Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων
Περιγραφή

Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων


Προσφορά VIVA: 10 (Ταμείο: 12€). Τα πρώτα εισιτήρια μόνο στη VIVA  στην τιμή των 8 Ευρώ.

Η παράσταση που άλλαξε τα δεδομένα του παιδικού θεάτρου,επιτέλους στη Θεσσαλονίκη!
 Κυριακη στις 11:30 στο θέατρο Κολοσσαίον. 

Τις καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

 

Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων, μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας, έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Μετά από δύο sold out σεζόν στο θέατρο Badminton, έχοντας τιμηθεί από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων ως η «Καλύτερη παραγωγή παιδικού θεάτρου» (2013) κι έχοντας χειροκροτηθεί από 150.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, η παράσταση που άλλαξε τα δεδομένα του παιδικού θεάτρου συναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης από τις 30 Σεπτεμβρίου, στο «Κολοσσαίον»!

Στην παράσταση που εμπνεύστηκε η βραβευμένη σκηνοθέτις και χορογράφος Σοφία Σπυράτου, η επική περιπέτεια του Θησέα γίνεται ένα υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, καθώς ο μυθικός ήρωας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι θεοί. Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι, θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης ή πέφτουν από τον ουρανό.

Στον μύθο δίνει σάρκα και οστά ένας δεκαπενταμελής θίασος από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και ακροβάτες της Θεσσαλονίκης, σε μια υπερπαραγωγή με έντονο διαδραστικό χαρακτήρα, που τοποθετεί τα παιδιά στο κέντρο της δράσης, μεταμορφώνοντας σκηνή και πλατεία σε μια μεγάλη, φωτεινή γιορτή!

Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων αποθεώθηκε από τους κριτικούς: «Είναι τόσο απολαυστική αυτή η παράσταση [...] ένα θέαμα που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια» (Η Καθημερινή). «Υπερπαραγωγή. Πληθωρική, χορταστική, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μυθολογία» (Ελευθεροτυπία).

Το κείμενο έγραψε ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, ενώ την αναζήτηση του Θησέα ντύνουν οι μελωδίες που συνέθεσαν οι κορυφαίοι μουσικοί Γιώτης Κιουτσόγλου, David Lynch, Μίλτος Παπαστάμου, Βαγγέλης Καρίπης και Γιώργος Καλούδης, οι οποίοι παραλλάσσουν παραδοσιακά θέματα παιγμένα μ’ έναν δημιουργικό, σύγχρονο τρόπο. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης. Το μέγεθος και την ποιότητα της παράστασης διασφαλίζει ο Μιχάλης Αδάμ, που υπογράφει την παραγωγή όπως και στην πρώτη παρουσίαση του έργου στο Θέατρο Badminton.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε μια παιδική παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες – και συνεχίζει να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους!

Συνδυάζοντας το θέαμα με τον παιδευτικό χαρακτήρα των μύθων: μια νέα αντίληψη

Η ιδέα που ανέδειξε τον Θησέα και την Αριάδνη στο νησί των ταύρων σε μια παράσταση-ορόσημο για το ελληνικό παιδικό θέατρο των τελευταίων χρόνων είναι απλή: είναι ότι συνδυάζει το υπερθέαμα με τον παιδευτικό χαρακτήρα της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική τεκμηρίωση: οι σκηνές της μάχης παραπέμπουν στο παγκράτιο, το αρχαίο άθλημα που εδραίωσε ο ίδιος ο Θησέας, ενώ τα αντικείμενα εμπνέονται κατευθείαν από την αρχαία εικονογραφία. Παράλληλα, το έργο με απλό τρόπο διδάσκει την αξία της φιλίας και της κατανόησης των πολιτισμών. Γιατί σε μια εποχή αναδυόμενων ακροτήτων, η παράσταση μιλά για τη συνάντηση δύο πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.

διαβάστε περισσότερα
 
Συντελεστές

 Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά - Κουστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Γιώτης Κιουρτσόγλου και Μιλτιάδης Παπαστάμου με την δημιουργική σύμπραξη της μουσικής ομάδας: David Lynch, Haig Yazdjian, Γιώργος Καλούδης, Βαγγέλης Καρίπης, Φώτης Σιώτας

Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Διεύθυνση Παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου
Επικοινωνία: Μαργαρίτα Σίσιου

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Άννα Μανούδη, Ηλίας Τσάκωνας
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά

Σχεδιασμός φωτισμών: Σαράντος Ζουρντός
Σχεδιασμός Ήχου: Χάρης Βορεάδης
Σκηνικά: Β.Σακής, Ηλ. Παπαλεξανδρίδης, Τ.Κελεμίδης, Γ.Γροϊδης
Επιμέλεια κομμώσεων: Γιάννης Αποστολίδης-Hair Project

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Γιώργος Δημητριάδης, Μαριάννα Παπασάββα, Πάνος Ζώης, Ηλίας Τσάκωνας, Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου, Μάριος Ζαρδαβάς, Άννα Μανούδη, Ελένη Μισχοπούλου, Μελίνα Ατρείδου, Βαγγέλης Γεωργιάδης, Λάζαρος Βρουλάκος, Χριστίνα Σαπουνίδου, Βασίλης Γκουλέτσας και οι εναέριοι ακροβάτες Ιωάννα Δημητριάδου και Daniel Arrando.

 

Κριτικές
Με σκηνικά ευρήματα που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους, το ανέβασμα του μύθου του Θησέα σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου είναι μια πλούσια παραγωγή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και παρακολουθείται ευχάριστα από τους γονείς σε ένα κατάμεστο θέατρο
Αθηνόραμα
Είναι τόσο απολαυστική αυτή η παράσταση που σκηνοθέτησε και χορογράφησε η Σοφία Σπυράτου, ένα θέαμα που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Όλα κυλάνε όμορφα και αβίαστα. Η ιστορία του Θησέα, εκτυλίσσεται  μέσα από διάφορα «χορταστικά» επεισόδια χορού, λόγου, θεάτρου, οπτικών και σκηνικών εφέ που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Καράβια που δέρνονται από τα κύματα, υπερφυσικά όντα και θεοί που πέφτουν από σχοινιά απ’ το ταβάνι ή ανυψώνονται από το έδαφος, συναντήσεις με τέρατα, η θάλασσα σαν πέπλο που σκεπάζει το κοινό, ο μίτος της Αριάδνης που μπλέκεται ανάμεσά μας .
Η Καθημερινή
Ήταν μια υπερπαραγωγή. Πληθωρική, χορταστική, ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μυθολογία για μικρούς και μεγάλους…
Ελευθεροτυπία
Συνολικά, η παράσταση σε ταξιδεύει εικαστικά και χορευτικά σε διαφορετικές περιόδους της ελληνικής παράδοσης. Με εντυπωσιακά σκηνικά, καλοφτιαγμένες χορογραφίες και άφθονη δράση, προσφέρει μια ασυνήθιστα πλούσια θεατρική εμπειρία στους μικρούς φίλους του θεάτρου και όχι μόνο
Monopoli.gr
Ένας συγκλονιστικός Θησέας. Η παραγωγή του θεάτρου Badminton «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων», σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου αποτελεί ένα υπερθέαμα, το οποίο υπερβαίνει τα δεδομένα μιας παιδικής παράστασης. Εντυπωσιακά σκηνικά, εκθαμβωτικά κοστούμια (ακριβείς αντιγραφές μινωικών έργων τέχνης) και ερμηνείες που προσεγγίζουν την αρτιότητα απόδοσης αρχαίου δράματος, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους .
Η Ελλάδα αύριο
Συγχαρητήρια στο θέατρο Badminton και στον παραγωγό της παράστασης Μιχάλη Αδάμ που επέλεξαν να ανεβάσουν ως πρώτη παιδική παράσταση ένα έργο που τρέφει την παιδική ψυχή με αληθινό μεγαλείο και να συνειδητοποιήσουν την καταγωγή τους. Και που δεν τσιγκουνεύτηκαν σε τίποτα, προκειμένου να υποστηριχτεί επάξια η φαντασμαγορία του ελληνικού μύθου μπροστά στα παιδικά μάτια. Τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη μετατρέπουν εντυπωσιακά τη σκηνή του Badminton πότε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με καράβια και γοργόνες, πότε σε φρούρια απόρθητα πριν τα κατακτήσει ο Θησέας και πότε σε μινωικό παλάτι με σκοτεινούς λαβύρινθους!
mytheatro.gr
Media
Παραγωγή

PRIME ENTERTAINMENT LTD

Διεύθυνση
ΠΑΝΔΩΡΑΣ 1
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
16674
Τηλέφωνο
2118005141
Email
primeentertainmentltd@gmail.com
ΔΟΥ
ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΦΜ
997521351
Εκδηλώσεις
 • ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ - Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον

Επιλογή εκδήλωσης

Κυρ, 18/3
11:30
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον - Θεσσαλονίκη
10,00€
Κυρ, 25/3
11:30
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον - Θεσσαλονίκη
8,00€
Κυρ, 1/4
11:30
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον - Θεσσαλονίκη
10,00€

Επιλογή θέσης

Πληροφορίες

Εισάγετε τον κωδικό προσφοράς:
Εφαρμογή
Επιλογή εισιτηρίων

Παρακαλώ επιλέξτε το πλήθος των εισιτηρίων που επιθυμείτε.

 1. Οι θέσεις προστέθηκαν με επιτυχία.
  Διαλέξετε απο τις διαθέσιμες έκπτωσεις ή διαγράψτε όσες θέσεις δεν θέλετε.
  Τέλος πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

 1. Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της εκδήλωσης. Κάθε ζώνη τιμών αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα διαζώματα στην κάτοψη. Συμβουλευτείτε τον χρωματισμό της ζώνης για την επιλογή διάζωματος.

 2. Επιλέξτε τις θέσεις που επιθυμείτε, πατώντας πάνω σε κάθε μια.

 3. Οι επιλεγμένες θέσεις εμφανίζονται κάτω απο την ζώνη τιμών που ανήκουν. Σε αυτό το σημείο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε απο τις διαθέσιμες εκπτώσεις ή να αφαιρέσετε όσες θέσεις δεν θέλετε.

 4. Το συνολικό κόστος των εισιτηρίων ανανεώνεται αυτόματα με κάθε προσθήκη/αφαίρεση θέσης ή αλλαγή έκπτωσης.

 5. Πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

Συμπληρώστε τα στοιχεία όπως φαίνονται στην κάρτα διαρκείας:
Όνομα: * Επώνυμο: *
Διάζωμα/Τμήμα: * Σειρά: * Θέση: *
Αναζήτηση

Στοιχεία κατόχου

Στοιχεία επικοινωνίας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Παρακαλούμε συμπληρώστε σωστά το e-mail σας ώστε να έχετε πάντα πρόσβαση στη σελίδα εκτύπωσης των εισιτηρίων σας, αλλά και για να μπορούμε να σας ενημερώσουμε σε περίπτωση ακύρωσης / μεταβολής της εκδήλωσης.
ΟΝΟΜΑ *
ΕΠΩΝΥΜΟ *
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
E-MAIL *

Πληρωμή

Online booking requires cookies.
Please click here to continue.