Παραστάσεις Στο Κουκλόσπιτο
Περιγραφή

ΜΑΜΑ ΜΟΥ, MOY!

Ηλικίες: 2-6

Μια τρυφερή και ευφάνταστη παράσταση, εμπνευσμένη από το παραμύθι της Κριστίν Άρτσεν «Η Βασίλισσα των φιλιών» (εκδόσεις Πατάκης), για τη σύγκρουση της ανάγκης του παιδιού για αποκλειστικότητα και την ανάγκη της Μαμάς του να εργαστεί.

Όταν η Μαμά νιώσει ότι το παιδί της τη χρειάζεται κοντά του, θα αφήσει τη δουλειά της και θα φύγει μαζί του σ’ ένα φανταστικό ταξίδι με σκοπό να τον βοηθήσει να γίνει πιο αυτόνομος.

Ηθοποιός, κούκλα άμεσης κίνησης 40 cm, πάνινες κούκλες τεχνικής Muppet Show που ξεπροβάλλουν από το φουστάνι της μαμάς και διαδραστικοί σκηνικοί χώροι. Μια παράσταση ατμοσφαιρική, πολύχρωμη, γεμάτη χιούμορ, και πολλή μουσική!

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τα συναισθήματα του αποχωρισμού με τεχνικές παιγνιοθεραπείας, θεατρικό παιχνίδι και ζωγραφική.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance:Εμμανουέλα Καποκάκη

Δραματουργική επεξεργασία, εφαρμογές παιγνιο-θεραπείας, παιδαγωγικός σύμβουλος: Αριστέα Κοντραφούρη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος και Βασιλική Κριθαρά

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ

Ηλικίες: 2-9

Παράσταση με αφορμή το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων.

Μια ποιητική ιστορία με ηθοποιό και κούκλες με πρωταγωνιστές ένα αγόρι και τον χιονάνθρωπό του ο οποίος μόλις τελειώσει ο χειμώνας, θα λιώσει στο ποτάμι, θα εξατμιστεί και στο τέλος θα γίνει βροχή. Μια παράσταση για τον κύκλο του νερού, των εποχών και της ίδιας της ζωής.

Στο τέλος της παράστασης γίνεται συζήτηση για τον κύκλο του νερού. Δίνεται δωρεάν σε κάθε σχολείο μια επεξηγηματική αφίσα που παρουσιάζει τον κύκλο του νερού. Μετά από την παράσταση τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν μια κούκλα-χιονάνθρωπο με ένα μπουκάλι νερού και ανακυκλώσιμα υλικά.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική: Γιάννης Χατζηιωάννου

ΓΟΡΓΟΝΑ, ΓΟΡΓΟΝΙΤΣΑ

Ηλικίες: 3-15

Μια παράσταση με ευφάνταστο σκηνικό, κούκλα-κουστούμι, κούκλες άμεσης κίνησης, muppet, δαχτυλόκουκλες, δισδιάστατη φιγούρα και κούκλες διαφορετικών μεγεθών εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν: «Η μικρή γοργόνα».

H βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι. Ο συνδετικός κρίκος είναι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια που ξεκινούν ενωμένα σαν βάρκα του Πρίγκιπα, στο ναυάγιο κομματιάζονται δίνοντας δύο παπούτσια που η Γοργόνα τα κρατάει σαν ενθύμιο. Όταν θα αποκτήσει πόδια θα τα φορέσει και αυτά θα γίνουν το όχημα της στο ταξίδι της θηλυκότητας.

Στο τέλος της παράστασης θα γίνει συζήτηση με τα παιδιά για τις κούκλες και το μήνυμα του έργου για την αγάπη και την αυτοθυσία.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Βοηθοί κατασκευών: Μαρία Μυλωνά και Ελευθερία Δανιηλίδη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

Η ΓΑΪΔΟΥΡΩ

Ηλικίες: 3-15

Διασκευή από το παραμύθι του Σαρλ Περώ: «Η πριγκίπισσα με το γαϊδουροτόμαρο» (Εκδόσεις Πατάκης)

Ένας ολόκληρος εικαστικός κόσμος με ύφος ποιητικής κωμωδίας ξετυλίγεται σε έναν μαγικό, παραμυθένιο και πολύχρωμο τόπο για να διηγηθεί τον μύθο της παραχαϊδεμένης πριγκιποπούλας που από την απληστία της μεταμορφώνεται σε πανάσχημη Γαιδουρώ η οποία θα λυτρωθεί μόνο όταν κερδίσει τον πρίγκιπά της. Μια παράσταση για την υπεραπαιτητικότητα του σύγχρονου παιδιού με σκακιέρα για σκηνικό, πιόνια σκακιού για ήρωες, κούκλα muppet show και εντυπωσιακές κατασκευές.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

Ο ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΩΜΕΝΟΣ

Ηλικίες: 5-15

Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκης). Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με τη Στέγη Τέχνης και Γραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ταρώ θα πλάσει από ζυμάρι τον άντρα των ονείρων της. Ο Ζαχαροζυμωμένος όμως έχει μία επιθυμία την οποία η Ταρώ δεν σέβεται με αποτέλεσμα να τον χάσει. Αναζητώντας τον ωριμάζει σαν γυναίκα και είναι έτοιμη να δημιουργήσει μαζί του μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα muppet σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια, δαχτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με χιούμορ και ευαισθησία.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

διαβάστε περισσότερα

Media
Παραγωγή

ΚΑΠΟΚΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΣ

Διεύθυνση
Β. ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 60
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11473
Τηλέφωνο
2106428769
Email
praseinaloga17@gmail.com
ΔΟΥ
Δ' ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
045328596
Εκδηλώσεις
  • Γοργόνα, Γοργονίτσα - Εικαστικό Θέατρο Κούκλας - ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
  • Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει - Εικαστικό Θέατρο Κούκλας - ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
  • Γαϊδουρώ - Εικαστικό Θέατρο Κούκλας - ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
  • Μαμά μου, ΜΟΥ! - Εικαστικό Θέατρο Κούκλας - ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
  • Ζαχαροζυμωμένος - Εικαστικό Θέατρο Κούκλας - ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.