Τι γνωρίζετε για την τεχνολογία και τις κατασκευαστικές τεχνικές των Αρχαίων Ελλήνων; Πως αναπτύχθηκαν οι επιστήμες; Ποιος είναι το υποζύγιο και ποιος το κάρο στις σχέσεις τεχνολογίας και πολιτισμού και τεχνολογίας και επιστήμης; Γιατί συνέβη η έκρηξη εφευρέσεων και επιτευγμάτων στο πεδίο της γνώσης στην Αλεξάνδρεια των Ελληνιστικών χρόνων; Γιατί χάθηκε αυτή η γνώση για χιλιάδες χρόνια; Ή μήπως δεν χάθηκε;
Σε συνεργασία με το Μουσείο των Ηρακλειδών ανακοινώνουμε άλλη μία διαδικτυακή συναντήση η οποία θα φωτίσει πλευρές της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και θα επιχειρήσει να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα ή ίσως να προκαλέσει και άλλα.
Με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με τη χρήση εικόνων, video, αναπαραστάσεων αλλά και λόγου θα επισκεφθούμε τρεις χρονικές περιόδους, 4 περιοχές, τουλάχιστον έξι αξιοθαύμαστα επιτεύγματα μηχανικής, μαθηματικών, μεταλλουργίας, υδραυλικής, αστρονομίας και θα «συνομιλήσουμε» με περισσότερους των δύο σοφούς της αρχαιότητας.
Η συνάντηση αφορά στον Ήρωνα τον Αλεξανδρινό - Μύθοι και αλήθειες.
Ένας σοφός – μυστήριο για τον οποίο δεν ξέρουμε πότε και που έζησε αλλά γνωρίζουμε για ένα σωρό μηχανήματα που φέρουν το όνομά του, επειδή ο ίδιος φρόντισε να μας τα περιγράψει. Μια προσπάθεια να πλησιάσουμε τον ίδιο και το πολυσχιδές έργο του.
Οδηγός μας σε όλη ετούτη την περιπέτεια γνώσης, ο Παντελής Μήτσιου, υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing του Μουσείου αλλά και τακτικός ξεναγός στις εκθέσεις μας.