ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
Περιγραφή

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι μια “Ταινία – Γέφυρα” - ένα μοντέλο δηλαδή δημιουργίας εξ' αποστάσεως που επινόησε και εκτέλεσε ο σκηνοθέτης και συνθέτης Κώστας Γάκης κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού. Είναι ένα σπονδυλωτό φιλμ με ιστορίες από όλο τον ελλαδικό χώρο και την ομογένεια γυρισμένο εξολοκλήρου εξ' αποστάσεως με τη βοήθεια του διαδικτύου.

 

Ταινιά – Γέφυρα σημαίνει ότι μέσα από τη διαδικασία των γυρίσματων γεφυρώθηκαν ανθρώποι που τους χώριζαν τεράστιες αποστάσεις. Σε συνδυασμό με την αίσθηση εγκλεισμού και απομόνωσης που βίωνε η ομάδα κατά την εποχή του γυρίσματος, η ταινία δημιούργησε πράγματι έναν “κοινό χώρο” - μια γέφυρα συνάντησης - κι έρχεται τώρα να λειτουργήσει σαν μαγική νησίδα συνεύρεσης και ανακούφισης και για το κοινό.

 

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η απόδειξη ότι ακόμα και σε καταστάσεις καραντίνας, ασφυξίας και κοινωνικού αποκλεισμού μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένο το κερί της μνήμης, της ανθρώπινης ζεστασιάς και της δημιουργικότητας.

 

Κάθε μέλος της ομάδας συνέβαλε με ιστορίες, μαρτυρίες, αφηγήσεις και ποιήματα από την περιοχή της καταγωγής του και από το δικό του απόθεμα μνήμης. Οι ιστορίες που τελικά επιλέχθηκαν για να αποτελέσουν το υλικό της ταινίας μιλούν για την κατανόηση της διαφορετικότητας μέσα στην κάθε κοινότητα, για την αξία της μνήμης καθώς και για μια τρυφερή επανοικειοποίηση της ελληνικότητας.

 

Πολύ γρήγορα, με έναν τρόπο μαγικό εκμηδενίστηκε η απόσταση μεταξύ των μελών της ομάδας παρόλο που βρίσκονταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και κάπως έτσι τα δωμάτιά τους από μικρές φυλακές της πανδημίας μετατράπηκαν σε απροσδόκητες γέφυρες έκφρασης, δημιουργικότητας, ανακούφισης, συνάντησης.

 

διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία παρακολούθησηςτηςπαράστασης   

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.  


Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva  Services με θέμα "Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ  ", όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου. (Αν δεν βρίσκετε το e-mail στα εισερχόμενά σας, παρακαλούμε ελέγξτε και τους φακέλους Ανεπιθύμητα (spam) και Προσφορές.)

Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.  

Όταν έρθει η ώρα να παρακολουθήσετε την παράσταση, κλικάρετε το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE που θα βρείτε στη σελίδα προπώλησης, δίπλα από το κουμπί «Κράτηση», της ημέρας που έχετε επιλέξει. Το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα της παραγγελίας σας.

Αφού μεταβείτε στη σελίδα προβολής σας, εισάγετε τον κωδικό σας και παρακολουθείτε την παράσταση.

Η σελίδα προβολής της παράστασης θα παραμείνει διαθέσιμη για είσοδο (log in) των πελατών για την περίοδο που αναφέρεται στα εισιτήριά σας. Από τη στιγμή που θα κάνετε login / είσοδο στη σελίδα προβολής, έχετε 4 ώρες στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε την παράσταση.  

Καλή σας διασκέδαση! 

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ANAM M A AMKE
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, σύλληψη, μουσική, αφήγηση: Κώστας Γάκης

Συνεργασία στη σκηνοθεσία - Μοντάζ: Νατάσα - Φαίη Κοσμιδου

Επιμέλεια Μοντάζ : Άρης Αγγέλου

Μετάφραση Κειμένων : Αναστασία Αμπατζόγλου, Βασιλεία Τερζάκη

Υπότιτλοι : Αναστασία Αμπατζόγλου

Παίζουν: Αναστασία Αμπατζόγλου, Σοφία Ανδριτσοπούλου, Χριστίνα Βεριβάκη, Σωσσάνα Βερτσώνη, Χριστίνα Βράκα, Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Φωτεινή Καπνισάκη, Πάνος Νιάγκος, Σοφία Παγώνη, Χριστίνα Πολίτου, Νατάσα Σμυρνιώτη, Βασιλεία Τερζάκη

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Άναμ(μ)α

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Ευχαριστούμε την εταιρεία SYNKA ΚΡΗΤΗΣ ΠΕ για την ευγενική της χορηγία

 

Media
Διοργανωτής

ANAM M A AMKE

Διεύθυνση
ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ 16
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
16345
Τηλέφωνο
6948897357
Email
kogakis@gmail.com
ΔΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΦΜ
EL997098311
Εκδηλώσεις
  • ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ - ONLINE