ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ»
Περιγραφή

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ»

ΤΕΝΕΣΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ


Σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός


OΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ


Μα, τι μουσική είναι αυτή που έρχεται από τη γωνία;


Ένα από τα σημαντικότερα έργα του θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, Το τραμ με το όνομα «Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μετάφραση  Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, σκηνικά-κοστούμια Εύας Νάθενα και μουσική Άγγελου  Τριανταφύλλου .    

Η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Χάρης Φραγκούλης, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Άγγελος  Τριανταφύλλου, η Ευαγγελία Καρακατσάνη και ο Αdrian Frieling ερμηνεύουν τους ρόλους της παράστασης .


Το έργο…

Το τραμ με το όνομα «Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς (όπως είναι η ακριβής μετάφραση του πρωτότυπου τίτλου) έχει μια μακρά όσο και ευτυχή πορεία στη διεθνή θεατρική σκηνή, από το πρώτο ανέβασμα το 1947 στη Νέα Υόρκη, ενώ η ταινία του Ελία Καζάν με τη Βίβιαν Λι και τον Μάρλον Μπράντο παραμένει στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Χρόνος; 1947. Τόπος; Νέα Ορλεάνη. Η ιστορία; Η Μπλανς, καθηγήτρια από το Νότο επισκέπτεται στη Νέα Ορλεάνη την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άνδρα της Στάνλεϋ. Η Μπλανς βλέπει υποτιμητικά τον Στάνλεϋ, λόγω της καταγωγής του αλλά και του οξύθυμου και ακατέργαστου χαρακτήρα του, στοιχεία που καθηλώνουν την Στέλλα σε μια σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η εύθραυστη και με ευγενική καταγωγή Μπλανς βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Στάνλεϋ και η συγκατοίκηση μαζί του αποτελεί την αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το ομιχλώδες παρελθόν της και να αναπτυχθεί μια σχέση πάθους και μίσους, που κλονίζει για πάντα τις ευαίσθητες ισορροπίες των ηρώων.

Κοινωνικές και προσωπικές αντιλήψεις, κρυφοί πόθοι και ανομολόγητες λέξεις, τραυματισμένες μνήµες  και όνειρα ανεκπλήρωτα, ένας κόσμος φοβισμένος «συνωστίζεται» μέσα στο … τραμ με το όνομα «Πόθος» .

 

Μα, τι μουσική είναι αυτή που έρχεται από τη γωνία;

Ας δούμε τι πραγματικά μπορεί να συμβεί όταν αυτά τα αλύτρωτα πρόσωπα από το θρυλικό  “tram nameddesire””, το θρυλικό τραμ με την ονομασία “Πόθος”, συναντηθούν με κάποια άλλα αλύτρωτα, πιο κοντινά μας , ηθοποιούς αυτή τη φορά, σε μια εξίσου σκληρή εποχή κατάρρευσης πρώην ονείρων, σε κάποιαν άλλη γειτονιά που κι αυτή ξέρει από ισορροπίες που αναπτύσσονται δύσκολες κοντά στα νερά - είτε πρόκειται για λιμάνι, είτε πρόκειται για ένα ποτάμι μυθικό που γέννησε απ τα νερά τον πόνο και τα οριστικά τραγούδια των νέγρων.

Μιχαήλ Μαρμαρινός

 

 

INFO
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
τηλ. 2104143310


Τελευταία παράσταση
:  Κυριακή 1 Απριλίου 2018 (Κυριακή των Βαΐων)

Μια παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την Stefi Productions-Γιάννης Μ. Κώστας

 

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος / Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου / Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα        

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος  
Συνεργάτις Δραματουργός: Έρι Κύργια

Διεύθυνση Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

Βοηθοί Σκηνοθέτη : Ηλιάνα Καλαδάμη, Μαριλένα Κατρανίδου
Συνεργάτις Ενδυματολόγου - Σκηνογράφου: Μαρία Καραπούλιου

 

 

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αdrian Frieling, Μενέλαος Μωραΐτης

 

Φωτογραφίες: Karol Jarek

Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Κριτικές

Σύγχρονη, ενδιαφέρουσα ανάγνωση του αριστουργήματος του αμερικανικού ρεπερτορίου, όπου ο ποιητικός ρεαλισμός του συγγραφέα διαρρηγνύεται, χωρίς να ζημιώνεται, από τις μεταδραματικές ρωγμές που του εμφυτεύει η σκηνοθεσία.

Ήδη από τη νέα μετάφραση (Αντώνης Γαλέος), που αλλάζει ακόμη και τον παραδεδομένο­ μέχρι σήμερα τίτλο «Λεωφορείον ο Πόθος», προδίδεται πως η παράσταση σκοπεύει να πάρει τις αποστάσεις της από την αισθητική παράδοση που ακολουθεί λίγο πολύ το έργο, αλλά είναι κυρίως η παρουσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού που το επιβεβαιώνει. Η ισχυρή σφραγίδα του σκηνοθέτη, που βασίζεται κυρίως σε εργαλεία του μεταμοντέρνου θεάτρου, προδιαθέτει –τουλάχιστον τους υποψιασμένους θεατές– ότι θα επιφυλάξει στο έργο μια ανάγνωση πέραν της ρεαλιστικής. Το γεγονός πως η επιλογή του αφορά ένα έργο της ρεαλιστικής σχολής (κάτι που δεν συνηθίζει) καθιστά το εγχείρημα ίσως επίφοβο, σίγουρα προκλητικό, εν τέλει όμως το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Και αυτό επειδή η πρότασή του πάνω στο κείμενο του Ουίλιαμς δεν έχει να κάνει με μια πάση θυσία παράβλεψη της ρεαλιστικής του υπόστασης, αλλά με μια άλλου τύπου ανάδειξή της, ώστε τελικά στην παράσταση να συνδιαλέγονται –με αναπάντεχα αρμονικό αποτέλεσμα– διαφορετικές «σχολές ερμηνείας».

Για παράδειγμα, τον σκηνοθέτη μπορεί να μην τον απασχολεί η ρεαλιστική σκηνογραφία, κι έτσι το σκηνικό της Εύας Νάθενα να μην αναπαριστά το σπίτι της Στέλλας και του Κοβάλσκι παρά μόνο θραύσματα αυτού, όμως η ουσιαστική τοπογραφία του έργου, η ταυτότητα της πολυπολιτισμικής Νέας Ορλεάνης, εισβάλλει εμφαντικά στη σκηνή από το πρώτο δευτερόλεπτο, μέσω του βίντεο που ανοίγει την παράσταση, και κυριαρχεί μέχρι τέλους χάρη στη μουσική σύνθεση του Άγγελου Τριανταφύλλου, ο οποίος δικαιωματικά μπορεί να θεωρηθεί συνδημιουργός της παράστασης.

Ο Μαρμαρινός κινείται επιδέξια μεταξύ του ρεαλισμού του συγγρα­φέα –δίνοντας έμφαση στις ποιητικές ποιότητες και όχι στη γειωμένη πλευρά του– και της δικής του μεταδραματικής ανάγνωσης, την οποία όμως εφαρμόζει μάλλον συγκρατημένα. Το σημαντικό είναι πως, ενώ την παράσταση διατρέχουν γνώριμα μεταδραματικά εργαλεία, όπως οι δια­κοπές της δράσης, η σε σημεία εκφώνηση των σκηνικών οδηγιών, τα βίντεο που εστιάζουν στα σκηνικά δρώμενα, το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν ζημιώνεται –τουλάχιστον όχι σε αποφασιστικό βαθμό παρά σε κάποιες επιμέρους στιγμές– αλλά, αντιθέτως, προσδίδεται στο έργο μια νέα αισθητική ταυτότητα. Για την ακρίβεια, η διάρρηξη της ρεαλιστικής συνοχής λειτουργεί προσθετικά, καθώς εξωτερικεύει τον αποδιαρθρωμένο (εσωτερικό) κόσμο των ηρώων.

Χαρακτηριστική της συνύπαρξης ετερόκλητων αισθητικών τάσεων είναι η καθοδήγηση των ηθοποιών, που καλούνται να ερμηνεύσουν τους ρόλους τους σε δια­φορετικό ύφος, συστήνοντας ένα ανομοιογενές αλλά εν τέλει αρμονικό υποκριτικό ψηφιδωτό. Ο σκηνοθέτης, για παράδειγμα, δεν ενδιαφέρεται να αποδομήσει την εικόνα της Μπλανς. Η Μαρία Ναυπλιώτου έχει εμφανώς ως οδηγό της τη ρεαλιστική σχολή. η Μπλανς της κουβαλάει τη «μυθολογία» της εμβληματικής ηρωίδας του Ουίλιαμς (όπως προδίδει και η ενδυματολογία της, που την τοποθετεί κατά πολύ έξω και πέρα από την αισθητική των κοστουμιών των υπόλοιπων ρόλων) και μαζί όλες τις ρωγμές της, σε μια ουσιαστικά­ δραματική ερμηνεία που ούτε στιγμή δεν ξεπέφτει προς το μελοδραματισμό.

Η παρουσία του Χάρη Φραγκούλη, από την άλλη, επιβεβαιώνει την πρόθεση του σκηνοθέτη να απομακρύνει το κοινό από τις προσλαμβάνουσες του macho αρσενικού που έχει δημιουργήσει η παραστασιακή ιστορία του έργου, επιλογή που τον δικαιώνει, καθώς ο ηθοποιός ενσαρκώνει πράγματι μια νέα, σύγχρονη και πειστική εικόνα του Κοβάλσκι. Ο κόσμος στον οποίον εισβάλλει η Μπλανς φέρει ακόμη εμφανέστερα την αισθητική σφραγίδα του Μαρμαρινού, ιδιαίτερα η καθοδήγηση της Θεοδώρας Τζήμου, που ερμηνεύει τη Στέλλα στο μεταίχμιο μιας σπασμωδικής «υστερίας» –όχι πάντα καλοδεχούμενη– την οποία της προκαλεί ο διχασμός μεταξύ των δύο κόσμων που αντιπροσωπεύουν ο σύζυγος και η αδερφή της.

Επιμέρους ενστάσεις υπάρχουν, κυρίως για τη «φλύαρη», αδικαιολόγητη κινητικότητα επί σκηνής και τη μάλλον αμήχανη ανάγνωση των δύο γειτόνων (τους ερμηνεύουν όπως τους έχει ζητηθεί η Ευαγγελία Καρακατσάνη και ο Adrian Frieling), δεν στερούν όμως από την παράσταση τις συνολικές ποιότητες που την καθιστούν μία από τις σημαντικές στιγμές της σεζόν καθώς και της παραστασιακής ιστορίας του έργου.

Τώνια Καράογλου

Αθηνόραμα

Είδα: το «Τραμ με το όνομα Πόθος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού 21 Φεβρουαρίου 2018


Ισως, το ωραιότερο ανέβασμα του έργου τα τελευταία χρόνια.

Εκείνο που αξιολογεί ιδιαίτερη την παράσταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού - στα όρια της ήσυχης νεωτερικότητας αναφορικά με τον Τένεσι Γουίλιαμς πάντα – είναι η προσπάθειά της να σταθεί αυτόφωτη. Αυτόφωτη, γιατί παρά τα δεκάδες σημαντικά και ασήμαντα ανεβάσματα που έχουν προηγηθεί από Ελληνες ή ξένους δημιουργούς στις αθηναϊκές σκηνές, τη μυθολογία (που εν πολλοίς οφείλεται στο κλασικό φιλμ του Ελία Καζάν) και τη σειρά μελετών που παγκοσμίως έχουν αφιερωθεί σε αυτό, η παράσταση φτάνει στον προορισμό της χωρίς να αποπροσανατολιστεί ή να “τυφλωθεί” από τους αναμμένους προβολείς. Και χωρίς να αξιοποιήσει, ευρέως χρήσεως εντυπωσιοθηρικά εργαλεία.

Ο Μαρμαρινός οδηγεί την ανάγνωση κατευθείαν στην καρδιά του έργου. Κι αφού παίρνει τη μεγάλη απόφαση να μην αξιοποιήσει τη μετάφραση του Νίκου Γκάτσου αλλά να αναθέσει μια νέα μεταφραστική εργασία στον Αντώνη Γαλέο, του επιστρέφεται αυτομάτως ένα κείμενο “παρθένο”, καθόλου παιγμένο, όπου οι λέξεις ηχούν πιο γειωμένες και οι εμβληματικές φράσεις του αναδιατυπωμένες - όπως η θρυλική κορύφωση του με τα λόγια της Μπλανς «πάντα βασιζόμουν την καλοσύνη των ξένων», εδώ εκφέρεται ως «πάντα εξαρτιόμουν από την ευγένεια των αγνώστων». Παραδόξως, το νέο υλικό δικαιώνει την ύπαρξη του, όχι λόγω φρεσκότητας, αλλά γιατί καταφέρνει να μην εκδιώξει την ποίηση που στον Τένεσι Γουίλιαμς συνομιλεί τόσο λεπτά με τον ρεαλισμό και πλάθει μια κατάσταση μονίμως παλλόμενη - γι' αυτό και κραταιά στο χρόνο.

Το ποιητικό σύμπαν της παράστασης βεβαίως καθορίζεται κι από μια άλλη εκδοχή “λόγου”, τη μουσική και το τραγούδι που υπογράφει ο Αγγελος Τριανταφύλλου. Αντλώντας από την ιθαγένεια του συγγραφέα και του έργου, μεταξύ των βαλτότοπων του Μισσισσίπη και της τζαζ της Νέας Ορλεάνης – αλλά και χωρίς να αποβάλλει εντελώς το προσωπικό του ιδίωμα – συνθέτει μια σειρά θλιμμένων, αν όχι πένθιμων, ήχων που προλογίζουν εξ αρχής το «γραμμένο μέλλον» της Μπλανς από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι της στα Ηλύσια Πεδία. Η συμβολή του Τριανταφύλλου μοιάζει καταλυτική αφενός για τη συνοχή και την ατμόσφαιρα της παράστασης μα και για την αντιμετώπιση της ως θρηνητικό για τον πόθο, κι όχι ως αισθησιακό τραγούδι.

Κι εκεί τελικά φαίνεται πως βρίσκεται η ουσιώδης διαφορά της ανάγνωσης στο γνωστό ως «Λεωφορείον, ο πόθος». Η σκηνοθεσία απωθεί την εικόνα του σεξ, ακόμα και σε σκηνογραφικό επίπεδο, (δείτε τη σημειολογική απουσία κρεβατιών από το φτωχικό της Στέλλας και του Στάνλεϊ – σκηνογραφία: Εύα Νάθενα), αλλά κι όταν συμβαίνει (η συνεύρεση- επανασύνδεση των δύο συζύγων ή ο “βιασμός” της Μπλανς από τον αγροίκο κουνιάδο της) περισσότερο υπονοείται παρά αναπαρίσταται. Επισημαίνεται, δηλαδή, πως η ερωτική φλόγα είναι πια – τουλάχιστον για την Μπλανς Ντιμπουά – ένα φάντασμα που πλανάται, μια ανάμνηση που τη στοιχειώνει, ένα παρελθόν από το οποίο έχει πια εξοριστεί χωρίς γυρισμό.

Η ιστορία της Μπλανς στη Νέα Ορλεάνη, εξάλλου, ξεκινάει όταν εκείνη εξοστρακίζεται από τη γενέτειρά της, αφού παρότι αριστοκράτισσα, υιοθετεί μια ελευθεριάζουσα ερωτική συμπεριφορά. Η επιθυμία της Μπλανς για πόθο - και πολύ παραπάνω για αγάπη - δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένας τερματικός σταθμός, ένας θάνατος που ενταφιάζεται στη φτωχογειτονιά των Ηλυσίων Πεδίων.
Αφουγκραζόμενος τέτοιες ποιότητες στον Τένεσι Γουίλιαμς ο Μιχαήλ Μαρμαρινός οδηγεί το «Τραμ» σε μια λοξή, άρα και διαφορετική, πορεία· επιτρέποντας παρόλα αυτά και ιδρυτικά στοιχεία των “νομιμοποιημένων” αναγνώσεων να εισδύσουν: Η αντικομφορμιστική προσωπικότητα ενάντια στο παγιωμένο σύστημα, η ξεπεσμένη αριστοκρατία κόντρα στο προλεταριάτο που προελαύνει, η μαγεία που συντρίβεται από το ρεαλισμό. Παρεισφρέει ακόμα και η αναφορά στο κινηματογραφικό παρελθόν του έργου, μα κάτω από μιαν παραμορφωτική οθόνη που προβάλλει τα τεκταινόμενα ασπρόμαυρα μεν, αλλά χαμηλής ευκρίνειας. Τα υλικά της σκηνοθεσίας δηλαδή δεν “μυρίζουν” παρελθόν, μα σίγουρα το έχουν κατανοήσει.

Στο ίδιο τέμπο και οι ερμηνείες του θιάσου με τη Μαρία Ναυπλιώτου ως Μπλανς Ντιμπουά να πετυχαίνει, όπως φαίνεται, τη σημαντικότερη ερμηνεία της. Φορέας μιας παλιάς αλλά εύθραυστης γοητείας, προσπαθεί να συντηρήσει λυσσασμένα το παρελθόν της ζωντανό μεταμφιέζοντας το παρόν της με τις πλουμιστές βραδυνές τουαλέτες του Μπελ Ρεβ. Η ωραιότερη στιγμή της δεν βρίσκεται ούτε στις πολύ καλά ελεγχόμενες πόζες της που απεικονίζουν την πάλη της να βρει την αγάπη, ούτε στις νευρωτικές της εκρήξεις όταν βεβαιώνεται πως την έχει χάσει οριστικά, αλλά όταν τα κομματάκια των δύο αυτών καταστάσεων βρίσκονται βιωμένα στο άψυχο βάδισμα της.
Ο ρόλος της Στέλλα αναβαθμίζεται σημαντικά χάρη στη δυναμική παρουσία της Θεοδώρας Τζήμου που ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους: Στο αντικείμενο του πόθου και στο τέλος αυτού. Ο Χάρης Φραγκούλης κάθεται καλά πάνω στο θρόνο του κυρίαρχου αρσενικού αποβάλλοντας προσεκτικά τα κλισέ του και η  Ευαγγελία Καρακατσάνη καθηλώνει με την αγγελική φωνή της. Σε βοηθητικούς ρόλους αλλά χωρίς να εναρμονίζονται επαρκώς με το σύνολο οι Αγγελος Τριανταφύλλου και Αντριαν Φρίλινγκ. Μια αδυναμία που προστίθεται στην εκτός δραματουργίας κινησιολογία με τα νευρικά τρεχαλητά.
Κατά τα άλλα, το «Τραμ, με το όνομα Πόθος» είναι ίσως το ωραιότερο ανεβάσμα του πολυπαιγμένου έργου, τα τελευταία χρόνια.

Γιατί να το δω:
-Για την ανανεωτική ματιά της σκηνοθεσίας.
-Για τη Μαρία Ναυπλιώτου στην καλύτερη στιγμή της.
-Για τα μπλουζ του Αγγελου Τριανταφύλλου.

Γιατί να μην το δω:
Για την ανοικονόμητη κινησιολογία.

Στέλλα Χαραμή

tospirto.net

Αποθέωση για Ναυπλιώτου – Φραγκούλη στο «Τραμ» του Μαρμαρινού

Αν στον «Δον Ζουάν» ο Μιχαήλ Μαρμαρινός είχε κατηγορηθεί για «κλινική ψυχρότητα» στην ανατομία μία κλασικής μορφής της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στο «Ένα τραμ που το έλεγαν Πόθος» του Τενεσί Ούιλιαμς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) προσφέρει γενναιόδωρα σκηνές κορυφαίας συγκινησιακής έντασης, υψηλής αισθητικής και σπαρακτικού πάθους.

Χωρίς να αποχωρίζεται τα εργαλεία του σκηνοθετικού του ιδιώματος (λεπτομερειακή επεξεργασία του κειμένου, αποστασιοποίηση, υπονόμευση της ψευδαίσθησης, ταυτόχρονες διαφορετικές «λήψεις» των δρώμενων), ο Μαρμαρινός έστησε μία παράσταση του πλέον κλασικού και πολυπαιγμένου έργου του Ουίλιαμς που ξεχειλίζει ιδιοφυΐας, συναισθημάτων και εκπληκτικών ερμηνειών από τους υποκριτές του.

Η Μαρία Ναυπλίωτου φτάνει στην κορυφαία ερμηνεία της διαδρομής της, παραδίδοντας μία Μπλανς αναφοράς: στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά βλέπουμε την απόλυτα τραγική φιγούρα της εκπεσούσας αριστοκράτισσας του αμερικανικού Νότου που «δε θέλει ρεαλισμό, θέλει μόνο μαγεία» και προσπαθεί απελπισμένα να χειραγωγήσει τους γύρω της για της την χαρίσουν. Η Μπλανς της Ναυπλιώτου και του Μαρμαρινού διεκδικεί, αγωνίζεται, ψεύδεται, κλαίει, κραυγάζει και τελικά υποτάσσεται «στην ευγένεια των αγνώστων», μετά από 2,5 ώρες μίας «θύελλας που χτυπά στο κέντρο των συναισθημάτων του κοινού. Κερδίζει επάξια τα «μπράβο» της «υπόκλισης».

Ο Χάρης Φραγκούλης διαψεύδει από τα πρώτα λεπτά της παράστασης εκείνους που περίμεναν ότι θα έβλεπαν έναν περισσότερο «εγκεφαλικό» παρά ζωώδη Κοβάλσκι. Σοκάρει όταν κατεβάζει το παντελόνι του για να προσβάλει την Μπλανς, αποκαλύπτοντας επιδεικτικά την ανδρική του φύση. Φτύνει, μεθά, σέρνεται, κάνει παθιασμένο σεξ με τη Στέλλα και κόβει την ανάσα των θεατών, όταν βυθίζει το κεφάλι του μέσα σε μία πλαστική λεκάνη με νερό μέχρι το σημείο πνιγμού. (Τι άλλο να περιμένουμε αλήθεια από αυτόν τον σπουδαίο ηθοποιό;)
Η σκηνή του βιασμού της Μπλανς από τον Στάνλεϊ είναι ένα εικαστικό ποίημα από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό – πιο δυνατό από οποιαδήποτε απόπειρα ρεαλιστικής αναπαράστασης της κορύφωσης του δράματος.

Tips:
- H παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά, όχι τόσο για τη γυμνότητα και τις σεξουαλικές σκηνές της, όσο για την καταβύθιση στο έρεβος των ανθρώπινων ψυχών, που ίσως είναι καλύτερα να μην απασχολεί παιδιά και εφήβους.
- Σίγουρα οι γνώστες του έργου του Μιχαήλ Μαρμαρινού θα απολαύσουν περισσότερο την παράσταση από τους «αμύητους», αλλά όσοι θεατρόφιλοι δεν πιστεύουν στις «μουσειακές» αναβιώσεις κλασικών έργων, σίγουρα θα την εκτιμήσουν.
- Η παράσταση περιέχει απίστευτες λεπτομέρειες που χρειάζονται την εγρήγορση των θεατών για να τις προσλάβουν στο σύνολό τους. Ίσως μία μόνο θέαση δεν είναι αρκετή…
- Εξαιρετική είναι η Θεοδώρα Τζήμου στο ρόλο της Στέλλας. Την απολαύσαμε και στο τραγούδι.
- Παρακολουθείστε το παιχνίδι με τα μπουκάλια, ένα αναμορφούμενο παζλ που σχηματίζουν οι υποκριτές, επιτείνοντας την ασφυξία και την περατότητα της ύπαρξής τους.

Δημήτρη Καλαντζή

tοspirto.net

Ερμηνεία - «διαμάντι» από τη Ναυπλιώτου στο «Τραμ με το όνομα Πόθος»

 

Μια από τις πιο συναρπαστικές παραστάσεις – προτάσεις της χρονιάς είναι αυτή που μας «δωρίζει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο πάντα «αιρετικός» Μιχαήλ Μαρμαρινός. Ναι, είναι σπουδαία η παράσταση «Το τραμ με το όνομα πόθος» που έφτιαξε με έμπνευση. Μια παράσταση ζηλευτή από αυτές που σπάνια απολαμβάνουμε στα θεατρικά μας πράγματα. Ο ιδιαίτερος και ξεχωριστός κύριος Μιχαήλ Μαρμαρινός ανέβασε το αριστουργηματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς με αξιοζήλευτη δεινότητα και πέτυχε ένα από τα πιο δυνατά ανεβάσματα του έργου στη χώρα μας -αν όχι το πιο δυνατό από όσα έχω δει. Όταν έμαθα πως ετοιμάζει το «Λεωφορείο» και δη με τον τίτλο «Το τραμ με το όνομα Πόθος» πίστεψα πως θα το αποδομήσει, εκείνος «φώτισε» τις διάφορες και διαφορετικές πτυχές του, κάνοντάς μας ένα από τα ωραιότερα και ακριβότατα δώρα που έχουμε δεχτεί! Στο λιτών, καθαρών γραμμών σκηνικό -φέρει την υπογραφή της πολύτιμης Εύας Νάθενα, όπως και τα αληθινά έξοχα κοστούμια της παράστασης-κίνησε τους ταλαντούχους ηθοποιούς του με τρόπο μοναδικό-ένα μπλουζ που σε «κλέβει» και το κουβαλάς για πάντα! Είχε πολλούς αρωγούς στο εν λόγω ανέβασμα πέρα από την Νάθενα. Είχε τον Αντώνη Γαλέο που μετέφρασε το έργο συγκλονιστικά αλλά και τον Άγγελο Τριανταφύλλου που το «έντυσε» με έξοχες μουσικές και τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από όλο το θίασο με θαυμάσιο τρόπο. Οι λύσεις-ιδέες του Μαρμαρινού δεν μπορούν παρά να κερδίσουν και τον πιο δύσκολο θεατή. Κάμερες κατέγραφαν τα επί σκηνής δρώμενα και τα μετέδιδαν σε μια τεράστια γιγαντοοθόνη σε άσπρο-μαύρο.. Η σκηνή του βιασμού της Μπλανς με τον Στάνλει να «μαδάει» με το στόμα του τα πούπουλα από τη ρόμπα της είναι αριστουργηματική, όπως κι αυτή που ο Στάνλει βυθίζει το πρόσωπό του ξανά και ξανά σε μια λεκάνη με νερό, απελπισμένος που η Στέλλα έχει φύγει από κοντά του... Τα ουρλιαχτά της Μπλανς-Ναυπλιώτου δεν θα φύγουν ποτέ από το νου μου, ούτε και η ιδιοφυής επιλογή του να κλείσει την παράστασή του με τη Μπλανς να κατεβαίνει στην πλατεία τον υπόλοιπο θίασο να παίζει μουσική του Φελίνι... Έχω απολαύσει και χαρεί πολλές παραστάσεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού, απ’ το Studio Ιλίσια μέχρι σήμερα, αλλά αυτή του η ανάγνωση στο έργο του Ουίλιαμς ομολογώ πως με κέντρισε και με καθήλωσε πραγματικά...

ΑΠΟ το ξεκίνημά της παρακολουθώ και την Μαρία Ναυπλιώτου. Να εξελίσσεται, να ανθίζει, να κερδίζει νίκες μέσα από σκληρή δουλειά, να ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχη, να διασώζεται ακόμα και σε δουλειές που δεν της έπρεπαν, να συναρπάζει με ψυχή Στο «Τραμ» και τη Μπλανς της πετυχαίνει με την πολύτιμη αρωγή του Μαρμαρινού την πιο συνταρακτική και σπουδαία ερμηνεία της. Ένα «διαμάντι» η Μπλανς της. Δεν παίζει την ηρωίδα του Ουίλιαμς η Μαρία Ναυπλιώτου. «Γίνεται» αυτή και «φέρει» όσα εκείνη κουβαλά: την απόγνωση και τον πόνο, το πένθος, τις πληγές-λες και το αίμα της κυλά ακόμα-, τις «ρωγμές» της, τον εγκλωβισμό της, τα αδιέξοδά της, την ανάγκη της να κρατηθεί από το αλκοόλ, επιλέγοντας μαγεία κι όχι ρεαλισμό, την επιθυμία της να διασωθεί σε μια μεγάλη αγκαλιά-έστω κι αυτή την ιδρωμένη του Μιτς- και τέλος την κατάληξή της να στηριχτεί στο μπράτσο ενός ξένου-του γιατρού που την οδηγεί στο ψυχιατρείο...

ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΑ όμορφο πλάσμα η Μαρία Ναυπλιώτου, εμφανίζεται λαμπερή στην αρχή της παράστασης που η Μπλανς φτάνει στο σπίτι της αδελφής της και του γαμπρού της αναζητώντας καταφύγιο και καθώς αυτή προχωρά, «σπάει» σε χιλιάδες κομμάτια... Στη σκηνή που περιγράφει την αυτοκτονία του συντρόφου της κόβει την ανάσα, σε αυτή που ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο πλάι στον Μιτς έχει σπάνια εσωτερικότητα, στις κραυγές απόγνωσής της συνταράσσει. Μια έξοχη ηθοποιός στην πλήρη ερμηνευτική της ωριμότητα-ναι, χρωστά πολλά στον Μιχαήλ Μαρμαρινό που καταφέρνει και βγάζει τον καλύτερό της εαυτό... Δικαίως αποθεώνεται στη σκηνή όπως και ο υπόλοιπος θίασος.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ερμηνευτική δουλειά πετυχαίνει και ο χαρισματικός Χάρης Φραγκούλης. Στον Στάνλει του «μεταμορφώνεται» και «γίνεται» ο ζωώδης Πολωνός που έφτιαξε ο Ουίλιαμς. Γίνεται άξεστος, αγροίκος και-με σκηνοθετική υπόδειξη του Μιχαήλ Μαρμαρινού κατεβάζει παντελόνι και εσώρουχο και να επιδείξει τα... προσόντα του, τονίζοντας πως έχει και θα έχει το πάνω χέρι. Ηθοποιός αξιώσεων και μεγάλων επιδόσεων ο Φραγκούλης φτιάχνει και αυτός μια απ’ τις πιο πλήρεις ερμηνείες του. Κορυφαία του σκηνή αυτή που βουτά το κεφάλι του στη λεκάνη με το νερό μέσα στην απόγνωση του ήρωα να φέρει πίσω τη Στέλλα του-νομίζω θα σαγήνευε και τον ίδιο τον συγγραφέα η σκηνή αυτή κι όχι μόνο... Αλλά κι αυτή που βιάζει την Μπλανς ... τρώγοντας τα πούπουλα απ’τη ρόμπα της με λύσσα, είναι έξοχη. Όσο για τη «χημεία» μεταξύ των δύο ερμηνευτών είναι ζηλευτή.

ΘΕΩΡΩ σημαντική ηθοποιό την Θεοδώρα Τζήμου και οι επιδόσεις της στο ρόλο της Στέλλας αποδεικνύουν πως με κατάλληλο σκηνοθέτη μπορεί να «κεντήσει»! «Κεντά» λοιπόν με δεινότητα μοναδική δείχνοντας και την λατρεία της Στέλλας στην αδελφή της και τον τρόπο που θέλει να την σώσει από τα νύχια του Στάνλει και την πικρία της όταν βλέπει την αδελφή της να χάνει την μάχη και να οδηγείται στο ψυχιατρείο

ΣΤΟ πλάι τους αποτελεσματικοί είναι ο Άγγελος Τριανταφύλλου-καίριος στο ρόλο του Μιτς και πολύτιμος μέσα των μουσικών του!-,η Ευαγγελία Καρακατσάνη και ο Αdrian Frieling. Τρέξε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να απολαύσεις μια από τις αρτιότερες παραστάσεις-προτάσεις της χρονιάς και ένα θίασο να καταθέτει ψυχή με πρώτη και καλύτερη την Ναυπλιώτου...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το «Τραμ με το όνομα Πόθος» θα παίζεται στο Δημοτικό Πειραιά για λίγες μόνο παραστάσεις-δες μέχρι 1η Απριλίου- για αυτό πρέπει να σπεύσεις. Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι πρόκειται για μια δυνατή υπερπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της Stefi Productions. Να μην ξεχάσεις να πάρεις το θεϊκό πρόγραμμα της παράστασης! Φιλοξενεί τη μετάφραση του Αντώνη Γαλλέου, γερά κείμενα και είναι φτιαγμένο με μεράκι και μεγάλη προσοχή!

Βασίλης Μουζιώτης

enikos.gr

Σπαρακτικοί πόθοι και πάθη σε έναν εξόδιο αποχαιρετισμό

«Ενα τραμ με το όνομα “Πόθος”» ήταν ο τίτλος στον οποίο κατέληξε ο Τένεσι Ουίλιαμς, αφού είχε δοκιμάσει και σκεφτεί πολλούς άλλους εν τω μεταξύ (Βότρυς, Βραδιά πόκερ, Τα βασικά χρώματα, Η θέση της Μπλανς στο φεγγάρι). Μ’ αυτό τον τίτλο έκανε πρεμιέρα, το 1947, στο θέατρο «Μπάριμπορ» της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν με την Τζέσικα Τάντυ και τον Μάρλον Μπράντο. Εκτοτε θα ανεβεί πολλές φορές σε πολλές σκηνές ανά τον κόσμο. Αυτό το τραμ διέσχισε και τη μεγάλη οθόνη, το 1951, με τον ίδιο τίτλο, και με πρωταγωνιστές τη Βίβιαν Λη και τον Μάρλον Μπράντο. Στην Ελλάδα το τραμ έγινε λεωφορείο, και έτσι έγινε γνωστό στις πάμπολλες παραστάσεις του μέχρι σήμερα: «Λεωφορείον ο “Πόθος”».

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, που για πρώτη φορά καταπιάνεται με τον Τένεσι Ουίλιαμς, αποφάσισε να επαναφέρει τον αρχικό τίτλο στην παράσταση που σκηνοθέτησε και έκανε πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Και μάς έφερε σ’ επαφή με τη γένεση αυτού του θεατρικού κειμένου.

Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έχει στηθεί, αφαιρετικά, μινιμαλιστικά, υπαινικτικά, αλλά απολύτως εύστοχα (σκηνικά, κοστούμια Εύα Νάθενα) το σύμπαν μια λαϊκής, στα όρια του λούμπεν, γειτονιάς της Νέας Ορλεάνης. Ενα τραπέζι, μερικές φτηνές καρέκλες, μια σκούπα, ένας ανεμιστήρας, ένα πιάνο, ένα παλιακό μπουντουάρ σε μιαν άκρη και μια πόρτα μόνη της στο πουθενά, στήνουν αυτό το «χύμα» σύμπαν και τη συνοικία «Πόθος», μια γειτονιά με «μποέμικη γοητεία», όπου μένουν η Στέλλα ντυ Μπουά (Θεοδώρα Τζήμου), μια γυναίκα τρυφερή, που έχει όμως ανάγκη να ανήκει κάπου, να ανήκει σε κάποιον, με τον άντρα της, τον Στάνλεϊ Κοβάλκσι (Χάρης Φραγκούλης), έναν τύπο με πολλά πάθη, πολύ πάθος, πολύ θράσος και οι φίλοι και γείτονές τους: η Ευνίκη (Ευαγγελία Καρακατσάνη), μια λαϊκή, πληθωρική και καλόκαρδη γυναίκα, ο Στιβ (Andrian Frieling), σύντροφος της Ευνίκης, ένας άκακος άνθρωπος, έξω καρδιά και ο Μιτς (Αγγελος Τριανταφύλλου), ένα καλό παιδί, άβουλο αλλά ευαίσθητο, που δεν έχει ακόμα απογαλακτιστεί από τη μητέρα του. Σ’ αυτό το σύμπαν, που δονείται από νέγρικες μουσικές και φωνές της γειτονιάς, φτάνει μια γυναίκα από… αλλού. Από μακριά είναι διακριτό, φωνάζει, ότι αυτή η γυναίκα ανήκει αλλού. Καλοντυμένη, κομψή, αμήχανη, χαμένη, αναζητεί το σπίτι της αδελφής της. Είναι η Μπλανς ντυ Μπουά (Μαρία Ναυπλιώτου), η αδελφή της Στέλλας, που έρχεται από μιαν άλλη περιοχή, από το Μισσισιπή, που έμενε σ’ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, σ’ ένα σπίτι που το έλεγαν Belle-reve (όμορφο όνειρο), στο πατρικό των δύο γυναικών. Η Μπλανς έμεινε πίσω, φρόντισε τους γέρους γονείς, προσπάθησε να φροντίσει την περιουσία, αλλά δεν τα κατάφερε. Μόνη και χαμένη, το μόνο σημείο αναφοράς είναι η αδελφή της. Και φτάνει στο σπίτι της.

Οι διαφορές αυτών των δύο «κόσμων» είναι φανερές από την αρχή. Στη συμπεριφορά, στην αγωγή, στη γλώσσα. Αλλιώς μιλάει η Μπλανς, αλλιώς ο κόσμος που συναντά στη Νέα Ορλεάνη. Στη γλώσσα, έδωσε ιδιαίτερη βάση και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μέσω της μετάφρασης του Αντώνη Γαλέου. Σ’ αυτήν που μιλιέται και σ’ αυτήν που εκδηλώνεται με συμπεριφορές. Σ’ αυτά που βάζουν την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους. Η Μπλανς αναζητεί απεγνωσμένα τουλάχιστον έναν ιδιωτικό χώρο, αλλά τα δύο δωμάτια αυτού του φτωχόσπιτου δεν έχουν καν πόρτα, μόνο κουρτίνες. Στο σκηνικό, το μόνο δικό της μέρος είναι εκείνο το μπουντουάρ στην άκρη άκρη της σκηνής. Οι διαφορές των δύο αυτών κόσμων είναι διακριτές και γλαφυρές και στα κοστούμια που επίσης υπογράφει η Εύα Νάθενα και επέλεξε να δώσει χρώματα στον κάθε χαρακτήρα: λευκό για την Μπλανς, πράσινο για τη Στέλλα (και σε κάποιες δικές τους στιγμές, όταν «ξαναβρίσκονται» πράσινο και για τις δύο αδελφές), πορτοκαλί για τον Στάνλεϊ, αποχρώσεις του μπλε για την Ευνίκη, κίτρινο για τον Μιτς, κόκκινο για τον Στιβ. Μονόχρωμα φορούν μόνο οι δύο αδελφές, όλοι οι υπόλοιποι έχουν και το παιγνιώδες εμπριμέ, που συνάδει με την ψυχοσύνθεσή τους και τον κόσμο τους.

Βεβαίως η Μπλανς δεν είναι μόνο μια ευαίσθητη γυναίκα. Είναι αλκοολική, είναι ευάλωτη, είναι ανασφαλής, είναι απελπισμένη, είναι σε απόγνωση. Γίνεται τη μία στιγμή επιθετική και την άλλη φοβισμένη. Ο Στάνλεϊ είναι εκείνος που πρωτίστως δεν θέλει και δεν μπορεί να προσεγγίσει και να σεβαστεί τη διαφορετική διάθεση. Και δεν σταματά σ’ αυτό το σημείο… Ασεβεί στα συναισθήματά της, με τον ίδιο τρόπο που ασεβεί και στο σώμα της, επειδή το μόνο που ξέρει είναι να κατακτά και να κυριαρχεί: στο πόκερ, στο μπόουλινγκ, στις ψυχές και στις διαθέσεις των ανθρώπων. Η Μπλανς γαντζώνεται όλο και περισσότερο στο αλκοόλ, στις φοβίες και στη μοναξία της, μέχρι που χάνεται στα όνειρα των διαταραγμένων ανθρώπων.

Οσα γίνονται σ’ αυτά τα δύο δωμάτια, σ’ αυτή τη γειτονιά, προβάλλονται, ασπρόμαυρα, με λήψη από ψηλά, σε μια τεράστια οθόνη που κυριαρχεί στο σκηνικό. Είναι η αναφορά στην εμβληματική ταινία σε πρώτο επίπεδο, αλλά είναι και το κάλεσμά των θεατών να δουν από μια διαφορετική απόσταση ό,τι συντελείται, λίγο σαν κλεφτές ματιές στον κόσμο των άλλων. Να δουν αυτό που γίνεται δίπλα τους, σαν ταινία…

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός απέδωσε όλους αυτούς τους κραδασμούς των ανθρώπινων ψυχών με χειρουργική ακρίβεια όσο και με ευαισθησία και πρωτοτυπία, ανέδειξε τις διαφορές των δύο κόσμων, συνομίλησε άψογα με όσα θέλησε να καταδείξει ο Τένεσι Ουίλιαμς στο έργο του, μας χάρισε (και μέσω της μετάφρασης του Αντώνη Γαλέου) την ποιητικότητα του κειμένου, και μας κάλεσε να σταθούμε, ξανά, μπροστά σ’ αυτό που πάντα συνέβαινε και πάντα συμβαίνει: στο πως η φτηνή, η απαίδευτη και η χυδαία πλευρά των ανθρώπων συνθλίβει τις διαφορετικότητες και τις αποχρώσεις κάποιων άλλων.

Στην επίτευξη του τελικού αποτελέσματος είχε πολλές και σημαντικές συνέργειες ο Μιχαήλ Μαρμαρινός: τη μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, τη συμβολή της έμπειρης Ερις Κύργια στη δραματουργία, την «αναπαράσταση» και το «ντύσιμο» αυτού του κόσμου από τις εμπνευσμένες σκηνογραφικές και ενδυματολογικές πινελιές της Εύας Νάθενα, τους φωτισμούς του Γιάννη Δρακουλαράκου, και, τελευταίο αλλά διόλου έσχατο, τις νότες του Αγγελου Τριανταφύλλου, που μας ταξίδεψαν κατευθείαν στη Νέα Ορλεάνη και στα σοκάκια της, στον ψυχισμό της Μπλανς και των άλλων, των απέναντι, άλλοτε μ’ ένα τρελό πάρτι κι άλλοτε μ’ ένα πένθιμο εξόδιο σιωπητήριο.

Ασφαλώς κάθε παράσταση πραγματώνεται μέσω των ηθοποιών της. Και οι ηθοποιοί της παράστασης «Το τραμ με το όνομα “Πόθος”», όλοι -εκτός του ότι έδειξαν τις μουσικές και φωνητικές τους δεξιότητες- απέδωσαν σπαρακτικά τους πόθους και τα πάθη τους, τις αναστολές και τις φοβίες τους, τις υποταγές και τις ανταρσίες τους, τις προσδοκίες και τις διαψεύσεις τους, την αποδοχή της πραγματικότητας ή την αποδοχή του ψεύδους ως πραγματικότητα. Το φινάλε έκανε όλους τους θεατές να ανακαθήσουν και να στρέψουν προς την έξοδο της πλατείας το κεφάλι τους, καθώς η Μπλανς έφευγε λέγοντας διαρκώς «πάντα εξαρτώμαι από την ευγένεια των αγνώστων»…

Ηταν μια ξεχωριστή, πλήρης, δουλεμένη, κλασική και καινούργια ματιά σ’ ένα έργο που είναι πλέον κλασικό. Από τις καλύτερες δουλειές του Μιχαήλ Μαρμαρινού, και οπωσδήποτε από τις καλύτερες φετινές παραστάσεις.

Όλγα Σελλά

Artplay.gr
Media
Παραγωγή

STEFI & LYNX A.E. - B. KAΤΣΟΥΦΗΣ - Β. ΠΙΕΤΡΑ ΑΝΩΝΥ

Διεύθυνση
ΑΜΥΚΛΩΝ 24 ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 18
Πόλη
Αθήνα
T.K.
15231
Τηλέφωνο
-
Email
v.yfanti@stefi.gr
ΔΟΥ
ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
094283935
Εκδηλώσεις
 • ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Επιλογή εκδήλωσης

Κυρ, 18/3
19:00
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€
Τετ, 21/3
20:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
15,00€ - 20,00€
Πεμ, 22/3
20:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
15,00€ - 20,00€
Παρ, 23/3
20:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
15,00€ - 20,00€
Σαβ, 24/3
17:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€
Σαβ, 24/3
21:00
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€
Κυρ, 25/3
19:00
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€
Τετ, 28/3
20:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
15,00€ - 20,00€
Πεμ, 29/3
20:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
15,00€ - 20,00€
Παρ, 30/3
20:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
15,00€ - 20,00€
Σαβ, 31/3
17:30
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€
Σαβ, 31/3
21:00
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€
Κυρ, 1/4
19:00
ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΘΟΣ» Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Πειραιάς, Αττική
20,00€ - 25,00€

Επιλογή θέσης

Πληροφορίες

Εισάγετε τον κωδικό προσφοράς:
Εφαρμογή
Επιλογή εισιτηρίων

Παρακαλώ επιλέξτε το πλήθος των εισιτηρίων που επιθυμείτε.

 1. Οι θέσεις προστέθηκαν με επιτυχία.
  Διαλέξετε απο τις διαθέσιμες έκπτωσεις ή διαγράψτε όσες θέσεις δεν θέλετε.
  Τέλος πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

 1. Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της εκδήλωσης. Κάθε ζώνη τιμών αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα διαζώματα στην κάτοψη. Συμβουλευτείτε τον χρωματισμό της ζώνης για την επιλογή διάζωματος.

 2. Επιλέξτε τις θέσεις που επιθυμείτε, πατώντας πάνω σε κάθε μια.

 3. Οι επιλεγμένες θέσεις εμφανίζονται κάτω απο την ζώνη τιμών που ανήκουν. Σε αυτό το σημείο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε απο τις διαθέσιμες εκπτώσεις ή να αφαιρέσετε όσες θέσεις δεν θέλετε.

 4. Το συνολικό κόστος των εισιτηρίων ανανεώνεται αυτόματα με κάθε προσθήκη/αφαίρεση θέσης ή αλλαγή έκπτωσης.

 5. Πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

Συμπληρώστε τα στοιχεία όπως φαίνονται στην κάρτα διαρκείας:
Όνομα: * Επώνυμο: *
Διάζωμα/Τμήμα: * Σειρά: * Θέση: *
Αναζήτηση

Στοιχεία κατόχου

Στοιχεία επικοινωνίας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Παρακαλούμε συμπληρώστε σωστά το e-mail σας ώστε να έχετε πάντα πρόσβαση στη σελίδα εκτύπωσης των εισιτηρίων σας, αλλά και για να μπορούμε να σας ενημερώσουμε σε περίπτωση ακύρωσης / μεταβολής της εκδήλωσης.
ΟΝΟΜΑ *
ΕΠΩΝΥΜΟ *
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
E-MAIL *

Πληρωμή

Online booking requires cookies.
Please click here to continue.