O Ραφτάκος των λέξεων - City Drive-in
Περιγραφή

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε καλοκαιρινή περιοδείαη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζει το ταξίδι της με ασφάλεια στο CITY DRIVE-IN ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.-ΜΑΡΟΥΣΙ (ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ / ΠΥΛΗ Δ)

την Κυριακή 18 και 25 Οκτωβρίου στις 10.30 πμ  (προσέλευση από τις 10.15 πμ)

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ του Αντώνη Παπαθεοδούλου θα ζεστάνει μικρούς και μεγάλους με τις λέξεις του ζωντανεύοντας σε ένα πρωτότυπα όμορφο και ασφαλή χώρο, στον απόλυτο #covidfree προορισμό του CITY DRIVE IN στο Ο.Α.Κ.Α. Απολαύστε την εμπειρία του μεγαλύτερου drive-in της πόλης μέσα από την άνεση και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, απολαύστε ένα απόγευμα με το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων, κάτω από τον Αττικό ουρανό με φόντο το επιβλητικό στέγαστρο Καλατράβα.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Με αγνά υλικά - ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση.

«Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός - ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

TAYTOTHTA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 5.30μμ

(προσέλευση από τις 5μμ )

CITY DRIVE IN Ο.Α.Κ.Α.-Μαρούσι

Λεωφόρος Σπύρου Λούη/ Πύλη Δ

Όχημα με 2 άτομα 20€

Όχημα με 3 άτομα 27€

Προπώληση: viva.gr 

Πληροφορίες: 693 6610109

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

διαβάστε περισσότερα

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: WISE LIFE ACTIVITIES E.E.
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου 
Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας 
Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου 
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος 
Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα 
Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη
Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου 
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος 
Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας 
Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος 
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου 
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design 
Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα 
Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου 
Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ 

Media
Διοργανωτής

WISE LIFE ACTIVITIES E.E.

Διεύθυνση
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 76 - 78
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
10444
Τηλέφωνο
+30693 6610109
Email
break@toomanyrules.org
ΔΟΥ
A ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
801104102
Εκδηλώσεις
  • O Ραφτάκος των λέξεων - City Drive-in - City Drive-in ΟΑΚΑ/ Λεωφ.Σπύρου Λούη/ Πύλη Δ/ P5
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.