Το Καινούριο Σπίτι
Περιγραφή

"Το Καινούριο Σπίτι"

του Κάρλο Γκολντόνι

Σκηνοθεσία :  Παρασκευόπουλος Γιάννης

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουλίου

Μόνο για δύο παραστάσεις "Το Καινούριο Σπίτι", του Κάρλο Γκολντόνι θα φιλοξενηθεί στην ταράτσα του θερινού θεάτρου Λαμπέτη.

Ο Αντζολέτο, ένας νεαρός αστός υποβάλλεται σε έναν διαρκή αγώνα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συζύγου του Καικιλίας, μίας όμορφης αριστοκράτισσας με πολυτελείς συνήθειες. Τελευταία της απαίτηση : ένα καινούριο σπίτι επάνω στο κανάλι. Με τη μετακόμισή τους ξεκινάει  μία παρέλαση χαρακτήρων, οι οποίοι συγκρούονται, επαναστατούν, μηχανορραφούν και χαίρονται παρατηρώντας την καταστροφή των διπλανών τους. Υποκινούμενοι από το απόλυτο συμφέρον, το χρήμα και το φαίνεσθαι, οδηγούνται σε μία σειρά παρεξηγήσεων, και όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία κωμωδία με βαθύ και επίκαιρο περιεχόμενο, που μας αφορά όλους. Ο Γκολντόνι, παρατηρεί του Βενετσιάνους σύγχρονούς του, οι οποίοι απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, παλεύουν να κρατηθούν από μία εικόνα πεπερασμένης δόξας και αίγλης, που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της. Ένα τέλος, το οποίοι οι ίδιοι αρνούνται να δουν και προτιμούν αντ' αυτού να κυνηγάνε μία πλαστή εικόνα, να αντλούν από αυτό που ο άλλος δεν έχει να τους δώσει, να χαίρονται με το τίποτα του άλλου, για να νιώθουν οι ίδιοι σημαντικοί, να εξουσιάζονται από το χρήμα, από ένα καινούριο σπίτι στο κανάλι και τελικά να μένουν μόνοι και το σπίτι άδειο.

 

Τηλέφωνο κρατήσεων 210 5200096

 

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Συγγραφή :Γκολντόνι Κάρλο

Σκηνοθεσία : Παρασκευόπουλος Γιάννης

Κίνηση-Χορός : Βόικου Πολυτίμη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Βλάχου Δ., Γιαννάκυρης Σ., Θεμελή Ε., Καρλιώτη Χ., Ματζίρης Π., Μπαϊρακταρίδης Θ., Μπαλάρη Σ., Μυτακοπούλου Μ., Νικολαΐδου Σ., Ντοκατζή Φ., Πάπιστα Ο., Παρασκευοπούλου Μ., Πατσακίδη Σ., Ποντσουκτσή Γ., Ταγταλενίδου Σ., Ταχτσίδου Μ., Τόττα Ε., Χριστοδούλου Ν.

Media
Διοργανωτής
Η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει παρέλθει