ΗΡΩΝΑΣ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - LIVE STREAMING
Περιγραφή

Τι γνωρίζετε για την τεχνολογία και τις κατασκευαστικές τεχνικές των Αρχαίων Ελλήνων; Πως αναπτύχθηκαν οι επιστήμες; Ποιος είναι το υποζύγιο και ποιος το κάρο στις σχέσεις τεχνολογίας και πολιτισμού και τεχνολογίας και επιστήμης; Γιατί συνέβη η έκρηξη εφευρέσεων και επιτευγμάτων στο πεδίο της γνώσης στην Αλεξάνδρεια των Ελληνιστικών χρόνων; Γιατί χάθηκε αυτή η γνώση για χιλιάδες χρόνια; Ή μήπως δεν χάθηκε;

Σε συνεργασία με το Μουσείο των Ηρακλειδών ανακοινώνουμε άλλη μία διαδικτυακή συναντήση η οποία θα φωτίσει πλευρές της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και θα επιχειρήσει να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα ή ίσως να προκαλέσει και άλλα.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με τη χρήση εικόνων, video, αναπαραστάσεων αλλά και λόγου θα επισκεφθούμε τρεις χρονικές περιόδους, 4 περιοχές, τουλάχιστον έξι αξιοθαύμαστα επιτεύγματα μηχανικής, μαθηματικών, μεταλλουργίας, υδραυλικής, αστρονομίας και θα «συνομιλήσουμε» με περισσότερους των δύο σοφούς της αρχαιότητας.

Η συνάντηση αφορά στον Ήρωνα τον Αλεξανδρινό - Μύθοι και αλήθειες.
Ένας σοφός – μυστήριο για τον οποίο δεν ξέρουμε πότε και που έζησε αλλά γνωρίζουμε για ένα σωρό μηχανήματα που φέρουν το όνομά του, επειδή ο ίδιος φρόντισε να μας τα περιγράψει. Μια προσπάθεια να πλησιάσουμε τον ίδιο και το πολυσχιδές έργο του.

Οδηγός μας σε όλη ετούτη την περιπέτεια γνώσης, ο Παντελής Μήτσιου, υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing του Μουσείου αλλά και τακτικός ξεναγός στις εκθέσεις μας.

διαβάστε περισσότερα
Θα λάβετε στο email σας το link το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα zoom την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης.

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. | KEDROS S.A.
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Παντελής Μήτσιου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Marketing @Μουσείο Ηρακλειδών

O Παντελής Μήτσιου, με εμπειρία στην ειδική αρθρογραφία σε έντυπα, είναι επικεφαλής του Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας στο Μουσείο των Ηρακλειδών. Παράλληλα, ερασιτέχνης (με την κυριολεκτική έννοια) μελετητής της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και τακτικός εισηγητής και ξεναγός στις εκθέσεις του Μουσείου Ηρακλειδών. Τέλος, από έτους, είναι επιλεγμένος φίλος της Εταιρείας Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας.

Διοργανωτής

ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. | KEDROS S.A.

Διεύθυνση
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ 29
Πόλη
ΒΟΥΛΑ
T.K.
16673
Τηλέφωνο
2109944909
Email
info@kedrossa.gr
ΔΟΥ
ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΦΜ
094162492
Εκδηλώσεις
  • ΗΡΩΝΑΣ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - LIVE STREAMING - ONLINE
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.