CREATIVE LENSES 5TH FORUM: Business Models for Culture
Περιγραφή

H ODC ENSEMBLE ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ CREATIVE LENSES ΑΤΗΕΝS FORUM:   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

H ODC Ensemble εταιρία  που δραστηριοποιείται στον χώρο της σύγχρονης τέχνης, οργανώνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017,  forum στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Creative Lenses: Business Models for Culture” και σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Το forum θα έχει πρακτικό προσανατολισμό και στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών οργανισμών και καλλιτεχνών προς την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων. Θα διεξαχθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο  της Ελευσίνας. 

Το Creative Lenses Forum φέρνει μαζί καλλιτέχνες και στελέχη από πολιτιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στόχος του Forum είναι η ανταλλαγή απόψεων και η διερεύνηση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Η εκδήλωση συνδυάζει ομιλίες από καταξιωμένους Ευρωπαίους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, συζητήσεις και πρακτικά εργαστήρια.

Γιατί  να συμμετέχω;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να:

 • Ενημερωθούν για σχετικές τεχνικές και πολιτικές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
 • Μάθουν καλές πρακτικές, σε κοινά προβλήματα και λύσεις
 • Διερευνήσουν δυνατότητες χρηματοδότησης
 • Συμμετέχουν σε εργαστήρια για την επίλυση πιθανών προβλημάτων του οργανισμού τους
 • Δικτυωθούν με άλλους οργανισμούς

 

 

 

 

CREATIVE LENSES:

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Creative Lenses: Business Models for Culture” στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικής ικανότητας και της βιωσιμότητας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών οργανισμών της Ευρώπης. Στο έργο συμμετέχουν 13 πολιτιστικοί οργανισμοί, Πανεπιστήμια, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δίκτυα από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Creative Europe».Στο πλαίσιο του προγράμματος αναπτύσσονται εργαλεία και μηχανισμοί για την υποστήριξη των πολιτιστικών οργανισμών, εξετάζονται νέα επιχειρηματικά και διαχειριστικά μοντέλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καλλιτεχνικών φορέων.

 

Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:

Trans Europe Halles (TEH) network of cultural centers initiated by citizens and artists.
IETM – network for contemporary performing arts.
ΟDC Ensemble/ Vyrsodepseio in Athens, Greece (member of TEH).
Cultural centre ManifattureKnos in Lecce, Italy (member of TEH).
Cultural centre Stanica in Zilina, Slovakia (member of TEH).
Cultural centre P60 in Amstelveen, The Netherlands (member of TEH).
Cultural centre Village Underground in London, UK (member of TEH).
University of the Arts London, UK.
University of Basilicata in Matera, Italy.
The City of Lund, Sweden.
Olivearte, UK.
Creative Industry Kosice, Slovakia.

Περισσότερες πληροφορίες: www.creativelenses.eu

 

H ODC Ensemble

Η ODC Ensemble είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία, που δρα στη σύγχρονη και πειραματική τέχνη και έχει ιδρυθεί από τη σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου.

Η ODC Ensemble δημιουργεί υβριδικές μορφές τέχνης όπου συχνά προσκαλεί το κοινό σε μη θεατρικούς χώρους. Η ODC Ensemble εμπλέκει, εμπνέει, διασκεδάζει και προκαλεί το κοινό με θεατρικές παραγωγές που συμπεριλαμβάνουν από κλασσικά μέχρι σύγχρονα και νέα έργα.  Συνδυάζοντας χορό, νέα μέσα, εικαστικές τέχνες και μουσική, γιορτάζει την ουσιώδη δύναμη του θεάτρου με σκοπό να φωτίσει την κοινή μας ανθρωπιά. Η δευτερεύουσα αποστολή της εταιρίας είναι οι διεθνής δικτύωση, η δημιουργία νέων δομών, φεστιβάλ και πλατφόρμες που προάγουν τη σύγχρονη τέχνη, τα καλλιτεχνικά residencies και τους δημιουργικούς κόμβους στην Ελλάδα. Από το 2011 και μέχρι το 2016 η ΟDC Εnsemble  στεγάστηκε στον πολυχώρο «Βυρσοδεψείο», όπου παρουσίαζε δικές της δουλειές και παραγωγές καθώς και πολλές συμπαραγωγές: θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ χορού και μουσικής και σεμινάρια δραματουργίας. Η εταιρεία ODC Ensemble έχει παρουσιάσει δουλειές της στο Φεστιβάλ Αθηνών, έχει χρηματοδοτηθεί από το Arts Council της Μεγάλης Βρετανίας και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και έχει παρουσιάσει παραστάσεις της στο εξωτερικό: Όπερα του Καϊρου (Υπό την Αιγίδα του ΟΗΕ), Λονδίνο (Hoxton Hall, London), Νέα Υόρκη (Chashama Theatre, Times Square), Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καϊρου, Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2002 (Μεγ. Βρετανία), στο Πανεπιστήμιο του Princeton (ΗΠΑ), στην Όπερα του Καΐρου (Αίγυπτο), στο LaMaMa E.T.C., (ΗΠΑ), στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος (Θερινή Ακαδημία), στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ του Ιράκ, στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (EG), στο X-Dream Festival (Κύπρος), Neukollner OperBerlin (GE), Musikteatertage Festival Wienna (AU), AntikTeatre Barcelona (SP) ,  etc. Το 2016 συμμετείχε με τρία έργα στην PQ Quadrennial 2016 (CZ). κ.α. H ODC Ensemble είναι μέλος των διεθνών δικτύων Trans Europe Halles και IETM.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FORUM

 • 20-11.00: ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
 • 00-11.05: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 • 05-11.10: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΛΛΥ ΔΙΑΠΟΥΛΗ
 • 10-11.20: ΟΜΙΛΙΑ TREVOR DAVIES
 • 20-11.30: ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 • 30-11.40: ΟΜΙΛΙΑ SUSANNE DANIG
 • 40-11.50: ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 • 50-12.00: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ WORKSHOPS
 • 00-12.10: ΟΜΙΛΙΑ KAI HUOTARI (KAAPELI) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TOY KAAPELI KAI TOY CREATIVE LENSES
 • 12:10-12:15: ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 • 15-12.30: ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ
 • 130-14.00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
 • 00-15.00: ΓΕΥΜΑ
 • 00-16.30: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια)
 • 30-17.00: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
 • 00-17.15: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 2021 -Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-
 • 15-17.45: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 • 45-18.15: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΛΟΣ FORUM
 • 15-18.45: ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ REVOLT ΑΤΗΕΝΣ

 

 

 

 

WORKSHOPS:

W1:Το να κερδίζεις χρήματα είναι Τέχνη (και η καλή επιχείρηση είναι η καλύτερη τέχνη) από τον  Paul Bogen – Διάρκεια 3 ώρες

W2: Βρείτε την έμπνευση και το πάθος σας και αφήστε τα να σας οδηγήσουν την επιτυχία από την Susanne Danig – Διάρκεια 3 ώρες

W3: Συμβουλές για επιτυχημένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ από την Chrissie Faniadis – Διάρκεια 3 ώρες

ΣΥΝΟΨΗ  ΤΩΝ WORKSHOPS

WORKSHOPS

W1:Το να κερδίζεις χρήματα είναι Τέχνη (και η καλή επιχείρηση είναι η καλύτερη τέχνη) – 3 ώρες εργαστηρίου από τον  Paul Bogen

Τι είναι;

Το εργαστήριο αυτό αφορά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω της ανάπτυξης και της καινοτομίας του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας σας.

Τι δεν είναι;

Δεν είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση χωρίς σωστή διαχείριση.

Δεν είναι ένας τρόπος να ξοδέψετε περισσότερα από όσα έχετε, γιατί "είστε καλλιτέχνες και αυτό είναι τέχνη».

Τι θα μάθετε;

Τι είναι επιχειρηματικό μοντέλο, πώς θα το αναπτύξετε και γιατί είναι σημαντικό.

Πώς θα κερδίσετε χρήματα δουλεύοντας  σε πολιτιστικούς / καλλιτεχνικούς οργανισμούς χωρίς να «ξεπουλάτε τον εαυτό σας».

Ιδέες και παραδείγματα για το πώς ο οργανισμός σας μπορεί να αυξήσει το εισόδημά του.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των βιώσιμων και ανθεκτικών πολιτιστικών / καλλιτεχνικών οργανισμών

Ποια είναι η δομή του εργαστηρίου;

Παρουσιάσεις, ατομική και ομαδική εργασία, συζητήσεις και ερωτήσεις διανθισμένα με καφέ, τσάι και διαλλείματα για κάπνισμα!.

Σε ποιόν απευθύνεται;

Σε όποιον εργάζεται σε πολιτιστικούς / καλλιτεχνικούς οργανισμούς και δεν έχει αρκετά χρήματα.

Πρέπει να ξέρω ή να είμαι καλός στην διοίκηση επιχειρήσεων για να συμμετέχω;

Γνωρίζετε ήδη και είστε, αλλά δεν το έχετε συνειδητοποιήσει!  Δεν απαιτείται MBA, αλλά η κατανόηση βασικών οικονομικών μπορεί να βοηθήσει.

W2: Βρείτε την έμπνευση και το πάθος σας και αφήστε τα να σας οδηγήσουν την επιτυχία – 3 ώρες εργαστηρίου από την Susanne Danig

 

 

Πώς θα γίνετε ένας ευτυχισμένος καλλιτέχνης / παραγωγός;

 

Πώς μπορείτε να βρείτε την χρυσή ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την δημιουργία – γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;

 

Βρείτε τον ευκολότερο δρόμο και αφήστε την επιτυχία να έρθει σε σας με σαφήνεια και αυτοδιαχείριση.

 

Ξεκινάμε εξετάζοντας την προσωπική σας έμπνευση, ποιες είναι οι ενέργειες που έρχονται φυσικά σε σας και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναγνωρίζοντας σε ποιους τομείς είστε δυνατοί  και σε ποιους είναι καλύτεροι οι άλλοι, μπορείτε να φτιάξετε μια δυναμική ομάδα.

 

Στο δεύτερο μέρος του workshop θα κάνουμε το λεγόμενο passion test αναζητώντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε,ώστε να ξεδιπλώσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες.

 

Το εργαστήριο τελειώνει εστιάζοντας σε ορισμένα προσωπικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας και μερικές ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε ένα ισχυρό όραμα και ένα σχέδιο δράσης για το προσωπικό σας δίκτυο.

 

W3: Συμβουλές για επιτυχημένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - 3 ώρες εργαστηρίου  από την Chrissie Faniadis

Το εργαστήριο ξεκινά με μια εισαγωγή στις Ευρωπαϊκές συνεργασίες και χρηματοδοτήσεις. Θα καθοδηγηθείτε  μέσω των προγραμμάτων και θα μάθετε τις καλύτερες πρακτικές / συμβουλές που συλλέγονται από έμπειρους επαγγελματίες. Το δεύτερο μέρος είναι η εφαρμογή τους ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Το εργαστήριο αυτό έχει δημιουργηθεί για όσους θέλουν να διεθνοποιήσουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να συνδεθούν με ομοϊδεάτες συναδέλφους τους σε όλη την Ευρώπη.

Φέρτε την ιδέα σας, το σχέδιο του έργου σας ή την στρατηγική σας και μαζί θα εργαστούμε προς την σωστή κατεύθυνση φέρνοντας κοντά την υλοποίηση του στόχου σας!.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ FORUM
Εγγραφή: Για να κάνετε εγγραφή παρακαλείστε να συμπληρώσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο : https://goo.gl/forms/9SdmKbeOPqbNU1913

ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ: 12 ΕΥΡΩ

Τι περιλαμβάνεται: Η παρακολούθηση του συνεδρίου, συμμετοχή στα workshop, Coffee breaks και μεσημεριανό γεύμα, delegate bag, ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση από και προς το χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας με λεωφορείο.

Για κράτηση θέσης λεωφορείο παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Νικολέτα Βότση: 6987745637

διαβάστε περισσότερα
 • Θέσεις
  καθήμενων
 • Θέσεις
  ΑμεΑ
 • Τρόποι
  πρόσβασης
 • Parking
Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει