ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ
Περιγραφή

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΗΜΟΣ

Απο την θεατρική ομάδα Tou senpleman

Σε σκηνοθεσία Νίκης Δουλγεράκη.

Η θεατρική ομάδα Tou Senpleman επιστρέφει έπειτα απο μεγάλη ανταπόκριση του κοινού με το διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα “Κρυφός καημός”.

Το διήγημα γράφτηκε το 1885 και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, στο περιοδικό Εβδομάς με τίτλο «Ο Χρύσανθος».

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ

”….Θέλω να είσαι άντρας! Καλά κι εγώ το ‘θελα μα πως; Που θα βρεθεί η ασημόβεργα της μάγισσας που να αλλάζει την γυναίκεια φύση όπως αλλάζει σε κάρβουνα τους θησαυρούς στα παραμύθια;…»

Πριν το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 υπάρχει ανάγκη ανδρών για την απελευθέρωση του γένους και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Η τελευταία ελπίδα μίας πολύτεκνης οικογένειας να προσφέρει ένα μέλος της στην επανάσταση πεθαίνει με τη γέννηση ενός ακόμα θηλυκού. Ο πατέρας αποφασίζει να μεγαλώσει το κορίτσι σαν αγόρι. Η Χρυσή γίνεται Χρύσαντος και γίνεται προσφορά στην επανάσταση. Οι μάχες συμβαίνουν σε όλες τις περιοχές της Ηλίας «πόλεμος στου Λάλα, στην Πάτρα στο Σαντεμέρι στο Χλιμούτσι».

Το έργο εστιάζει στη θέση της γυναίκας και τη μη δυνατότητα επιλογής. Ο πατέρας χρησιμοποιώντας αυτή του την ιδιότητα (του δημιουργού μιας ανθρώπινης ζωής) διαπράττει ύβρη καθώς αρνείται το φύλο του παιδιού του και επιλέγει ο ίδιος να το αλλάξει. Η κόρη ως ασθενέστερο φύλο και άβουλο υποτάσσεται στην εξουσία του πατέρα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει αυτοσκοπός η ικανοποίηση του “δημιουργού” της αφού του χρωστά τη ζωή της. Η κοπέλα γαλουχήθηκε ώστε να αντέξει τον Θεό του πολέμου μέσα από τις συνεχείς κτηνωδίες και μάχες του 1821. Δεν έχει όμως διαμορφώσει αντιστάσεις για έναν άλλο, εξίσου, ισχυρό Θεό, το Θεό του Έρωτα .Τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται; Είναι ικανή μια κοπέλα να πάει ενάντια στη φύση της για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του πατέρα της;

Διάρκεια παραστασης: 60’

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΕΩΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 19:00 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 21:30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ.

 

 

ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://docs.google.com/document/d/1eoPJGpm5cgwyVoWlvosql7bFs1mny_1q182mItBMo-E/edit?usp=sharing

[με την αγορά του εισιτηρίου αποδέχεστε τους όρους χρήσης]

 

 

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Παίζουν :  Πέλια Γιαννουλάτου, Ηλιάνα Μπαφέρου
Σκηνοθεσία :  Νίκη Δουλγεράκη
Σκηνικά/Κοστούμια : Tou senpleman

Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Δημουλέας

Φωτογραφίες : Χριστίνα Σαρλάμη

Media
Παραγωγή

ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΤΡΙΤΑ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διεύθυνση
ΜΑΡΚΟΡΑ 56
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11141
Τηλέφωνο
306946623728
Email
17.trita@gmail.com
ΔΟΥ
ΙΔ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
997249965
Εκδηλώσεις
  • ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ - Επί Κολωνώ - Σκηνή Blackbox
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.