Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - Το μνημείο και το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου
Περιγραφή

Η ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι μια πρωτοποριακή έκθεση την οποία έχει επιμεληθεί το National Geographic σε συνεργασία με την Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ αποτελείται από δυο μέρη.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί από τον επιμελητή της Έκθεσης και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κο Fredrik Hiebert και την κα Kathryn Keane, διευθύντρια του μουσείου του National Geographic.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το υλικό του ΕΜΠ από το έργο και από τα συγκλονιστικά ευρήματα στη διάρκεια του έργου και το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου.

Η έκθεση κάνει χρήση νέων τεχνολογιών και τρισδιάστατων μοντέλων, ώστε να μεταφέρει νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στο Ναό της Αναστάσεως και να «δει από κοντά» το μνημείο και τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.

Πραγματοποιείται με βάση το επιστημονικό ψηφιακό υλικό του έργου που διαθέτει και επεξεργάζεται η Διεπιστημονική Ομάδα ΕΜΠ απαρτιζόμενη από τους Ομ. Καθ. Εμμ. Κορρέ, Καθ. Α. Γεωργόπουλο, Καθ. K. Σπυράκο και Επικ. Καθ. Χ. Μουζάκη, με επικεφαλή την καθ. Α. Μοροπούλου

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Τρίτη με Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 16.00 και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο viva.gr

Η έκθεση η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) βρίσκεται υπό από την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διοργανώνεται επίσης με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και με τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου Β.

 

Για τα εκπτωτικά εισιτήρια ο πελάτης υποχρεούται να φέρει μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα επιδεικνύει στον έλεγχο που θα πραγματοποιείται στο χώρο ώστε να του επιτραπεί η είσοδος.


Για τις κατηγορίες που δικαιούνται Δωρεάν Είσοδο πατήστε εδώ

διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ & ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

Διεύθυνση
ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ
Πόλη
ΚΟΛΩΝΑΚΙ
T.K.
10675
Τηλέφωνο
213 213 9529
Email
exhibitionhs@mail.ntua.gr
ΔΟΥ
Δ ΑΘΗΝΩΝ (Δ΄, Η΄)
ΑΦΜ
996987208
Εκδηλώσεις
  • Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - Το μνημείο και το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου - Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.