες ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το Ensemble Modern, η Pan European Orchestra, η Guildhall Symphony Orchestra και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Λάτρης της μουσικής δωματίου, η Λευκή Καρποδίνη, υπήρξε πιανίστρια των πιανιστικών τρίο Trio Fibonacci και Trioskop, με έδρα το Βερολίνο, και έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα και εξέχοντες μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2013 ξεκίνησε συνεργασία με τον πιανίστα Michael Brownlee Walker, με τον οποίο έχουν δώσει αρκετές συναυλίες πιανιστικού ντούο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο και το κοινό. Είναι μέλος του νεοσύστατου lamda ensemble, μέλη του οποίου είναι ο Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος (τσέλο), η Ίρις Λουκά (βιολί, βιόλα), η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), η Άρτεμις Βαβάτσικα (ακκορντεόν) και ο Περικλής Λιακάκης (διεύθυνση, σύνθεση).
Η Λευκή Καρποδίνη πήρε Δίπλωμα πιάνου, με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση Παμψηφεί, σε ηλικία 19 ετών από το Ωδείο Αθηνών. Αφού απέσπασε το Πρώτο Βραβείο και τιμητικό Μετάλλιο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Φίλων», συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama (Bachelor of Music, PGDip, Master’s in Music) ως υπότροφος του ΙΚΥ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έλαβε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Schubert (GSMD, Λονδίνο) και το βραβείο «Sir Henry Richardson Award» (MBF, Λονδίνο). Παράλληλα, με υποτροφία από το Belgais Centre, μαθήτευσε δίπλα στη διάσημη πιανίστρια Maria Joao Pires στην Πορτογαλία και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο International Ensemble Modern Akademie (IEMA) της Γερμανίας.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου μεγάλων μουσικών, όπως: Murray Perahia, Leon Fleischer, Angela Hewitt, Graham Johnson, Dame Felicity Lott, Theodor Paraskivescu και άλλοι. Έχει ηχογραφήσει για το BBC3, την Philarmonia Orchestra, την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Deutscher Musikrat, σε συνεργασία με το Ensemble Modern, για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του συνόλου. Σε συνεργασίες της με σύγχρονους συνθέτες συγκαταλέγονται ηχογραφήσεις και πρεμιέρες έργων συνθετών όπως ο Dai Fujikura, ο Jens Joneleit, ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος, η Χριστίνα Αθηνοδώρου, ο Anastazios, ο Dario Boente και άλλοι.
Πέρα από την πιανιστική της καριέρα, είναι αφοσιωμένη στη διδασκαλία πιάνου και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση, κυρίως πιανιστικών έργων, για τα διάφορα μαθησιακά επίπεδα. Μουσική της έχει παρουσιαστεί από το Τρίτο Πρόγραμμα. Τον Ιανουάριο του 2019, συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό έργο “Να σώσουμε την παράσταση” σε σκηνοθεσία Βασίλη Ραΐση. Έχει διδάξει στο GSMD του Λονδίνου, στο BBIS του Βερολίνου και στη Σχολή Μωραΐτη. Δίνει τακτικά σεμινάρια πιάνου στην Αγγλία και διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών.