ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ του Ε. Ιψεν
Περιγραφή

«Βρυκόλακες» του Ίψεν

Ο Ίψεν περιγράφει στους «Βρυκόλακες» την ιστορία μιας γυναίκας που έχει αφιερώσει την ζωή της στον άνδρα και το παιδί της. Ο άνδρας της καταφεύγει στην αγκαλιά της απείθαρχης υπηρέτριας και η σύζυγος καθησυχάζει την συνείδηση της ασχολούμενη με την επιχείρηση του. Μέσα στην ταπείνωση της ανακάλυψης της απιστίας του, η κα. Αλβιγκ παρατά το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον πάστορα Μάντερς. Αυτός ως πάστωρ, την επαναφέρει στα ιδανικά της αξιοπρέπειας και του καθήκοντος. Το μαρτύριο της φθάνει στο τέλος, με τον θάνατο του συζύγου της μέσα στην αυταπάτη μιας αγιασμένης υπόληψης. Ο γιός της Όσβαλτ, που κληρονόμησε από τον πατέρα του την ερωτική ορμή, επιστρέφει από το Παρίσι, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας. Ένα βροχερό βράδυ ερωτοτροπεί με την υπηρέτρια. Ένα βροχερό βράδυ ερωτοτροπεί με την υπηρέτρια, για την οποία μόνο η μητέρα του γνωρίζει ότι είναι νόθος κόρη του πατέρα του και συνεπώς αδελφή του.  Ο Όσβαλτ εκμυστηριεύεται στην μητέρα του τα σημάδια της άνοιας που έχουν εκδηλωθεί και θα τον οδηγήσουν στην πνευματική ανημπόρια. Ζητά από την μητέρα του να του υποσχεθεί και να του δώσει το δηλητήριο που έχει πάντα μαζί του και αυτή αναλαμβάνει το δραματικό καθήκον να τον απαλλάξει από το μαρτύριο.

«Βρυκόλακες» είναι οι εφιαλτικές σκιές που ενεδρεύουν παντού. Ο Ίψεν δεν δημιουργεί δυστυχίες στα έργα του, καταγράφει όμως αυτές που υπάρχουν.

Αν θέλετε να εμβαθύνετε στις ιδέες της παράστασης, μπορείτε να διαβάσετε μια διεισδυτική κριτική της κας Γιούλης Χρονοπούλου, στο blog του Θεάτρου Εκάτη, στην διεύθυνση: 

 [http://theatroekati.blogspot.com/

http://theatroekati.blogspot.com/]

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Με την απόκτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σας ενημερώνεται η πλατφόρμα εντός ολίγων λεπτών ή ωρών, ανάλογα με την κίνηση. Ο ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να παρακολουθήσετε την παράσταση που επιλέξατε, είναι οι εξής :

1.      Κάνετε κλικ στην διεύθυνση :  http://spectago.pregoukos.gr/el/home

 

2.      Πάνω δεξιά στην σελίδα, επιλέγετε το πλαίσιο :  Login Θεατή

 

3.      Αμέσως σας ανοίγει ένα νέο πλαίσιο όπου θα βάλετε : ως  Username τον αριθμό: 1111  και ως  Password,  τον «Κωδικό Παραγγελίας », που αναγράφεται στο mail που έχετε λάβει από την  Viva, στην κατηγορία «Στοιχεία συναλλαγής».

4.      Στον κατάλογο με τις παραστάσεις, θα διαπιστώσετε πως το πλαίσιο  «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»  της επιλογής σας, τονίζεται ιδιαίτερα και ξεχωρίζει από τις άλλες παραστάσεις.

5.      Μόλις επιλέξετε το πλαίσιο αυτό, αμέσως ανοίγει στην οθόνη σας, το πλαίσιο όπου θα κάνετε την παρακολούθηση.

 

διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές

Συντελεστές

Σκηνοθέτης : Βαλεντίνη Λουρμπά

Σκηνικά – κοστούμια : Σάββας Πασχαλίδης

Φωτισμοί : Κώστας Μανούσης

Επιμέλεια μουσικής και ήχου : Μιχάλης Σαρημανώλης

Διανομή

Κ. Άλβιγκ :  Πέπη Οικονομοπούλου

Όσβαλτ : Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Μάντερς : Μάνος Χατζηγεωργίου

Έκστραντ : Βαγγέλης Ζερβόπουλος

Ρεγγίνα : Σοφία Μανωλάκου

Παραγωγή

SPECTAGO THEATER ON DEMAND

Διεύθυνση
ΕΛΒΕΤΙΑΣ
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
15342
Τηλέφωνο
6983066742
Email
info@pregoukos.gr
ΔΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΦΜ
020928862
Εκδηλώσεις
  • ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ του Ε. Ιψεν - Internet
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.