ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - LIVE STREAMING
Περιγραφή

Το Δάσος διηγείται την Ιστορία της βυζαντινής Μονής Καισαριανής.

Ένα Δάσος, μια Ιστορία, μια Πηγή, ένας «παλίμψηστος ερειπιώνας, η ΙΣΤΟΡΙΑ, το Βυζάντιο: ένα φραγκομονάστηρο, ένας ναός του 17ου αιώνα, ερέιπια από παλαιοχριστιανική και βυζαντινή βασιλική, ένα belvedere που ζωντανεύει τις αναφορές στις επιστολές του Μιχαήλ Χωνιάτη: ένα βουνό που απέχει τόσο από τη θάλασσα, ώστε να δρέπει τις χάρες της, χωρίς όμως να ταλανίζεται από τα δεινά της… Μια θέα…Θεά, από την Ακρόπολη έως τη χερσόνησο του Πειραιά, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Ένα βουνό γεμάτο Βυζάντιο, γεμάτο Ιστορία, τεκμήρια της οποίας σήμερα είναι γνωστά και λιγότερο γνωστά βυζαντινά μοναστήρια.

Μια περιήγηση ιστορική στο «μαγικό βουνό» της Αττικής…44 είδη άγριας ορχιδέας, θάμνοι μυριστικοί σα το θυμάρι, τα σχίνα και τα ρείκια, που κάνανε το υμήττειο μέλι γνωστό-ήδη απότην αρχαιότητα-στα πέρατα του κόσμου.

Ο «μελιχρός» Υμηττός, το όρος Κάρμηλος της Αττικής, όπως το παρομοίασε ο μητροπολίτης Αθηνών Μιχαήλ Χωνιάτης στα τέλη του 12ου αι.

Ο πορφυρένιος Υμηττός, όπως γράφει άγγλος περιηγητής του 19ου αιώνα. Σύμωνα με αυτόν, η Πεντέλη είναι γαλανή, η Πάρνηθα κίτρινη και το Αιγάλεω ποικιλόχρωμο…

"Πάμε;"

διαβάστε περισσότερα
Θα λάβετε στο email σας το link το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα zoom την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης.

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. | KEDROS S.A.
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Εισηγήτρια:

Χρύσα Κοντογεωργοπούλου, Αρχαιολόγος - Βυζαντινολόγος - Ξεναγός

Διδάκτωρ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Υπήρξε βασική ερευνήτρια του προγράμματος ψηφιοποίησης των Βυζαντινών Μνημείων της Αττικής στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το 2016, εκδόθηκε το βιβλίο της Η Βυζαντινή Αττική. Ομοίως, το 2016, ξεναγικό της πρόγραμμα στη Μονή Καισαριανής, διακρίθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα σε ολόκληρο τον κόσμο, από τον εθνικό αερομεταφορέα της Ισπανίας, Iberia.

Διοργανωτής

ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. | KEDROS S.A.

Διεύθυνση
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ 29
Πόλη
ΒΟΥΛΑ
T.K.
16673
Τηλέφωνο
2109944909
Email
info@kedrossa.gr
ΔΟΥ
ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΦΜ
094162492
Εκδηλώσεις
  • ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - LIVE STREAMING - ONLINE
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.