«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη
Περιγραφή

«...Ήθελε να είναι καλός και δεν ήξερε πως... Μια μέρα κάθισε και παίδεψε το κεφάλι του. Στο τέλος το βρήκε: θα ‘πιανε φιλία με τα βιβλία. Θα γύρευε να μάθει από κει αυτά που του ‘κρύβαν οι μεγάλοι. Θα ‘πιανε αγάπη με τις ζουγραφιές, με τα παραμύθια...»

 

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στο θέατρο «Ολύμπιον» (Φεστιβάλ Κίν/φου Θεσσαλονίκης). Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευήσκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια – εικαστικά Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλένη Κουζού, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πέτρος Παπαζήσης, Κατερίνα Πλεξίδα, Ευτυχία Σπυριδάκη.

 

Το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» δεν είναι τυχαία ένα από τα κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης. Το εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα του πολυγραφότατου Λουντέμη, μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές και την αυθεντική γλώσσα του μας μιλά για τον Μέλιο, ένα αγόρι που παρά τις αντιξοότητες που συναντά στην πορεία του, κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να μάθει γράμματα, να πάει στο σχολείο, να μορφωθεί. Η δίψα του παιδιού για μάθηση θα το φέρει αντιμέτωπο με την αδικία και το δίκιο, την καλοσύνη και την κακία, τη φιλία και την έχθρα, την αγάπη και το μίσος. Ο Μέλιος με παντοτινούς συνοδοιπόρους του τα βιβλία θα αναζητήσει την ανθρωπιά όπου κι αν βρίσκεται.

Στις μέρες μας έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να μετρήσουμε ξανά τ’ άστρα και ίσως αυτή τη φορά να τα βρούμε σωστά... παρέα μας σ΄αυτό το ταξίδι ο Μέλιος, η Αγράμπελη, ο Δακρυτζίκος, ο μπαρμπα Θόδος κι ο Μπίθρος...

διαβάστε περισσότερα

 • Η παράσταση έχει διάλειμμα Διάλειμμα
 • Διατίθενται θέσεις καθήμενων Θέσεις
  καθήμενων
 • Ο χώρος είναι προσβάσιμος από ΑΜΕΑ Θέσεις
  ΑΜΕΑ
 • Τρόποι
  πρόσβασης

  Αστικά λεωφορεία (Στάση Πλατεία Αριστοτέλους: 03, 05, 05 Α, 05 Β, 06, 12, 33, 33 Α, 39, 39 Α, 58, 78), Ταξί.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία : Γιάννης Ρήγας

Μουσική : Γιώργος Χριστιανάκης

Εικαστικά – Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

Κίνηση – Χορογραφίες: Ιωάννα Δεμερτζίδου

Φωτισμοί – Ηχοληψία: Δημήτρης Κοκολινάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μαριλένη Κουζού

Βασίλης Παπαδόπουλος

Χρήστος Παπαδόπουλος

Πέτρος Παπαζήσης

Κατερίνα Πλεξίδα

Ευτυχία Σπυριδάκη

Media
Παραγωγή

Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση
Πλατεία Αριστοτέλους 10 «Ολύμπιον»
Πόλη
Θεσσαλονίκη
T.K.
-
Τηλέφωνο
2310 222299
Email
info@neotheatro.gr
ΔΟΥ
Δ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΜ
090054999
Εκδηλώσεις
 • «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μ. Λουντέμη - Ολύμπιον - Αίθουσα Ολύμπιον
 • «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μ. Λουντέμη - Κινηματοθέατρον Ολύμπιον
Online booking requires cookies.
Please click here to continue.