Χίλιες και μία νύχτες
Περιγραφή

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ

«...Χίλιες και μία νύχτες κύλησαν γεμάτες μαγικά παραμύθια, μέχρι που, στο τέλος μετριάστηκε η οργή του σουλτάνου Σαχριγιάρ και η ψυχή του γαλήνεψε· είχε νικηθεί, βλέπετε, από την αρετή, τη γενναιότητα και την σοφία της Σεχραζάντ ...»

Το παραμύθι των παραμυθιών τις «Χίλιες και μία νύχτες» θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2018 – 2019 στο θέατρο «Ολύμπιον» (Φεστιβάλ Κίν/φου Θεσσαλονίκης).

Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Το έργο ανεβαίνει σε σύλληψησκηνοθεσία – σκηνικό χώρο Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάρα Μαλγαρινού, Νίκος Μήλιας, Δημήτρης Μήτρου, Θανάσης Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα – Γιαννίκη, Σωτήρης Χατζηαγόρου.

Οι «Χίλιες και μία νύχτες» είναι μία μοναδική συλλογή παραμυθιών βαθιάς ποιητικότητας και ουσιαστικών ηθικών διδαγμάτων που άσκησαν τεράστια επιρροή στο δυτικό πολιτισμό και εξακολουθούν να μας συγκινούν έως σήμερα. Η εξέχουσα θέση που κατέχουν οι ιστορίες της Σεχραζάντ στην παγκόσμια λογοτεχνική παράδοση οφείλεται στην πλούσια πολυεπίπεδη αφήγηση τους, που ξεδιπλώνει μπροστά μας ένα άλλο σύμπαν ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, ανάμεσα στο επικό και την ανθρώπινη διάσταση. Ένας κόσμος πλημμυρισμένος από υπερφυσικά θαύματα, νεράιδες, μαγικά λυχνάρια, αμύθητους θησαυρούς, παράξενα τζίνι και πολυτελή παλάτια.

Σ’ έναν σύγχρονο κόσμο που ασθμαίνει έχουμε ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ από ένα καλό παραμύθι ή μάλλον από χίλιες και μία μαγικές ιστορίες. Καθώς αρχίζει να νυχτώνει η Σεχραζάντ κάτω από το φεγγαρόφωτο μας αφηγείται τα πιο όμορφα παραμύθια... παρέα της θα πετάξουμε με το μαγικό χαλί του Αλαντίν, θα ακολουθήσουμε τον Σεβάχ στα ταξίδια του και με σύνθημα το «Σουσάμι άνοιξε» θα βοηθήσουμε τον Αλή Μπαμπά να νικήσει τους σαράντα κλέφτες...

διαβάστε περισσότερα
  • Διάλειμμα
Συντελεστές

Συντελεστές – Ηθοποιοί

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικός Χώρος: Γιάννης Ρήγας

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

Κίνηση – Χορογραφίες: Ιωάννα Δεμερτζίδου

Φωτισμοί – Ηχοληψία: Δημήτρης Κοκολινάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μάρα Μαλγαρινού

Νίκος Μήλιας

Δημήτρης Μήτρου

Θανάσης Ρέστας

Μάγδα Σκούπρα-Γιαννίκη

Σωτήρης Χατζηαγόρου

 

Media
Παραγωγή

Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση
Πλατεία Αριστοτέλους 10 «Ολύμπιον»
Πόλη
Θεσσαλονίκη
T.K.
-
Τηλέφωνο
2310 222299
Email
info@neotheatro.gr
ΔΟΥ
Δ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
090054999
Εκδηλώσεις
  • Χίλιες και μία νύχτες - Ολύμπιον - Αίθουσα Ολύμπιον
  • Χίλιες και μία νύχτες - Ολύμπιον - Αίθουσα Ολύμπιον
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.