How a place becomes a person...
Περιγραφή

Ο Δυτικός Πολιτισμός μέσα από τα μάτια όσων τον βιώνουν υπό συνθήκες αναγκαστικού εκπατρισμού. Αυτός είναι ο πυρήνας της performance «How a Place becomes a Person…» που παρουσιάζει η Μαρίλλη Μαστραντώνη και το ΕΝΤΡΟΠΙΑ Ensemble από τις 17 Ιουνίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο Communitism, στο Μεταξουργείο.

Πρόκειται για παράσταση-αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού Project INTIMATE BRIDGES, μιας συνεργασίας με φορείς και καλλιτέχνες από Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Η Μαρίλλη Μαστραντώνη και οι συνεργάτες της αξιοποιούν τα εργαλεία του θεάτρου-ντοκουμέντο (documentary theatre) και του θεάτρου της επινόησης (devised theatre), δημιουργώντας ένα θέαμα που επιχειρεί να εξετάσει τον «τόπο» όπου οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους διασταυρώνονται, αλλά και τη σχέση μεταξύ της υποκειμενικής άποψης και της συλλογικής αντίληψης της ιστορίας.

Το υλικό που προέκυψε από τα εργαστήρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν με πρόσφυγες, μετανάστες, καλλιτέχνες και Αθηναίους πολίτες, η πληθώρα κειμένων (έγγραφα-ντοκουμέντα, ιστορικά, λογοτεχνικά κείμενα, επιστημονικές έρευνες, ανθρωπολογικές μελέτες, κ.ά), το κινησιολογικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και η συνεργατική δημιουργία της ομάδας πάνω στην αρχική ιδέα, αποτελούν τη βάση αυτής της παράστασης.

Η performance «How a Place Becomes a Person…» θέλει να δημιουργήσει «γέφυρες οικειότητας». Επιδιώκει την αλληλεπίδραση με τους θεατές. Γίνεται το όχημα για δημιουργικές ανταλλαγές και μεταφορά μνήμης. Ρίχνει φως στις συνδέσεις ανάμεσα σε κρυμμένες πραγματικότητες, προσωπικές αφηγήσεις και εικόνες, σε ατελείς χάρτες περιοχών που χαρακτηρίζονται από απώλειες, καθημερινούς αγώνες και ελπίδες. Δεν το κάνει όμως στερεοτυπικά: μέσα από το πλούσιο και ετερογενές δραματουργικό υλικό της, δημιουργεί ρωγμές και ένα πλαίσιο αμφισβήτησης στους πάσης φύσεως αυτοματισμούς και τα «ακλόνητα» δεδομένα γύρω από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα. Στόχος της, ν’ αναδείξει με τρόπο αυθεντικό και σφαιρικό τις κοινωνικο-πολιτικές οπτικές πίσω από τα γεγονότα, πέρα από τις «μικρές αφηγήσεις», και να παρουσιάσει τον Δυτικό Πολιτισμό μέσα από τα μάτια όσων βιώνουν αναγκαστικό εκπατρισμό.

 

Communitism (ταράτσα), Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο, https://www.facebook.com/communitism/

Διάρκεια: 60’ χωρίς διάλειμμα

Πληροφορίες: 6974067886

 

Συνεργαζόμενοι Φορείς:

 

LINKS:

Ακολουθήστε: https://www.facebook.com/intimatebridges/

Μάθετε περισσότερα: https://intimatebridges.eu/

 

Το project Intimate Bridges υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη" ("Creative Europe") της Ευρωπαϊκής Ένωσης.ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λυπούμαστε αλλά ο χώρος του Communitism δε διαθέτει ανελκυστήρα.

διαβάστε περισσότερα

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΕΝΤΡΟΠΙΑ Αστική Μη Κερδ/πική Θεατρική Εταιρεία
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Συντονισμός Project - Σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη

Δραματουργία: Εύη Προύσαλη

Art Director – Μουσική – Video Designer - Φωτογραφίες: Γιώργος Αποστολάκος

Χορογράφος: Χλόη Αλιγιάννη

Σχεδιασμός Φωτισμών: Άννα Σμπώκου

Περφόρμερ: Μαρία Κατσιώνη, Δήμητρα Κολοκυθά, Μαρίνα Κονταρίνη, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Γιώργος Μπακαλός

Voice-over: Κατερίνα Κατάκη, Μαρίλλη Μαστραντώνη

Διαχείριση Project: Μαρία Αστερίου

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιαλένα Κλειδαρά

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Κατάκη

Βοηθός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Αλεξίου

Graphic Designer: Luna Al-Mousli

Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου - WeWill

Παραγωγή: ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Διοργανωτής

ΕΝΤΡΟΠΙΑ Αστική Μη Κερδ/πική Θεατρική Εταιρεία

Διεύθυνση
ΔΗΜΗΤΡΑΣ 3Α
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
104 4
Τηλέφωνο
6972257756
Email
theatre_entropia@yahoo.com
ΔΟΥ
Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
090086010
Εκδηλώσεις
  • How a place becomes a person... - Communitism (ταράτσα)