ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ
Περιγραφή

Τα Κάναμε Θάλασσα του Αλέξανδρου Κολιάση

Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους (θεατές)

Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ στο Θέατρο KaSTeL

 

Στη θεατρική σκηνή «KaSTeL», η θεατρική εταιρία «2ΘΠ» με τις εκδόσεις «ΜΩΡΑΊΤΗΣ», παρουσιάζουν το βραβευμένο με «Ασημένια Σελίδα» παιδικό έργο του Αλέξανδρου Κολιάση, «Τα κάναμε θάλασσα», σε σκηνοθεσία του Στέλιου Κρητικού

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

 

Ο καθηγητής οικολογίας Ευστρόφιος Ανακυκλώπουλος ασχολείται με μία εφεύρεση που αφορά το καθαρισμό των θαλασσών. Ο ίδιος μας διηγείται μία ιστορία για ένα μπακαλιάρο και ένα κουτάλι. Ο Λάκης ο Μπακαλιαράκης είναι ένα παμφάγο ψάρι που εγκαταλείπει το κοπάδι του για να ανακαλύψει καινούργιες γεύσεις. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Θαλασσής Κουταλάκης, ένα κουτάλι που βρέθηκε στη θάλασσα από ανθρώπινο λάθος.

 

Ο Λάκης θα δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το άγνωστο κουτάλι, προορίζοντας το για το στομάχι του. Στην πορεία όμως θα αλλάξει γνώμη και θα τον βοηθήσει να βρει το σπίτι του, το μπλε κάδο ανακύκλωσης. Ξεκινώντας το μακρύ τους ταξίδι θα συναντήσουν τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και την αδιαφορία για το φυσικό περιβάλλον. Θα έρθουν αντιμέτωποι με γλάρους, καρχαρίες, κάβουρες.

 

Και τα προβλήματα συνεχίζονται, καθώς η λαιμαργία του Λάκη θα τους φέρει αντιμέτωπους με μία οικολογική καταστροφή. Ως από μηχανής θεός θα εμφανιστεί ο Ευστρόφιος Ανακυκλώπουλος για να σώσει τους ήρωες μας. Όλοι μαζί θα συγκροτήσουν την Ομάδα Θαλασσίου Καθαρισμού.

 

Χιούμορ, φαντασία και πολλή μουσική, συνθέτουν την εικόνα μιας διαδραστικής παράστασης για μικρά και «μεγάλα» παιδιά, βοηθώντας τα να εξερευνήσουν έννοιες κι αξίες όπως η φιλία, η ανιδιοτέλεια και η υπευθυνότητα.

 

Ο Ευστρόφιος Ανακυκλώπουλος, ο Λάκης ο Μπακαλιαράκης και ο Θαλασσής Κουταλάκης χαρίζουν άπλετες στιγμές γέλιου και η πιο ξέφρενη Ομάδα Θαλάσσιου Καθαρισμού, μας μαθαίνει την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από ένα ταξίδι αποδοχής της διαφορετικότητας.

διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Κολιάσης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κρητικός

Κοστούμια: Celebrity Skin

Sound Design: Νίκος Καρίμαλης (Razastarr)

 

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:

Γιώργος Γεροντιδάκης,  Δημήτρης Ζωγραφάκης,

Αλέξανδρος Νταβρής, Κωνσταντίνα Κάτση

Παραγωγή

ΝΤΑΒΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διεύθυνση
Αγίου Γεωργίου
Πόλη
Μεσσηνίας
T.K.
24007
Τηλέφωνο
6973778065
Email
alntavris@live.com
ΔΟΥ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΦΜ
115061540
Εκδηλώσεις
  • ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ - Θεατρική Σκηνή Kastel
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.