ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Περιγραφή

«Το κατεστραμμένο δωμάτιο» των Μάθιου Λέντον/Vanishing Point που ανέβηκε πέρυσι τον χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, για 5 μόνον παραστάσεις, από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 9.00 μμστο θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, γεμάτο έμπνευση και όραμα κείμενο-παράσταση που ο Λέντον έγραψε και σκηνοθέτησε με τη συνεργασία της γνωστής ανά τον κόσμο ομάδας του, Vanishing Point, και το οποίο παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου με τεράστια επιτυχία. Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διερευνά με ποιητικό τρόπο τη σχέση του σημερινού ανθρώπου με τις καταιγιστικές εξελίξεις στον κόσμο, καθώς, σήμερα, οι εικόνες όλων των επί μέρους συμβάντων ξεπηδούν σχεδόν αυτοστιγμεί μπροστά στα μάτια του μέσω της οθόνης του τηλεφώνου, του λάπτοπ ή της τηλεόρασής του. Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις αυτές ή η θέση του ανθρώπου στις μέρες μας περιορίζεται σε μια παθητική αυτάρεσκη κατανάλωση εικόνων, που αποχαυνώνουν τη θέλησή του κι αποκοιμίζουν τη σκέψη του; Το έργο αναλύει την ηθική διάσταση του τι βλέπουμε, και του πώς αντιμετωπίζουμε και συζητάμε για τον κόσμο που παρατηρούμε από το παράθυρό μας. Επανεξετάζει  τα προνόμια του δυτικού κόσμου και επισημαίνει τους κινδύνους που τα απειλούν.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ:

Ο θεατρικός κριτικός της Guardian, Mark Fisher, θέλοντας να περιγράψει το θαρραλέο αυτό κείμενο έγραψε στις 28/2/2016 : «Σίγουρα αυτή τη συζήτηση την έχετε κάνει και εσείς. Θα είχε αρχίσει σαν μια αθώα κουβεντούλα μεταξύ φίλων. Και κάποια στιγμή κάποιος θα αναφέρθηκε στο Facebook κι από κει και μετά θα αρχίσατε να μιλάτε για όλα εκείνα τα βίντεο που έχουν γίνει viral στις μέρες μας, για εικόνες από καταστροφικά και ακραία φαινόμενα, εικόνες που θα προτιμούσατε να μην τις είχατε δει ποτέ. Και χωρίς καλά καλά να το αντιληφθείτε – έχοντας κατεβάσει και κάνα δυο ποτηράκια αλκοόλ – αρχίζετε να επιτίθεστε λεκτικά ο ένας στον άλλον για το θέμα των προσφύγων, τις εκτελέσεις του ISIS, και τα νεκρά παιδιά στις ακρογιαλιές του κόσμου. Αυτή είναι η φόρμα ενός συναρπαστικά καινούργιου έργου «Το κατεστραμμένο δωμάτιο», που μας ταξιδεύει από την ατμόσφαιρα μιας κουβεντούλας μεταξύ τυρού και αχλαδίου σε ένα όραμα βιβλικού κατακλυσμού που πλησιάζει ανησυχητικά γρήγορα…»

Ενώ ο Matt Trueman, κριτικός στο θεατρικό περιοδικό What's On Stage, έγραψε στις 29 Απριλίου 2016 : «Η παράσταση καθορίζει με ακρίβεια τα όρια της συνενοχής, την περιπλοκότητα και τις αντιφάσεις της σύγχρονης ζωής, της τόσο πολιορκημένης από τα μίντια, όπου η επίγνωση είναι αναπόφευκτη, η άγνοια είναι σκόπιμη και η αδράνεια είναι - ή τουλάχιστον φαίνεται να είναι – ασυγχώρητη».

Και η Irina Glinski στο The wee REVIEW την 1η  Μαρτίου 2016:  «Πρόκειται για ένα τολμηρό και θαρραλέο πείραμα, που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τα ρίσκα που παίρνει και να θέσει τεράστια ηθικά ερωτήματα χωρίς να πτοείται από την απουσία εύκολων απαντήσεων. Ένα ηλεκτρισμένο εγχείρημα, μεγάλου βεληνεκούς– πηγαίνετε να το δείτε».

διαβάστε περισσότερα
Συντελεστές

Συντελεστές:

«Το κατεστραμμένο δωμάτιο» ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 19 Ιανουαρίου 2018, στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά, σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, παραγωγή εικόνας Πάρη Χαμουρίκου, φωτισμούς και διαχείριση εικόνας και ήχου Γαλάτειας Σαραντάκου, ενώ παίζουν επί σκηνής οι ηθοποιοί: Ντία Κοσκινά, Στελλίνα Ιωαννίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Πάρης Χαμουρίκος και Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, ο οποίος εκτελεί χρέη και βοηθού σκηνοθέτη.

Στην φωτογραφία η δημιουργική ομάδα της παράστασης: από αριστερά, Στελλίνα Ιωαννίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Γαλάτεια Σαραντάκου, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Ντία Κοσκινά, Πάρης Χαμουρίκος.

Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα - βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, την διανομή, σημείωμα του Matthew Lenton, καλλιτεχνικού διευθυντή των Vanishing Point, ειδικά για την παράσταση των Χανίων, εισαγωγικά και πληροφοριακά σχετικά με το έργο κείμενα και φωτογραφίες από την παράσταση.

Παραγωγή

ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διεύθυνση
ΚΥΚΛΑΔΩΝ 11
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
11361
Τηλέφωνο
2108217877
Email
ineaskinilv@gmail.com
ΔΟΥ
ΙΓ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
090111292
Εκδηλώσεις
 • ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ - Θέατρο οδού Κυκλάδων

Επιλογή εκδήλωσης

Τετ, 10/10
21:00
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Θέατρο οδού Κυκλάδων - Κυψέλη, Αττική
10,00€ - 15,00€
Πεμ, 11/10
21:00
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Θέατρο οδού Κυκλάδων - Κυψέλη, Αττική
10,00€ - 15,00€
Παρ, 12/10
21:00
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Θέατρο οδού Κυκλάδων - Κυψέλη, Αττική
10,00€ - 15,00€
Σαβ, 13/10
21:00
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Θέατρο οδού Κυκλάδων - Κυψέλη, Αττική
10,00€ - 15,00€
Κυρ, 14/10
21:00
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Θέατρο οδού Κυκλάδων - Κυψέλη, Αττική
10,00€ - 15,00€

Επιλογή θέσης

Πληροφορίες

Εισάγετε τον κωδικό προσφοράς:
Εφαρμογή
Επιλογή εισιτηρίων

Παρακαλώ επιλέξτε το πλήθος των εισιτηρίων που επιθυμείτε.

 1. Οι θέσεις προστέθηκαν με επιτυχία.
  Διαλέξετε απο τις διαθέσιμες έκπτωσεις ή διαγράψτε όσες θέσεις δεν θέλετε.
  Τέλος πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

 1. Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της εκδήλωσης. Κάθε ζώνη τιμών αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα διαζώματα στην κάτοψη. Συμβουλευτείτε τον χρωματισμό της ζώνης για την επιλογή διάζωματος.

 2. Επιλέξτε τις θέσεις που επιθυμείτε, πατώντας πάνω σε κάθε μια.

 3. Οι επιλεγμένες θέσεις εμφανίζονται κάτω απο την ζώνη τιμών που ανήκουν. Σε αυτό το σημείο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε απο τις διαθέσιμες εκπτώσεις ή να αφαιρέσετε όσες θέσεις δεν θέλετε.

 4. Το συνολικό κόστος των εισιτηρίων ανανεώνεται αυτόματα με κάθε προσθήκη/αφαίρεση θέσης ή αλλαγή έκπτωσης.

 5. Πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

Συμπληρώστε τα στοιχεία όπως φαίνονται στην κάρτα διαρκείας:
Όνομα: * Επώνυμο: *
Διάζωμα/Τμήμα: * Σειρά: * Θέση: *
Αναζήτηση
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.