ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ - LIVE STREAMING
Περιγραφή

Διεισδύουμε στα ξεχασμένα καταφύγια της πόλης και γνωρίζουμε την υπόγεια Αττική !

Περιπλανώμενοι, νοητά, στις σκοτεινές στοές και στους υπόγειους θαλάμους των καταφυγίων της Αττικής, αναζητώντας τα ιστορικά ψήγματα του Β’ ΠΠ και τα κρυμμένα μυστικά της πόλης, ξεχωρίζουμε τον μύθο από την πραγματικότητα.

Περπατώντας βιαστικά στην πόλη, συχνά βαδίζουμε πάνω από ένα υπόγειο καταφύγιο που χτίστηκε 80 χρόνια πριν, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, σε ένα εργοστάσιο ή μέσα σε έναν λόφο, τα τελευταία καταφύγια κρατούν μυστική την ύπαρξή τους. Είναι “η πόλη, κάτω από την πόλη”.

Στην εικονική αυτή περιήγηση, θα γνωρίσουμε κάποια από τα εμβληματικότερα καταφύγια της Αττικής. Θα πληροφορηθούμε που βρίσκονται και θα διαπιστώσουμε την τωρινή τους κατάσταση, μέσα από πρωτογενές ερευνητικό υλικό (φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα, βίντεο). Θα μάθουμε για τις κατασκευαστικές τους προδιαγραφές, το ιστορικό πλαίσιο που τα κατέστησε αναγκαία, αλλά και το πώς επηρέασαν τη ζωή των κατοίκων.

Μεταξύ των μυστικών που θα αποκαλύψουμε, είναι και τα εξής:

❗ Γνωστός λόφος της Αθήνας, κρύβει επιμελώς στο εσωτερικό του, ένα επιβλητικό στρατιωτικό καταφύγιο.

❗ Κάπου στον Πειραιά και πίσω από δύο βαριές θωρακισμένες πόρτες, ξεκινά μια εντυπωσιακή, υπόγεια στοά.

❗ Στο πολύβουο Κολωνάκι, οι περαστικοί βαδίζουν αμέριμνοι πάνω από μια μεταλλική σχάρα… αγνοώντας ότι ακριβώς από κάτω τους, ξεκινά η σκάλα που οδηγεί σε ένα καταφύγιο του 1938.

❗ Μέσα σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο φωτεινό κτίριο, διασχίζοντας μια μακριά και σκοτεινή στοά, οδηγούμαστε σε ένα καταφύγιο «ειδικής χρήσης».

❗ Στο πλημμυρισμένο υπόγειο ενός εργοστασίου, αποκαλύπτεται ένα καταφύγιο, μετά από 45 χρόνια.

❗ Ένα μεγάλο γερμανικό καταφύγιο, βρίσκεται κάτω από κεντρική λεωφόρο του Πειραιά, 10 μέτρα κάτω από τη γη.

διαβάστε περισσότερα
Θα λάβετε στο email σας το link το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα zoom την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης.

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. | KEDROS S.A.
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Κωνσταντίνος Κυρίμης

Ο Κωνσταντίνος Κυρίμης έχει σπουδάσει Πληροφορική και Ασφαλιστικά και είναι πιστοποιημένος Business Analyst (PMI-PBA). Έχει παρακολουθήσει τριετή κύκλο σεμιναρίων με θέμα την Ελληνική Ιστορία. Από το 2004, αρθρογραφεί στον ειδικό τύπο της Στρατιωτικής (και μη) Ιστορίας και έχει συνεργαστεί με αρκετά έντυπα του χώρου. Από το 2012, αναζητά, ερευνά και καταγράφει τα υπόγεια καταφύγια της περιόδου 1936-56. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Τα Καταφύγια της Αττικής: Μια περιήγηση στη μυστική, υπόγεια Αττική». Το 2017 εξέδωσε τον Β’ τόμο των «Καταφυγίων της Αττικής». Αυτή την περίοδο, ετοιμάζει και τον Γ’ τόμο, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της έρευνάς του, συνεργάζεται στενά με τη “Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού” (ΓΕΣ/ΔΙΣ) και με την “Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού” (ΓΕΝ/ΥΙΝ). Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη “Monumenta”, με την πρωτοβουλία “Athens Social Atlas”, με το “Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας”, καθώς και με το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Διοργανωτής

ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. | KEDROS S.A.

Διεύθυνση
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ 29
Πόλη
ΒΟΥΛΑ
T.K.
16673
Τηλέφωνο
2109944909
Email
info@kedrossa.gr
ΔΟΥ
ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΦΜ
094162492
Εκδηλώσεις
  • ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ - LIVE STREAMING - ONLINE
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.