3 Διαλέξεις Ψυχολογίας | Ζέφυρος Καυκαλίδης
Περιγραφή

Το Music Hub παρουσιάζει το Ζέφυρο Καυκαλίδη, συγγραφέα (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), σε 3 μοναδικές διαλέξεις με τίτλο “Προγεννητική Ψυχολογία και Ψυχοδηλωτική Επιστήμη”

16.03.2019 Πρώτη διάλεξη - Πρελούδιο στην προγεννητική ψυχολογία και τη ψυχοδηλωτική επιστήμη

Έννοιες και ορισμοί - H παραδοσιακή αντιμετώπιση της εμβρυικής ύπαρξης, και η αρχή της tabula rasa ( Αριστοτέλης, Descarte, Lock, Freud). - Θεωρητικές αναφορές στην ενδομήτρια ζωή και την εξώθηση γέννηση στα πλαίσια της ψυχαναλυτικής σχολής ( Freud, Otto Rank, Sándor Ferenczi, Gustav Graber) - Τα ψυχοδηλωτικά φάρμακα - Ιστορική επισκόπηση - Συνεδρίες με ψυχοδηλωτικά και προγεννητικές και περιγεννητικές εμπειρίες - Ο αντίκτυπος των πρωταρχικών εμπειριών στη διαμόρφωσης της προσωπικότητας και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου. (Stanislav Grof, Αθανάσιος Καυκαλίδης, Frank Lake). - Ανατροπή της αρχής της tabula rasa

23.03.2019 Δεύτερη διάλεξη - Προς ένα νέο παράδειγμα

Τα κλινικά ευρήματα και το θεωρητικό έργο των ψυχιάτρων: Stanislav Grof, Frank Lake, Αθανάσιου, Καυκαλίδη - Η σημασία του τραυματισμού της γέννησης, του πρώτου τριμήνου της κύησης και της αποδεκτικής/απορριπτικής μήτρας - Kαι οι τρεις ψυχίατροι, σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης, έφτασαν στην ολοκλήρωση του θεωρητικού τους έργου μεταξύ 1960 και 1980 έχοντας χρησιμοποιήσει το ίδιο ψυχοθεραπευτικό μέσο , τουτέστιν το LSD-25 και γενικότερα τα ψυχοδηλωτικά φάρμακα Ketamine, Psilocybin, Psilocin. – Οι έρευνες στον τομέα αυτό συνεχίζονται στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard (ΗΠΑ), Maastricht University, (Ολλανδία), King’s College (Αγγλία), Beer Ya’akov Mental Hospital, (Ισραήλ), Leningard Regional Dispensary of Narcology ( Ρωσία) κ.α.

30.03.2019 Τρίτη διάλεξη - Αυτοψυχογνωσία

Η διαδικασία μιας συνεδρίας φαρμακευτικής Αυτοψυχογνωσίας, δηλαδή μια συνεδρία βαθιάς ψυχοθεραπείας με ψυχοδηλωτικό φάρμακο, είναι κυρίως μια μνημονική διαδικασία - Καρτεσιανή μεθοδολογία και μεθοδολογία αυτοψυχογνωσίας – Βασικές αρχές αυτοψυχογνωσίας - Αυτοψυχογνωσία και ψυχανάλυση – Μνήμη ενδομήτριας ζωής.

διαβάστε περισσότερα
Media
Παραγωγή

ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διεύθυνση
ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΓΚΑΛΛΙ
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11742
Τηλέφωνο
2109238990
Email
musichubathens@gmail.com
ΔΟΥ
ΣΤ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΤ΄, Ζ΄)
ΑΦΜ
104123854
Εκδηλώσεις
  • 3 Διαλέξεις Ψυχολογίας | Ζέφυρος Καυκαλίδης - Music Hub
  • Τριήμερο Εισιτήριο-3 Διαλέξεις Ψυχολογίας | Ζέφυρος Καυκαλίδης - Music Hub
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.