ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021
Περιγραφή

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

παρουσιάζει το

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021

από 5-29 Ιουλίου 2021

στο Φρούριο του Επταπυργίου

Μετά από μια αγωνιώδη χρονιά, με δύσκολες συνθήκες και ακυρώσεις εξαιτίας της πανδημίας μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε αυτούς τους 15 μήνες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Φρούριο του Επταπυργίου για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 για να απολαύσουμε ζωντανό θέαμα μέσα σε έναν εμβληματικό χώρο.

Στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου - τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα - θα τοποθετηθούν και πάλι αριθμημένες κερκίδες, σκηνή, ηχoφωτιστική κάλυψη για ένα σχεδόν μήνα μοναδικών εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική αυτού του μνημείου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔEYTEPA 05.07 TOSCA του Giacomo Puccini

ΠΕΜΠΤΗ 08.07 TOSCA του Giacomo Puccini

ΚΥΡΙΑΚΗ 11.07 O Beethoven ..αλλιώς

ΔΕΥΤΕΡΑ 12.07 TOSCA του Giacomo Puccini

ΠΕΜΠΤΗ 15.07 TOSCA του Giacomo Puccini

ΔΕΥΤΕΡΑ 19.07 Ο Καββαδίας ...μας ταξιδεύει

ΤΡΙΤΗ 20.07 Ο Καββαδίας μας ταξιδεύει

ΚΥΡΙΑΚΗ 25.07 ΖΟΡΜΠΑΣ, ο ελεύθερος Έλληνας

 ΤΕΤΑΡΤΗ 28.07 Γιώργος Καζαντζής-Αφιέρωμα σε θεσσαλονικιούς Δημιουργούς

ΠΕΜΠΤΗ 29.07 Gala Όπερας με την Ορχήστρα δωματίου της Αγ. Πετρούπολης

Giacomo Puccini

«TOSCA»

Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021.

Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ' ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και σκοτεινών πόθων. Αυτό  όμως που δεσπόζει σε αυτή την Όπερα είναι η καθηλωτική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι.

Παραστάσεις : Δευτέρα 5.7.2021 & Πέμπτη 8.7.2021

Δευτέρα 12.7.2021 & Πέμπτη 15.7.2021

Ώρα έναρξης : 21:00

Σε περίπτωση ακύρωσης παράστασης λόγω καιρικών ή άλλων εκτάκτων συνθηκών, παρακάτω θα βρείτε τις εναλλακτικές ημερομηνίες:

TOSCA 5/7 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 6/7

TOSCA 8/7 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 9/7

TOSCA 12/7 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 13/7

 TOSCA 15/7 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 16/7

"Ο Καββαδίας ...μας ταξιδεύει"

Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ταξιδευτή-ποιητή Νίκο Καββαδία, μέσα από ποιήματα και εμβληματικές μελοποιήσεις. Θα επιχειρήσουμε μια περιπλάνηση στο ποιητικό του έργο. Σαν να ξεθάβουμε από σεντούκι πολύχρωμες καρτ ποστάλ, μιας ζωής όλο μυστήρια και πάθη. Στιγμές από ταξίδια μακρινά, έρωτες, αλλόκοτες ανθρώπινες ιστορίες. Συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Παραστάσεις: Δευτέρα 19.7.2021 και Τρίτη 20.7.2021

Ώρα έναρξης: 21:30

Σε περίπτωση ακύρωσης παράστασης λόγω καιρικών ή άλλων εκτάκτων συνθηκών, παρακάτω θα βρείτε τις εναλλακτικές ημερομηνίες:

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 19/7 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 21/7

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 20/7 - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ 22/7

 

«Ο Beethoven ...αλλιώς»

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Μια εναλλακτική συναυλία στην οποία κυριαρχούν ήχοι τζαζ, λάτιν και ροκ.

Νέα σχήματα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μοντέρνες μεταγραφές των σημαντικότερων έργων του Γερμανού μουσουργού. Ήχοι τζαζ, μπλουζ και ροκ θα φωτίσουν αλλιώς.... την φιλοσοφία των έργων του Μπετόβεν, επικοινωνώντας τα ένα διαφορετικό, πιο νέο κοινό, σε μια βραδιά που οι ανατροπές και οι εκπλήξεις θα είναι συνεχείς.

Ωρα έναρξης : 9.30 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΔΩΡΕΑΝ  

 

«ΖΟΡΜΠΑΣ, ο ελεύθερος Έλληνας»

με την

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Φεστιβάλ Επταπυργίου παρουσιάζει μια βραδιά που φέρνει κοντά τρεις θρύλους της ελληνικής κουλτούρας, το Νίκο Καζαντζάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Αλέξη Ζορμπά, στην σουίτα του Μίκη Θεοδωράκη «ΖΟΡΜΠΑΣ», για συμφωνική ορχήστρα και σολίστα.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί επίσης η «Δωδεκανησιακή σουίτα αρ 1» του συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη και το «Δειλινό» του Γιώργου Αξιώτη.

Ώρα έναρξης : 9.30 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ»

Αφιέρωμα

σε Θεσσαλονικιούς Δημιουργούς

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου καθιερώνει από φέτος τη «βραδιά-αφιέρωμα σε Θεσσαλονικιούς δημιουργούς». Φέτος τιμούμε τον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Καζαντζή.

Με 36 χρόνια δισκογραφίας, ο Γιώργος Καζαντζής έχει δημιουργήσει τραγούδια και ορχηστρική μουσική, που αποτελούν σταθμούς στη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές που άφησαν το σημάδι τους στην ελληνική σκηνή, κάποιοι από τους οποίους έρχονται να τον τιμήσουν τραγουδώντας αγαπημένες μελωδίες.

Ζητάμε συγνώμη, αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου (μνημείο) ο οποίος δεν επιτρέπει κατασκευαστικές παρεμβολές πέρα από το συγκεκριμένο κομμάτι στο οποίο στήθηκε η σκηνή, η πρόσβαση στα αναπηρικά αμαξίδια δεν είναι εφικτή.

Η τιμή της προπώλησης σταματάει να ισχύει τέσσερις μέρες πριν από κάθε παράσταση.

Παρακαλείστε όταν είστε 2 άτομα να κλείνετε δυάδα/ 3 άτομα τριάδα/ 4 άτομα τετράδα. Έτσι βοηθούμε όλοι να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στις παραπάνω παραγωγές θα υπάρχουν 50 θέσεις δωρεάν με κάρτα ανεργίας στην Avant premiere, κάθε παραγωγής. Τα μηδενικής αξίας εισιτήρια τα προμηθεύεστε από τα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.

Για τις παραγωγές "Ο Μπετόβεν..αλλιώς", "Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας" : Είσοδος δωρεάν με κράτηση θέσεων από την www.viva.gr

Προσεχώς η προπώληση για τις ερχόμενες εκδηλώσεις.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι θα τηρηθούν ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους στο θέατρο, και μέχρι την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, καθώς και κατά την έξοδό τους από τον χώρο.

Στο εισιτήριο σας αναγράφεται προτεινόμενη ώρα προσέλευσης-διαφορετική για κάθε θεατή. Παρακαλούμε να την τηρήσετε προς αποφυγή συνωστισμού.

Οι θέσεις είναι αριθμημένες και τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων. Συνιστάται η αγορά των εισιτηρίων πριν από την ημέρα της εκδήλωσης ηλεκτρονικά (viva.gr) προς αποφυγή συνωστισμού

Ο χώρος του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα απολυμαίνεται καθημερινά.

Οι πόρτες θα ανοίγουν για το κοινό 60' νωρίτερα

Παρακαλούνται οι θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού ασφάλειας κατά την Είσοδο τους και κατά την Έξοδο τους.

Παρακαλώ ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τις οδηγίες που ισχύουν σε θεάματα ακροάματα.

https://www.culture.gov.gr/DocLib/Gr_GGSP_odigiesTheamata-Akroamata2021.pdf

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΦΙΞΗΣ

Πίσω από το Επταπύργιο έχει δημιουργηθεί πάρκινγκ 

Όσοι έρθετε με λεωφορείο:

Από κέντρο πόλης Θεσσαλονίκης γραμμή 23, στάση Άγιοι Αναργυροι.

Από δυτική Θεσσαλονίκη, γραμμή 18, στάση Τερματικός Σταθμός Μποσνάκη.

(Έχει ανέβει σχετική φωτογραφία στα media)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

1. Το παρόν δελτίο εξασφαλίζει δικαίωμα εισόδου στον χώρο της αναγραφόμενης εκδήλωσης για την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα η οποία αναφέρεται σε αυτό.

2. Όλες οι θέσεις που διατίθενται για χρήση αφορούν καθημένους και έχει προβλεφθεί η υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων μεταξύ των θεατών σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

3. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης, κατά την έξοδο από αυτόν, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής στον χώρο. 4

. Οι θεατές υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου και να σέβονται τους υγειονομικούς κανονισμούς που έχουν τεθεί από τον Διοργανωτή καθ'όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο.

5. Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μετακινήσει θεατές από τις θέσεις τους σε άλλες, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για υγειονομικούς λόγους.

6. Το απόκομμα του εισιτηρίου πρέπει να φυλάσσεται μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και να επιδεικνύεται στο προσωπικό του χώρου εφόσον ζητηθεί.

7. Οι θεατές δεν επιτρέπεται να φέρουν κατά την είσοδο μπουκάλια, όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου στην είσοδο για λόγους ασφαλείας.

8. Η είσοδος αργοπορημένων στις παραστάσεις δεν επιτρέπεται. Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα. Αργοπορημένοι θεατές που δεν τους επιτράπηκε η είσοδος δεν δικαιούνται αποζημίωση ή επιστροφή χρημάτων.

9. Η φωτογράφηση, μαγνητοσκόπηση και μαγνητοφώνηση των παραστάσεων δεν επιτρέπεται.

10. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της εκδήλωσης και η κατανάλωση ειδών κυλικείου κατά την παράσταση.

11. Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 6 ετών, εκτός αν ο διοργανωτής έχει ανακοινώσει άλλα όρια ηλικιών.

12. Για αγορά εκπτωτικών εισιτηρίων -όπου προβλέπονται- θα πρέπει να αποδεικνύεται η ιδιότητα του δικαιούχου με την επίδειξη σχετικού δικαιολογητικού (πχ φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας κτλ)

13. Στα αρχαία θέατρα δεν επιτρέπεται η χρήση υποδημάτων με μυτερά τακούνια για λόγους προστασίας των μνημείων.

14. Εάν η εκδήλωση αναβληθεί εξαιτίας καιρικών συνθηκών, υγειονομικών αιτιών ή ανωτέρας βίας, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Διοργανωτή για τυχόν επανάληψή της με τα ίδια εισιτήρια. Εαν η εκδήλωση ματαιωθεί οριστικά, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Διοργανωτή για τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο εξαργύρωσης των εισιτηρίων.

15. Υπεύθυνος για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, το περιεχόμενό της και οποιαδήποτε αξίωση για επιστροφή χρημάτων, είναι ο αναφερόμενος στο δελτίο αυτό Διοργανωτής και όχι τα σημεία προπώλησης.

16. Τυχόν έξοδα για την υπηρεσία πώλησης εισιτηρίων (service fees) δεν επιστρέφονται.

17. Εισιτήρια αγορασμένα με οποιονδήποτε τρόπο (ταμείο - τηλέφωνο - διαδίκτυο) δεν επιστρέφονται, ούτε αλλάζονται.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 

 

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ αποτελείται από πέντε παραγωγές με συντελεστές εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες,  αλλά και μια διεθνή παραγωγή από την Αγία Πετρούπολη. Συνολικά είναι 6 παραγωγές με 10 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί.  Σε δύο παραγωγές η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό και σε κάθε παραγωγή θα διατίθενται 50 θέσεις για ανέργους.

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 έχει ο Αθανάσιος  Κολαλάς.

 

Giacomo Puccini

«TOSCA»

Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς

Μουσική Διεύθυνση Λίζα Ξανθοπούλου

Σε συμπαραγωγή με την Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μουσική διεύθυνση ΛΙΖΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΛΑΛΑΣ

Floria Tosca ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Mario Cavaradossi ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ

Baron Scarpia ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΗΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση χορωδίας ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΡΙΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση χορωδίας ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑ ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

"Ο Καββαδίας ...μας ταξιδεύει"

Σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ

Καλλιτεχνική επιμέλεια-ενορχηστρώσεις: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ

MOYSA Συμφωνική ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μουσική διεύθυνση: ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τραγουδούν :

ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ

Κείμενα- λογοτεχνική μελέτη : ΆNNA MYKΩΝΙΟΥ

Παρουσίαση-αφήγηση : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Σκηνική επιμέλεια : ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021

Καλλιτεχνική επιμέλεια- ενορχηστρώσεις : ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σκηνοθετική επιμέλεια-σχεδιασμός φώτων: ΜΑΡΙΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Σοπράνο : ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΟΥ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Τενόρος  : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

 

«Ο Beethoven ...αλλιώς»

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση χορωδίας  : ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

 

«ΖΟΡΜΠΑΣ, ο ελεύθερος Έλληνας»

με την

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Ορχήστρας : Γεώργιος Βράνος

Σολίστ:  Αγγελική Καθαρίου

Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021

 

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ»

Αφιέρωμα

σε Θεσσαλονικιούς Δημιουργούς

Μουσική Διεύθυνση : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

Τραγουδούν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ

 

 

Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει